Sosiaalinen media & työnhaku

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Advertisements

Ansioluettelo=Curriculum Vitae
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
OSAAMISEN OSOITTAMINEN
Tom Laine, LinkedIn heavy user vuodesta
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Päivitä työnhakutaitosi
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Sosiaalista mediaa yrittäjille Tarja Vainionpää Kotipalveluyritykset.
MUUTOS 15! SOSIAALIEN MEDIA JA VÄLITYÖMARKKINAT Pori Marika Pöyri.
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Johdannoksi sosiaaliseen mediaan Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Sosiaalisen median verkkopalveluja Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
LinkedIn yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
TYÖNHAKUTAIDOT, -TAVAT JA -KANAVAT
TYÖHAKEMUS.
Johdantoa sosiaaliseen mediaan Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä.
Vertaistuki ja vertaisammatillisuus osana työtämme Neljästä eri näkökulmasta: -Työllistetyt -Työntekijät joilla oma ”historia” -Työntekijät -Esimies 1.Keiden.
LearningHouse Oy Sosiaalisen median palveluhinnasto.
Seurantalomake palkkatukijakson ohjauksellisena välineenä
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Sosiaalisen median suihku Mistä on kyse?. Miten ja missä viestit?
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Linkedin Yty-ryhmän eli Yhteisöllisen työskentelyn ryhmän Linkedin-työpajan alustus Vesa Rinne.
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
TYÖNANTAJAN LAILLA AJATTELEMINEN Harjoituksen tavoitteena on löytää työpaikkaan soveltuva työntekijä.
Esittäytyminen Tuomas Korkalainen Metropolia. Kuka olet? Projektisuunnittelija, Metropolia kulttuuri ja luova ala, elokuvan ja tv:n koulutusohjelma Reititin.
Tietotekniikan opiskelijan työnhaku
HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA
SOSIAALINEN MEDIA MYYNTITYÖSSÄ 1. SOMEN JAOTTELU Sosiaalinen media voidaan määritellä ei alueisiin, sen mukaan, millainen rooli käyttäjällä on sovelluksessa.
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Sosiaalinen media Sinikka Torssonen Sivu
SOSIAALINEN MEDIA MARKKINOINTIKANAVANA KASPER HAKUNTI.
Sosiaalisen median eri kanavat osana Viherympäristöliiton viestintää ja markkinointia Opinnäytetyön suunnitteluseminaari Ville Miettinen & Jussi Front.
Töissä.fi – sivusto Korkeakoulusta valmistuneet työelämässä Harjoituksia ja tehtäviä valintojen tueksi Leena Penttinen, Jyväskylän yliopisto Kaisa Karhu,
Change Day Suomi Työpaja Oulu Karoliina Ohrankämmen, Sitra.
Sosiaalinen media viestinnässä ja markkinoinnissa.
Yritys ja markkinointi mediassa ÄIDINKIELI 4. OSP.
TAKK Henna-Riikka Ahvenjärvi TAKK Henna-Riikka Ahvenjärvi2.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Infoa uusille opiskelijoille, syksy 2014 Opinto- ja opetuspalvelut Ura- ja ohjauspalvelut.
UUDENMAAN TE-TOIMISTO TE-toimiston rekrytointipalvelut yrityksille ja työnantajille
PK-yrittäjän some-aakkosetsome PALVE PALVE – Juha Konttinen.
Sosiaalinen media työelämän viestintäkanavana
Työelämässä eivät vallitse viidakon lait
Jarkko Muhonen TeamProg

Tervetuloa Innokylään
Tavoitteeni verkossa vaikuttamiselle
Järjestöt työnantajina
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Asiakaskuuntelut palveluiden kehittämisessä yöp
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
Työnhaun digipaja Step on – Tarja Puskala
Monikanavainen työpaikkatiedotus
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Lions Pass the Plate #lionspasstheplate
Vuosikertakamaa – Asiaa & viihdettä jo vuodesta 1938!
Volitioprosessi, tahdon!
Hanke
Muokkaus Mari Lampinen,
Brändi sosiaalityössä
Sosiaalisen median kuvamalli
Esityksen transkriptio:

Sosiaalinen media & työnhaku 8.3.2017

http://aarni.alasaarela.com/ https://www.linkedin.com/in/ottopekkaleskinen/ Tuloksia: - Yli 90.000 yksilöllistä lukijaa (ja kasvaa) - Yli 600 henkilöä on tutustunut LinkedIn profiiliini juljaistuani päivityksen - Kaksinumeroinen määrä haastattelupyyntöjä - Neljä puolikkaan päivän casea - Viikon päästä toivottavasti on päästy myös lopulliseen tavoitteeseen

“Sosiaalista mediaa hyödynnetään koko ajan yhä enemmän rekrytoinnissa” “Yli 80 prosenttia työpaikoista löytyy muuta kautta kuin avoimien paikkojen joukosta” “Sosiaalista mediaa hyödynnetään koko ajan yhä enemmän rekrytoinnissa”

SOME & työelämä Se on entistä enemmän myös työelämän ympäristö, jossa verkostoidutaan, saadaan vertaistukea, sekä haetaan ja saadaan töitä! On siis järkevää opetella ajattelemaan somea myös hyödyllisenä työvälineenä ja ottaa siitä kaikki mahdollinen irti. Sosiaalinen media on juuri sosiaalisuudellaan tuonut uusia ulottuvuuksia työnhakuun. Erilaisia some-palveluita on tuhansia. Työnhaun näkökulmasta tilanne elää koko ajan. Tällä hetkellä kolme varmaa palvelua ovat LinkedIn, Facebook ja Twitter. Kuinka sosiaalista mediaa olisi mahdollista hyödyntää oman osaamisen esilletuontiin?

Sosiaalinen media työnhaun apuvälineenä Blogista voi muodostua työ. Twitterin kaltaisissa palveluissa voi luoda itselleen brändiä ja kontaktiverkostoja. LinkedIn tarjoaa mahdollisuuden tehdä ansioluettelo verkkoon ja etsiä työpaikkoja. Instagramin tai esimerkiksi Periscopen kautta voi tutustua kiinnostaviin mahdollisiin työnantajiin ja tuoda omaa osaamista esille. Facebookissa voi tehdä itselleen vaikkapa työnhakusivun ja löytää töitä sitä kautta.

Työnantajan näkökulma Työnantajabrändi. Työpaikkailmoitus leviää ilmaiseksi - enemmän hakijoita → parempi mahdollisuus löytää paras työntekijä.

Työntekijän näkökulma Asiantuntijuuden korostaminen vs. henkilöbrändäys.

Työnhaku muuttuu -Treamer -Über, Airbnb… https://satuolkinuora.wordpress.com/ http://www.anniinamakkonen.fi/ http://www.unnaakaslompolo.com/ https://www.youtube.com/watch?v=NV-h2iSOZ7g Mitä ajatuksia ryhmässänne heräsi?

Somesta voi olla haittaa... Epäedustavat kuvat Rasistiset, seksistiset tai muuten loukkaavat kommentit Työoloista valittaminen Päivittäminen työaikana Työnhaun julkistaminen Plagiointi Asiakkaiden haukkuminen

"Fiksu käytös. Kerro rehellisesti mitä osaat. Ole mukava." "Oikeat häsät. Mm. #rekry." "Fiksu käytös. Kerro rehellisesti mitä osaat. Ole mukava." @Malkadanger, Twitter "Jos hakee töitä joltain erityisalalta, sen asioiden seuraaminen ja kommentointi auttaa vakuuttamaan pätevyydestä." "Monet rekrytoijat pitävät LinkedInin työprofiilia jo tärkeämpänä kuin CV:tä – se kannattaa pitää ajan tasalla ja huoliteltuna." @teroyks, Twitter

LinkedIn LinkedInillä on miljoona suomalaista käyttäjää ja 430 miljoonaa kansainvälistä käyttäjää.

LinkedIn Rekrytoijien keskuudessa LinkedIn on jo vuosia ollut tärkeä työkalu. LinkedIn ei varsinaisesti ole työnhakusivusto, vaan sitä voidaan pitää keinona laajentaa omaa verkostoa ja saada sitä kautta mahdollisia työtarjouksia sekä löytää hakemiansa työntekijöitä. LinkedIn on online-profiili ja julkinen CV, minne työnantajat ja kollegat voivat kirjoittaa suosituksia ja “todistaa” osaamistasi. Auttaa sinua kartoittamaan oman alasi työmarkkinoita ja työtilannetta, sekä piilotyöpaikkoja. Osaamisesi on kontaktiesi löydettävissä koko ajan. Voit valmistautua työhaastatteluun paremmin. Pääset tutustumaan yritykseen ja sen työntekijöihin paremmin kuin aikaisemmin.

Tutustu Työnhakukampanja netissä – tehokas tapa etsiä töitä Twitter-aktiivisuudella töihin Työnhakija: näin loistat sosiaalisessa mediassa Blogi tekee osaamisen näkyväksi Henkilöbrändiä rakentamassa Oman verkoston rakentaminen ja hyödyntäminen työnhaussa

Tehtävä: Lisää tuotos/linkki kurssipäiväkirjaasi. Vaihtoehto 1: Tee itsestäsi videoesittely. Etsi kesätyöpaikkailmoitus esittelyn tueksi. Kuka olet? Miksi haluat tehtävään? Millainen olet työyhteisön jäsenenä? Mitkä ovat vahvuutesi? https://www.kunkoululoppuu.fi/koulu-loppuu-kiertue/ Vaihtoehto 2 (maks. 10 opiskelijaa): Positiivinen CV Jatkoa VIA-vahvuustehtävään. Lisää tuotos/linkki kurssipäiväkirjaasi.