Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
Advertisements

Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Projektisalkun hallinta
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
UKJ-valmistelutyö ja –raportti lyhyesti UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (284) (VM003:00/2007) Ohjausryhmän kokousmuistio Pekka Kuittinen projektipäällikkö.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Omakanta laajenee Teemupekka Virtanen.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Miten kunnat makaavat? Kunta-alan ajankohtaiskatsaus Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu Toimitusjohtaja Jari Koskinen
Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Jukka Lindberg, tilaajajohtaja.
Ohjaus ja yhteistyö -kori Tilannekatsaus Maritta Korhonen / Minna Saario.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Teemupekka Virtanen.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Kori 3:n tilanne Hannu Hämäläinen toimeenpanon jory
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
PRS-palvelun VN:n periaatepäätöksen valmistelu
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
Strategian toimeenpano: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen
Kasva ja Opi Lempäälässä
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Finnish Enterprise Architecture Research
Strategiakori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen Sari Mäntylä (pj) Mika Gissler (siht.) Hannu Hämäläinen STM-yhteyshenkilö Tilannekatsaus.
Avaus –hanke Väliraporttiin 2015/4 liittyvät diat
Julkisen hallinnon metatietopalvelu
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
Osatyökykyisille tie työelämään
Pirkanmaan sote- ja maakunta uudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (kolmas tapaaminen)
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
Veli-Mikko Niemi Sosiaali- ja terveysministeriö
Ikääntyneiden ja vammaisten palvelut - työryhmä
AVIen asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen
Kotitehtävä Maakuntien järjestämistehtävien toiminnallinen kuvaaminen sekä nykytilan järjestelmät ja niiden hyödynnettävyys (VM)
Sote ja Valinnanvapaus Kela Esa Tallbacka Inari Otonkoski
Strategian toimeenpanon tvk Hannu Hämäläinen
Sote-tietojohtamisen tietojärjestelmästä Kommenttipyynnöt sivuilla: 26
Siviilivalmiusyksikön päällikkö Jussi Korhonen, SM/PEO
Digityökalujen valmistelu järjestämistehtävää varten
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Aikuissosiaalityön integroiminen teemaryhmän.
Kysymys 3: Maakunnan johtaminen
Sote-uudistus ja ICT Maritta Korhonen.
Turvaa, luottamusta, toimintaa Perusturvan
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan Kärkihankkeiden ja strategisten toimenpiteiden ohjaus Luonnos Etunimi Sukunimi.
@TapaniKa Minimitietosisällön määrittely kunnan ja maakunnan hyvinvointikertomuksiin taustaa minimitietolistauksille
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Maakunnan konserniohjauksen työkalut
Työpaja 4: Maakuntien tarpeet valtakunnallisille sote toimijoille
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Ohjaus ja valvonta (Ohjava) - teemaryhmä
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
Henkilöstölähtöisen kehittämisen vuosikello - esimerkki
Ammattilainen ja palvelujärjestelmä kori
Sote-uudistuksen toimeenpano
Anna Kärkkäinen erityisasiantuntija.
YHTEISPALVELUN TEHOSTAMISHANKE ETENEE
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Etunimi Sukunimi titteli.
tavoitetilakuvaukset
CRM esiselvitys Hankkeen esittely
SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN MITTARITYÖN TIEKARTTAA
Strategian toimeenpano: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen
Teemupekka Virtanen.
Esityksen transkriptio:

SOTE- Tietojohtamisen hankekokonai-suus sote-tietohyötykäyttöön strategian toimeenpanon jory Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta 6.4.2017 Hannu Hämäläinen

Ryhmän tehtävä Alkuperäinen toimeksianto: Valmistella ehdotukset valtakunnallisesti yhtenäiseksi mittaristoksi väestön hyvinvoinnin ja terveyden tilan kuvaamiseen sekä palveluiden tarpeen arviointiin palvelujen laadun, vaikuttavuuden, kustannusten ja tehokkuuden seuraamiseen. Ryhmä laatii myös ehdotukset indikaattoritiedon kokoamiseksi sekä valmistelee tarvittavat säännökset. Mittariston tulee olla sellainen, että sitä voidaan käyttää: kansallisessa ohjauksessa palveluiden järjestämisessä ja tuotannossa (johtaminen, suunnittelu ja seuranta) järjestäjien ja tuotantoyksiköiden välisessä vertailussa valvonnassa.  Projektiryhmän linjausten mukaan etusijalle asetetaan maakuntien ohjauksen ja arvioinnin kannalta tärkeimmät mittarit.

Vuonna 2016 neljä alatyöryhmää valmisteli ehdotukset mittareiksi omalta aihealueeltaan HYVIN-VOINNIN TILA JA PALVE-LUJEN TARVE HYVIN-VOINNIN TILA JA PALVE-LUJEN TARVE PALVE-LUJEN SAATA- VUUS JA KÄYTTÖ PALVE-LUJEN SAATA- VUUS JA KÄYTTÖ PALVELU-JEN KUSTAN-NUKSET JA RESURS-SIT PALVELU-JEN KUSTAN-NUKSET JA RESURS-SIT PALVE-LUJEN VAIKUT-TAVUUS JA LAATU PALVE-LUJEN VAIKUT-TAVUUS JA LAATU Vuoden 2017 alussa aloittanut toimeenpanoalaryhmä jatkotyöstää ehdotuksia, pilotoi ja mm. tekee ehdotuksia tietopohjan kehittämistarpeista.

Projektiryhmän linjaukset 20.3.2017 Työn tavoite: tietotarpeita, tiedonkeruita ja tietoarkkitehtuuria sovitetaan yhteen siten, että tarvittava tieto saadaan kustannustehokkaasti eri toimijoiden tarpeisiin. Tavoitteena on tietohallinnon osalta avoimet rajapinnat ja yhteen toimiva kokonaisuus. Ohjausvastuu kuuluu STMöön muodostettavan uuden ohjausosaston tehtäviin. KUVA-ryhmä toimii operatiivisena ohjausryhmänä ja strategisena ohjausryhmänä toimii uusi maakuntarahoitusryhmä. Projektin etenemisestä viestitään maakunnille ja toimenpiteet viedään osaksi tiekarttaa. Laajassa yhteistyössä: Otetaan huomioon käynnissä oleva kuntien ja maakuntien tietopohjia koskeva kehittämistyö VM:ssä ja TEM:ssä. STM:n ja Sitran sote-tiedon palvelupaketit tuodaan osaksi kustannus- ja vaikuttavuustietovalmistelua. Yhteistyö THL:n ja muiden tiedontuottajien kanssa on tärkeää.

Projektisuunnitelma sisältää lähes 20 projektia Pääasiassa vuoden 2017 aikana toteutettavat projektit: Alaryhmien ehdottamien mittareiden jatkotyö Täydennykset: valinnanvapauteen liittyvät mittarit, lisäksi tarkistetaan ehdotettujen mittareiden yhteensopivuus kv. järjestelmien kanssa Olemassa olevien mittareiden viimeistely maakuntien käyttöön (pilotointi ja raportointijärjestelmä) Kehittämistä vaativien mittareiden viimeistely ja pilotointi (sellaiset, jotka saadaan olemassa olevista tietojärjestelmistä, mutta vaativat kehittämistyötä) Hallinnolliset projektit Projektinhallinta Vastuiden määrittely (mittariston ylläpitoon, kehittämiseen ja palveluihin) Säädöspohjan täydentäminen ja sopimukset Lainsäädännön edellyttämien asioiden täsmentäminen tietotarpeiden täsmentäminen ja tieto-ohjauksen vuosikello: milloin mitäkin tietoa tarvitaan ohjauksen eri tasoilla erillistarpeet (mm. rahoituslain 6 §)

Projektisuunnitelma jatkuu Useamman vuoden kestäviä kokonaisuuksia ovat: Tieto-ohjauksen ja kokonaan uusien sisältöjen kehittäminen esimerkiksi kansallisen ja maakuntien tietojohtamisen tilannekuvahuone laajempaa kehittämistä vaativat osa-alueet: mm. asiakaspalautejärjestelmä, uudentyyppinen asiakassuunnitelma, laatu ja vaikuttavuus, sosiaalipalvelujen tiedot ja hyte-tiedot Tietopohjan kehittäminen yhteistyössä muiden työryhmien, kehittämishankkeiden ja tiedonkeruuviranomaisten kanssa osa kokonaisarkkitehtuurin kehittämistyötä kuvataan mittareiden tarvitsemien tietojen käsitteet, luokitukset ja se, miten toteutetaan tietovirta asiakas- ja potilastietojärjestelmistä mutta tarvitaan myös viranomaisten järjestelmien kehittämistyötä THL, Tilastokeskus, Valtiokonttori, Kela jne. maakuntien tietojärjestelmien kehittäminen (ml. tietoaltaat)

Resurssit Osa työstä tehdään KUVA-ryhmän ja toimeenpanoalaryhmän työnä THLn tietopohjan kehittämishanke (erillisrahoitus) Organisaatioiden oma työ (mm. STM, Tilastokeskus ja Valtiokonttori) Osa hankkeista tulee edellyttämään lisärahoitusta Projektiryhmä on pyytänyt edelleen täsmentämään lähiviikkojen aikana projektisuunnitelmaa ja samalla tarkentuvat myös resurssitarpeet.