Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys –hanke ja yhteiskunnallinen yrittäjyys Yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkoston vuosikokous 28.3. Simo Tuppurainen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys –hanke ja yhteiskunnallinen yrittäjyys Yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkoston vuosikokous 28.3. Simo Tuppurainen."— Esityksen transkriptio:

1 Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys –hanke ja yhteiskunnallinen yrittäjyys Yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkoston vuosikokous 28.3. Simo Tuppurainen

2 Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys Kvantitatiivinen kyselytutkimus Suomessa, Yhdysvalloissa ja Etelä- Koreassa. Tarkastelun kohteena erot kansallisissa toimintaympäristöissä. Kysymyslomakkeessa myös kysymyksiä yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä. Tutkijana Leena Haanpää Kvalitatiivinen tapaustutkimus. Kuusi nuorten yrittäjistä, 25-30 v., joista kaksi sanoo olevansa yhteiskunnallisia yrityksiä ja toiset kaksi voi sellaisiksi luokitella. Tavoitteena tapausten kautta tarkastella nuorten vastuullisen yrittäjyyden käytäntöjä, ongelmia ja ratkaisuja. Tietoa myös vastuullisuudesta osana yritystoimintaa. Yhteiskunnallisiksi yrityksiksi luonnehdittavat Remake EkoDesign, HILA Open, Vegetukku.fi ja Mainostoimisto Matti. Yritysen suhteen käsitellään myös kysymyksiä, jotka koskevat riskejä, laajentumista ja sosiaalisten innovaatioiden skaalautuvuutta, yritysten taloutta ja rahoitusta, yritysneuvontaa.

3 Remake EkoDesign Ekologinen ompelimo, joka käyttää lähes ainoastaan kierrätettyä materiaalia. Toiminnassa keskeistä vahvat periaatteet ja niistä kiinni pitäminen: toiminnan avoimuus ja rehellisyys; se, ettei rahan tai maineen takia tehdä mitään; asiakas ei ole pois Remakelta, jos Remake ei suostu käyttämään uutta materiaalia Osallistetaan toiminnassa mukana olevia nuoria ompelijoita yhteisölliseen tekemiseen, tasavertainen mahdollisuus vaikuttaa Avoin yhtiömuoto, jossa on määritelty katot ansioiden nostolle

4 HILA Open Yritys, jonka tarkoituksena on tuottaa vuorovaikutusformaatteja kansalaisten ja julkishallinnon väliseen vuorovaikutukseen. Tutkimuksen toinen tapausyritys, joka ilmoittaa olevansa yhteiskunnallinen yritys. Statementti, jonka mukaan haluavat toimia. Avoimuus ja sen edistäminen keskeistä yritykselle. Myös rohkeus ja asioiden terveeltä pohjalta tekeminen.

5 Vegetukku.fi Vegaaninen elintarvikkeiden vähittäismyyjä sekä tukkukauppias. Tekee jokaisesta ostetusta tuotteesta 10 kilon päästövähennyksen. Toiminnan peruslähtökohta on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen, ja taloudellinen voitto ei ole itsetarkoitus. Vegetukun lähtökohta on myös, että tuotteet ovat sen hintaisia, että pieni- ja keskituloisilla on varaa hankkia niitä. Yrityksellä kohtuullisen voimakas kasvupyrkimys. Kaikki voitto on tähän mennessä pantu takaisin yrityksen kehittämiseen.

6 Mainostoimisto Matti Yrittäjä perusti mainostoimiston, jossa haluaisi olla itse töissä. Ajatus on, että mainostoimisto on kaikkien kannalta reilumpi. Pyrkii tarjoamaan pienille yrityksille korkealaatuista mainonnansuunnittelupalvelua, kohtuullisin hinnoin. Pienen puolella –ajatus.

7 Tutkimuksen tavoitteita Kysymyksiä: Mitä ovat vastuullisen yrittäjyyden kokeilevat käytännöt, haasteet ja ratkaisut? Mikä merkitys vastuullisuudella on nuorten yrittäjien toiminnassa? Tavoitteena ymmärtää nuorten yrittäjyyttä tällä hetkellä. Kontekstisidonnainen tapaustutkimuksen kautta saatava käsityksen saavuttaminen on tavoite sinänsä. Potentiaalia kehittää yrittäjyyttä nuorten yrittäjien kokemusten perusteella ja paremman ymmärryksen kautta houkutella lisää nuoria yrittäjiksi.

8 Alustavat tulokset liikkuvat seuraavanlaisten asioiden piirissä: Nuoret yrittäjät ilmaisevat tavoitteenaan tuottaa yrittäjyydellä yhteiskunnallista hyvää. Ilmaistaan, että tämä on sinällään tuotto, vaikka yritys tulevaisuudesta ei aina tiedäkään. Yrittäjyyden kautta voi tehdä asioita haluamallaan tavalla, toteuttaa sitä näkemystä, jonka kokee itselleen tärkeäksi. Asiakaslähtöisyys on poikkeuksetta tarkastelluille yrityksille tärkeää. Rehellisyys ja avoimet käytännöt. Yrittäjyyden kannalta joitakin teemoja pienyritysten huomioimisesta, viranomaisten ja muiden tahojen toiminnasta.

9 Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys Projektin loppu kesällä, raportin alustava versio elokuun lopussa Kiitos!


Lataa ppt "Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys –hanke ja yhteiskunnallinen yrittäjyys Yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkoston vuosikokous 28.3. Simo Tuppurainen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google