H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AVA 2004 INTERNET JA TIETOTURVA. AVA 2004 ÄLÄ AVAA EDES TUTTUJEN LIITETIEDOSTOJA, JOS ET TIEDÄ MITÄ NE OVAT ÄLÄ AVAA LIITETIEDOSTOJA, JOS VIESTIN OTSIKKO.
Advertisements

Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Tietokoneen suojaaminen Juuso Juntunen Myllytulli Mytlpt09e 2010.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Henri Kesti Myllytulli Mytlpt-09E ◦ Virus on haittaohjelma, joka on tehty tuhoamaan ja häiritsemään tietokonetta ja sen tiedostoja ◦ Jokaisessa.
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
Tietoturva nykyään 2010 – pysymmekö perässä? Kts linkki Kts linkki
Tietoturvaa internetissä Perehdytään tiedon turvaamiseen, suojaamiseen ja tiedon turvaamismenetelmiin.
TIETOTURVA Laura Niemi. Yleistä Tietoturva (tai tietoturvallisuus) tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista. Tietoturvallisuuden.
Tietoturva. Tiedon turvaaminen Tietojen turvaamisella tarkoitetaan viestintä- ja tietojärjestelmien alalla varmuutta siitä, että kyseiset järjestelmät.
Tietoturva Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä sillä tarkoitetaan Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta käyttäjiltä, viruksilta ja muilta haittaohjelmilta.
Tietoturva. Tieto turvalla pyritään suojaamaan tietoja, palveluita, järjestelmiä ja tietoliikennettä. Tällaisten uhkina pidetään erinlaisia huijausyrityksiä,
Tietoturva. Mitä tarkoittaa tietoturva? Tietoturva tarkoittaa palveluiden, tietojen, tietoliikenteen ja järjestelmien suojaamista. Uhkina tietoturvallisuudelle.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Mitä tietoturva tarkoittaa? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yksityiset asiat. Se tarkoittaa sitä että erilaiset tiedot, palvelut ja järjestelmät.
H5 Tietoturva. Mikä siis on tietoturva?  Tietoturva tarkoittaa lyhyesti tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.  Tietoturva.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
Tietoturva internetissä. Tietoturvaa yleisesti Tietoturva (tai tietoturvallisuus) tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
Jenni Hyttinen MyKapt14A
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva internetissä
Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
Otsikon asettelu Tietoturva.
TIETOTURVA.
Tietoturva käsitteenä
Matias Orreveteläinen.
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva.

H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva.
TIETOTURVALLISUUS.
Tiedon suojaaminen ja turvaaminen
H5 Tietoturva Jenni Kontio MyKapt14a.
Tietoturva internetissä
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva.
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
H5 Tietoturva internetissä
Jari-Pekka Koivu Myelpt14C
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tekijä: Joonatan Kivelä Mytlpt14B
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Tietoturva internetissä
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
TIETOTURVA.
Linnea Luokkanen Myelpt14B
Tietoturva.
Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.
Tietoturva.
Tietoturva Jari Koivisto opetusneuvos Opetushallitus
Tietoturva.
Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
H5. Tietoturva Internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Esityksen transkriptio:

H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen

Tietojen suojaaminen Tiedon suojaamisella tarkoittaa ihmisten oikeutta omiin henkilötietoihin ja sitä että tiedot täytyy suojata että kukaan ulkopuolinen ei pääse sinun tileillesi. Tietoja voidaan suojata monilla eri tavoilla. -Salasanoilla ja käyttäjänimillä voidaan suojata tietoja. -Erillaisilla tiedon suojaamiseen tarkoitetuilla ohjelmilla

Tiedon turvaamismenetelmät: Teknisellä tietoturvalla pyritään siihen että käytetyissä laitteistoissa ja ohjelmistoissa ei ole tietoturvapuutteita. Tietojärjestelmiin pääsyä ja niissä olevien tietojen säilymistä luottamuksellisina valvotaan salasanojen ja käyttäjätunnuksien avulla. Käyttäjätunnusten kautta määritellään, mihin tietoihin kenelläkin on oikeus päästä käsiksi. Fyysisellä tietoturvalla tarkoitetaan esimerkiksi suljetussa huoneessa sijaitsevia tietokoneita. Lukitulla tilalla pyritään varmistamaan ettei kukaan pääse käsiksi koneisiin, kovalevyihin tai muuhun tiedontallennusmediaan Hallinnollisella tietoturvalla tarkoitetaan työntekijöiden ja yritysten yms. jäsenten riittävää tietoturvaosaamista. Salasanoja ei saa kirjoittaa lapulle tai säilyttää asiattomien ihmisten ulottuvilla.

Tiedon salaamistapoja: Tietokoneverkkojen ja tietoliikenteen yleistyessä myös tietosuoja rikkomukset lisääntyvät. Luottamuksella tietoa pitäisi pystyä säilyttämään. Salaamisen tarkoituksena on saada tieto muotoon jossa vain tiedon vastaanottaja saa palautettua alkuperäisen tiedon.

Tiedon turvaaminen tiedon turvaamisella tarkoitetaan ihmisten tai yritysten tärkeiden tietojen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoja voidaan turvata palomuurilla. Sen tehtävänä on estää eitoivottujen yhteyksien muodostamista Internettiin. Kehittyneet palomuurit saattavat analysoida sallittua liikennettä ja puuttua joihinkin hyökkäysyrityksiin Myös Virustorjunnan käyttö auttaa turvaamaan tietoja. Vakoilu-torjunta ja poisto-ohjelmilla voidaan turvata tietoja.

Uhkia: Mato: haitallinen tietokoneohjelma, joka lähettää itsestään kopioita muihin tietokoneisiin verkon kautta. Troijalainen: tuhoisa tietokoneohjelma, joka näyttää hyödylliseltä sovellukselta, mutta vahingoittaa tietokonetta tai varastaa tietoja asennuksen jälkeen. Vakoiluohjelma: haittaohjelma, joka kerää ihmisiltä tietoja heidän tietämättään. Mainosohjelma: tietokoneohjelma, joka automaattisesti toistaa tai näyttää mainoksia tietokoneessa tai lataa mainoksia tietokoneeseen. Virus: tietokoneohjelma, joka voi tartuttaa tietokoneen. Roskaposti: Roskaposti voi tukkia konetta ja se voi sisältää viruksia

Mikä haittaohjelma on? Haittaohjelmien torjuminen Haittaohjelmia ovat kaiken tyyppiset ohjelmat, jotka on suunniteltu tietokoneiden normaalin toiminnan vahingoittamiseen. Haittaohjelmat voivat varastaa arkaluonteisia tietoja tietokoneeltasi, hidastaa tietokoneesi toimintaa pikkuhiljaa tai jopa lähettää tietämättäsi väärennettyjä viestejä sähköpostitilistäsi. Haittaohjelmien torjuminen Tietokoneen/ohjelmiston säännöllinen päivitys, harkitse tarkkaan mitä lataat tietokoneellesi ja mistä linkeistä klikkaat, älä luota ponnahdusikkunoihin, rajoita tietojen jakamista, käytä virustorjuntaohjelmistoa.

Lähteet: https://koppa.jyu.fi/avoimet/mit/virtuaaliset- oppimisympaeristoet/oppimisympaeristoejen- tietoturva/tietoturvariskit https://tietoturvakeskus.fi/etusivu/ https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoturva