Micro- ja Snadi-Agentit

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Omalla ajalla tehtäviä harjoituksia
Advertisements

Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta
Harjoituksia Jäähalliin
Seniori Turussa – miten haluat asua Kommenttipuheenvuoro Pekka Paatero  Motto: Pekka P. 72v. Vanhana turkulaisena haluan asua kotona maksoi mitä maksoi.
Kuivareenejä. Harjoituksen runko 1: Organisointi ja välineet: Jaetaan ryhmä neljään eri pisteeseen, joista yhdessä harjoitetaan tekniikkaa mailan ja pallon.
IKÄMOTO Kehonhallintaa ikäihmisille Ikääntyvien liikuntaratatutkimus.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
YHDEN HARJOITUSKERRAN KOKONAISUUS FHV. YHDEN HARJOITUSKERRAN KOKONAISUUS ( pari/ ryhmätyö)
OHJAAJAKOULUTUS OSIO 2. TERVETULOA KOULUTUKSEEN KOULUTUKSEN OHJELMA OSIO 2.
LTV 1 Jokilaakso. LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n vuoden 2016 Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään.
LTV 1 Oulu. LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n vuoden 2016 Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Tervetuloa koulutukseen!. Ohjelma Kuulumiskierros Toimintaa Itsensä virittäminen ennen ryhmätilannetta Kotitehtävän läpikäynti Tulevaisuustyöskentely.
Keskustele kaverin kanssa:
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
Ilma.
Laaja-alainen osaaminen
LEIMAUSLEIRIN TILANNEKATSAUS
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.
LAJILÄMMITTELY Liikkuvuusliikkeet x5/puoli:
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Motorinen kehitys.
Trukilla työskentely rakennustyömaalla
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
Kpl 7.
Tekijät: Topias, Hilja ja Linda
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
1B Tervetuloa vanhempainiltaan
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
LUISTELUN JA KIEKONHALLINNAN PERUSTEET
TIEN YLITTÄMINEN.
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 2
1B Tervetuloa vanhempainiltaan
Oppimisvalmiuksien tukeminen liikunnan avulla
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Tervetuloa Innopajaan
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
Taitoharjoittelu.
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Suunnistustehtävien muokkaus eri tasoryhmille
Projektioppiminen ja monialainen oppiminen
Terveiset Yö-ryhmästä
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
Pelaajalle tehtävät ennen fba-tapahtumaa - tunnusten aktivointi huoltajan toimesta - harjoituspäiväkirjan pitäminen.
Innopaja
Vapaaohjelman arvostelulomakkeen täyttäminen
JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.
KuPS Kuopion Palloseura
Mitä jokaisen ammattilaisen tulee osata ja tietää nepsystä?
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Minun hyvinvointi Eva Rönkkö
Käytännön harjoitus 3.3. Väyläsuunnistus
Innopaja
Istuma- ja näyttöpäätetyö
Ergonomia Seisomatyö.
Kotikuntoutus liikunta- ja toimintakyvyn tukena
RAI Espoossa
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Taito perinnöksi Eläkeliiton 50-vuotisjuhlavuoden kampanja
Ruokakasvatusta yhdessä
Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri
Esityksen transkriptio:

Micro- ja Snadi-Agentit * 2-6 (2-4 ja 5-6) vuotiaiden lasten harrasteryhmä, jossa vanhemmat osallistuvat myös vuorolle. Aikuisen rooli on näyttää lapselle mallia, sekä olla tukena ja kannustajana. Aikuiset ovat siis aktiivisesti mukana vuorolla. * Vuoro järjestetään sunnuntai iltapäivisin Iisalmen liikuntahallissa. Vuoron kesto on n. 60min. * Vuoron ohjaajina toimivat salibandyseura FBI ry:n ohjaajat.

Vuoron tavoitteena on: + tarjota lapsille perusliikuntataitoja kehittäviä harjoitteita (esim. juoksemista, tasapainoilua, hyppimistä, kiipeilyä yms.). + tutustuttaa lapset salibandymailan käyttöön ja pelaamiseen liikuntaleikkien kautta. + tukea lasten vuorovaikutus- ja ryhmätaitojen kehittymistä. + tarjota lapselle liikunnan riemua lapsen omaa tahtotilaa kunnioittaen

Herkkyys- / Kehitysvaiheet JIK opas: Opas 1 – 6 - vuotiaan lapsen motorisesta kehityksestä ja sen tukemisesta, https://www.jikky.fi/files/2607/Valmis_JIK_Opas_1-6_lapsen_motorisen_kehityksen_tukemisesta.pdf

Herkkyys- / Kehitysvaiheet

Mitä ovat motoriset taidot? Motorinen kehitys on tärkeä osa lapsen kasvua ja kokonaiskehitystä. Motoriset taidot luovat liikkumisen perustan ja otollisin aika näiden taitojen oppimiseen on ikävuodet 2 – 7. Motoriset taidot jaetaan kolmeen osaan; karkeamotoriset taidot (mm. juokseminen ja hyppääminen), hienomotoriset taidot (mm. kirjoittaminen ja kengännauhojen solmiminen) sekä havaintomotoriset taidot (esim. miten lapsi hahmottaa omaa kehoaan suhteessa ympäröivään tilaan, aikaan ja voimaan). Me ohjaajat voimme tukea ja havainnoida lapsien motorisia taitoja. Tällöin kannattaa tarkastella lapsen liikkumista kolmen eri taidon kautta; tasapaino (mm. pystyasennot, väistäminen, kieriminen), liikkuminen (mm. kävely, juoksu, hyppiminen, kiipeily, konkkaaminen) ja käsittely (mm. heittäminen, pomputtaminen, kiinniottaminen).

Vuoron tuntisuunnitelma + kolmesta neljään tehtävärastia, joissa lapset voivat toteuttaa erilaisia aktiviteettejä vanhempansa kannustamana ja tukemana. Rastit: Tasapainoilurata Hyppimis- ja kiipeilyrata Palloilupiste Salibandypiste

Mitä vuorolle mukaan? Liikkumiseen soveltuvat joustavat rennot vaatteet (myös aikuiselle) Tossut / sisäpelikengät Oma juomapullo Oma maila (ei pakollinen)

Esimerkki runko vuorolle (Sisältöjä saa muovata ja kehittää!!) Temppurata (liikunnallisia taitoja kehittävät harjoitteet): Kiipeäminen Hyppiminen Ryömiminen Tasapainoilu Lopetus (Rauhoittava yhteisleikki): Tunnelileikki Venyttely Leikkivarjo Alkuleikit (verryttely): * Ilma-Maa-Meri - Liikkuminen eri keinoin, esim. juoksemalla etu- ja takaperin, pomppimalla, karhukävelynä, rapukävely, kinkkaamalla, mailan ja pallon kanssa kävellen tai juoksemalla * Kuka pelkää säbämiestä? - Leikkiin voi soveltaa erilaisia liikkumisen muotoja. Leikin voi myös tehdä mailan ja pallon kanssa. Polttopallo Hippa (lapsi / vanhempi) Pidä puolesi puhtaana Kattilan kannet (kartioiden kääntämine) * jne.. Lajitaitoharjoitteet (Salibandyn alkeisharjoitteet): Mailan käsittely Pallon kuljetus Laukominen Syöttäminen Kisailupelit Liikuntaleikkejä: http://www.neuvokasperhe.fi/liikunta/liikuntaleikkiopas-liikuttava-seikkailu

Lajialkeet (4)5-6v Pujottelu (pallon kuljetus eri tekniikoin etu- ja takaperin, pallo lavanpäälä) Laukaisut (Lasse-levy) Tarkkuus (esim. Keilat) 2-4v Pallonkuljetus (Pallon kuljetus maaliin) Tarkkuus (syöttö vanhemman haarojenvälistä)

Leikkivarjoleikkejä: * Juoksu ja kävely sekä suunnan muutokset varjoa apuna käyttäen. Ryhmäläiset ottavat varjon reunasta kiinni ja alkavat kiertämään varjoa ympäri. Ohjaajan esimerkin mukaisesti ja tempoa seuraten kävely muuttuu hiipimisestä kävelyyn, hölkkään ja tosinopeaan juoksuun. (Harjoitus toimii samalla myös alkulämmittelynä.) Suunnan muutoksessa ohjaaja opastaa tekemään käden vaihdon varjon reunaan ja pyörimisen suunta vaihtuu. • Aaltoja tehdään kun nostellaan varjoa samassa tahdissa, ensin pienin liikkein niitä suurentaen isommiksi. • Tehdään ilmapallo, eli nostetaan varjo ilmaan kolmeen laskien ja lasketaan nopeasti alas lattiaa vasten, jolloin piirin keskelle muodostuu sienen muotoinen ilmaa täynnä oleva kumpu. • Sirkusteltta, jossa on sama idea kuin edellisessä, paitsi nyt mennäänkin varjomajan sisäpuolelle, joka tapahtuu nostamalla varjoa korkealle ilmaan ja astumalla eteenpäin vetäen varjoa kokoajan kiinni pitäen selän taakse, ja varjon alle päästyään istuudutaan. • Varjon alitus: saman värisestä kohdasta kiinni pitävät vaihtavat keskenään paikkaa varjon alta juosten, kun muut heiluttavat varjoa ylös ja alas. • Pallojen käyttö varjolla: Pomputellaan ensin yhtä isoa pehmeää palloa ja sitten montaa pientä vaihtoehtoisesti joko yrittäen pitää niitä varjon päällä tai sitten yrittäen pomputtaa pallot varjon päältä pois. • Kissa & Hiiri –leikki, jossa yksi lapsi on kissa ja on siis varjon päällä, ja toinen lapsi on hiiri, joka liikkuu varjon alla. Muut heiluttavat varjoa lattiatasossa yrittäen kätkeä hiiren kissalta. Kissa ja hiiri konttaavat. Kissa ottaa hiirtä kiinni, vaihdetaan lapsia kun hiiri jää kiinni. (Hiiriä voi olla kerralla useampiakin)

Erilaisia harjoitteita esim. Temppuradalle Hypyt  Hypyn harjoittelun vaiheet: ponnistus polvilla joustaen, hyppy ja alastulo jälleen joustaen. Tutkitaan erilaisia tasahyppyjä. Temppuradalle asetetaan vanteita lähekkäin, tavoitteena hyppiä tasajaloin vanteesta toiseen. Tasapainoilu  Harjoitteluvaiheessa kävellään pitkin penkkiä. Tarkkaillaan käsien käyttämisen tasapainottavaa merkitystä painopisteen löytämisessä. Temppuradalle varataan hernepusseja sekä merkit näyttämään ”lähdön” ja ”maalin” paikkaa. Tarkoituksena kuljettaa hernepussi pään päällä lähdöstä maaliin. Esteiden ylitys ja alitus  Harjoitteluvaiheessa aikuiset pitävät pitkää köyttä päistä kiinni ja kehottavat lapsia ylittämään ja alittamaan se. Köyttä voidaan välillä nostaa ja laskea tempun helpottamiseksi tai vaikeuttamiseksi. Temppuradalle kootaan aitoja. Tarkoituksena on mennä matalista aidoista ylitse ja korkeammista aidoista alitse. Ryömiminen  Harjoitteluvaiheessa ryömitään lattialla ympäriinsä. Tarkastellaan käsien ja jalkojen työskentelyn merkitystä ryömimisessä. Temppuradalle rakennetaan tunneli, jonka läpi lapset ryömivät. Kieriminen ja kuperkeikka  Kierimisliikkeeseen totuttaminen tapahtuu esimerkiksi kierittämällä lapsi peiton sisään ja ulos tai pyöräyttämällä patjalta alas. Kierimisen harjoitteluvaiheessa kieritään eri tavoin lattialla. Temppuradalle rakennetaan pieni ja loiva ”mäki”, jossa tarkoituksena kieriä ensin mäkeä alas ja seuraavalla kierroksella tehdä kuperkeikka. Kuperkeikka eteenpäin: lähtöasentona kyykky, kädet matossa, takapuolen nosto ylös ja kurkistus jalkojen välistä taakse, selkä pyöreänä, pieni ponnistus jaloilla (avustus niskasta ja takapuolesta)