Yhteistyösopimuksen laadinta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Advertisements

Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Johtaja Leila Helaakoski Pohjois-PohjanmaanTE-keskus EAKR-seurantakomitea
Palveluntuottajajärjestöjen rooli tulevaisuudessa SOSTE
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolain uudistus työelämän näkökulmasta Xamk yt-neuvottelukunta
Kommenttipuheenvuoro Koulutusjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto Minne menet Lappilainen Päihdetyö! Lähtökohdat Päihteiden käyttö Palvelutarve Seminaari Kaksi.
LÄÄKEHOIDON OSAAMISEN VARMISTAMINEN NÄYTTÖKRITEERIT HILLEVI RAUTIAINEN, verkkokoulutuksen koordinoija.
Kuntien parhaat palvelukäytännöt Hyvä Suomi
Sote-uudistuksen nykyvaihe
Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara!
Miten haen uutta näyttötutkintojen järjestämissopimusta?
Soitesta uuteen maakuntaan Sote-näkökulma maakuntauudistukseen
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Lainvalmistelua taustoittava kokous, STM
Matkalla Meijän maakuntaan Maakuntavaltuusto
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma
PoSoTe - työryhmäkokous
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Sote- ja aluehallintouudistus sekä itsehallintoalueiden perustaminen
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Sosiaalialan tehtävärakenne
Kuntauudistushankkeiden tilannekatsaus ja aikataulu
Sote- ja maakuntauudistus
Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut kansallinen koordinointi 2006
Maakuntatalouden simulointi
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
Oma tupa, oma lupa - Kotona asuvan ikääntyvän itsemääräämisoikeuden tukeminen palveluilla Keski-Suomen hankesuunnitelma vanhuslain toimeenpanoon varattuun.
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
Ammattihenkilölaki; työntekijän ja työnantajan velvollisuudet
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Ajankohtaista ennakkoarvioinnista Terve Kunta –verkostolle
Etelä-Savon maakuntaliitto
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Osallisuus maakunnissa ja niiden valmistelussa
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
Hyvinvoinnin edistäminen kunnan ja maakunnan yhteistyönä
Tukipalvelujen ohjaus: tiedotettavat asiat
Lainsäädäntö Valtion lupa- ja valvontaviraston on tarkoitus aloittaa toimintansa alkaen. Ehdotus Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamisesta.
Maksajavirasto maakuntauudistuksessa
Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus
Maakuntien ICT-muutosten tehtäväkartat ja tehtäväverkot
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Pohjois-Karjalan maakunta- ja soteuudistus Pekka Kuosmanen
Pohjois-Karjalan maakunta- ja soteuudistus
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee
SDP:n linjaukset sote-valmisteluun
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Kys. 8. Maakunnan talouden ohjaus perustuu erityisesti maakuntalakiin ja maakuntien rahoituslakiin. Ohjaavatko maakuntien rahoitusmalli ja maakuntalain.
Etunimi Sukunimi titteli.
Siun sote tehdään NYT Siun sotessa tehdään uusi malli sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottamisesta ja organisoinnista Pohjois-Karjalan ja Heinäveden.
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Perheoikeudelliset palvelut
STV:n ja STA:n roolit Santtu Hellstén Santtu Hellstén
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Yhteistyösopimuksen laadinta Itä- ja Keski-Suomen maakunnat

10 § Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöalue Maakuntien järjestämän sosiaali- ja terveydenhuollon alueellista yhteensovittamista, kehittämistä ja yhteistyötä varten on viisi yhteistyöaluetta. Yhteistyöalueelle laaditaan yhteistyösopimus. Pohjois-Savon maakunta hoitaa yhteistyösopimuksen laatimisen edellyttämät hallintotehtävät Itä- ja Keski-Suomessa.

16 § Maakuntien yhteistyösopimus Sosiaali- ja terveydenhuollon alueelliseksi yhteensovittamiseksi on tehtävä yhteistyösopimus. Sopimus on laadittava valtuustokausittain. Sopimuksessa on huomioitava asiakkaiden tarpeet sekä 27§:n mukaiset sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnalliset tavoitteet. Sopimuksen toteutumista on seurattava ja arvioitava vuosittain. Sopimusta on tarvittaessa muutettava.

Yhteistyösopimuksessa sovittava Toimenpiteet palvelujen integraation ja yhdenvertaisen saatavuuden, asiakkaisen osallistumisoikeuksien ja vaikutusmahdollisuuksien samoin kuin kielellisten oikeuksien varmistamiseksi. Toimenpiteet vaikuttavan, laadukkaan ja kustannustehokkaan sekä asiakkaan valinnanvapauden huomioon ottavan sosiaali- ja terveydenhuollon tuotantorakenteen varmistamiseksi. Maakuntien työnajosta ja yhteistyöstä ympärivuorokautisen päivystyksen tuottamisessa siltä osin kuin sitä ei ole 11§ tai muualla säädetty.

Yhteistyösopimuksessa sovittava.. Ensihoidon ja muun toiminnan yhteensovittamisesta. Maakuntien työnjaosta ja yhteistyöstä muiden kuin 3 ja 4 kohdassa tarkoitettujen sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä tukipalvelujen järjestämisessä, muun toiminnan yhteensovittamisesta sekä uusien menetelmien käyttöönoton periaatteista. Laajakantoisia ja merkittäviä investointeja koskevasta yhteistyöalueen investointisuunnitelmasta. Maakuntien yhteistyöstä ja työnjaosta koulutuksen, tutkimuksen ja kehittämistoiminnan toteuttamisessa.

Yhteistyösopimuksessa sovittava Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan ja sähköisten palvelujen kehittämisestä ja asiakas- ja potilastietojen käytön yhteensovittamisesta sekä julkisen hallinnon tietohallinnon ohjauksesta annetun lain (634/2011) mukaisen alueellisen kokonaisarkkitehtuurin määrittelystä yhteistyöalueella. Häiriö ja poikkeustilanteisiin varautumisen edellyttämistä toimenpiteistä. Muusta sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöstä.

Sopimisen tarkoitus Työnjakojen on edistettävä asiakas- ja potilasturvallisuutta ja muuta laatua sekä Tarkoituksenmukaisen, kustannusvaikuttavan ja tehokkaan tuotantorakenteen toteutumista. Työnjaossa on lisäksi varmistettava, että yhteistyösopimuksen perusteella palveluja antavassa toimintayksikössä on tehtävän hoitamiseksi riittävät taloudelliset ja henkilöstövoimavarat ja osaaminen.

17 § Yhteistyösopimuksen valmistelu Yhteistyösopimusta laadittaessa on otettava huomioon väestön hyvinvointi- ja terveysseurantatiedot sekä palvelutarpeet. Ennen yhteistyösopimuksen hyväksymistä maakuntien on kuultava sosiaali- ja terveysministeriötä. Maakuntien on hyväksyttävä yhteistyösopimus maakuntavaltuustoissaan. Hyväksytty yhteistyösopimus on toimitettava sosiaali- ja terveysministeriölle.

Valtioneuvoston toimivalta Voi päättää maakuntien yhteistyösopimuksesta ja sen sisällöstä sekä maakuntien välisestä työnjaosta, jos Maakunnat eivät pääse sopimukseen yhteistyösopimuksesta. Jos se ei ole 16 § mukainen. Maakuntien asukkaiden yhdenvertaisuus ja 4§:n mukainen palvelujen saatavuus ja saavutettavuus sekä laatu, vaikuttavuus ja tuottavuus vaarantuvat yhteistyöalueella.