Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk."— Esityksen transkriptio:

1 JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.

2 Mitä erilaista verrattuna peruspuoleen?
Paljon koulun ulkopuolista toimintaa esim. käynti krematoriossa sekä hautaustoimistossa, vanhusten luona vierailut, kahvitukset eri tilaisuuksissa, työssäoppimiset, leirikoulut (Marttinen, Ruka), diskot ala-asteelaisille, pelikorttien ja erilaisten lehtien tuottaminen ja myyminen jne.

3 - Pöydissä on aina omat viikkotavoitteet, jotka määräävät työtahdin
- Pöydissä on aina omat viikkotavoitteet, jotka määräävät työtahdin. Jos on ehtinyt tehdä kaikki viikkotavoitteen tehtävät, saattaa olla vapaa-aikaa. - JOPOssa kokeet eivät ole arvioinnin tärkein osa, vaan numero tulee tuntityöskentelystä ja erilaisista projekteista.

4 - JOPOssa on enemmän tehtäviä ja itsenäisesti tehtäviä urakoita, mutta siellä tulee myös vähän läksyjä. Pitää pystyä itse etsimään tietoa ja siirtymään tehtävästä toiseen. - JOPOssa on myös tietokoneet ja tabletit käytössä tiedon etsinnässä ja kappaleitten kuuntelemisessa, sekä omien tuotoksien valmistamisessa.

5 - JOPOssa on vuodessa useita työässäoppimisjaksoa, jotka vaihtelevat päivästä kolmeen viikkoon, niitä on suunnilleen 50 päivää vuodessa. Topista kirjoitetaan aina 400-sanainen raportti. - JOPOssa on tavoitteena hyvä luokkahenki. Siellä yritetään panostaa siihen, että on mukavaa tulla aamulla kouluun. Siellä pyritään hyvään sosiaalisuuteen.

6 Oppilaita on 8-9 luokkalaisia noin 10.
JOPOssa on vain kaksi opettajaa ja kaksi avustajaa (koirat). Vallinaisaineet opiskellaan osittain perusryhmien mukana ja JOPOssa on omia valinnaisaineita ( mm. Top).

7 JOPON plussia ja miinuksia
Plussat: - Käydään monissa leirikouluissa, esim. Ruka, Marttinen ja Piispala. - Siellä on rento ilmapiiri, pikkaisen tuhma. - Erilaiset oppimisympäristöt ja työskentelytilat. - Kahvia ja pullaa saa välillä, jos on ollut kiltisti ja tehnyt ahkerasti töitä. - Saa hyviä luokkakavereita. - Hyvä yhteishenki.

8 Miinukset: - paljon tehtäviä - Tulee läksyä. - Vapaa-aikaa menee esim
Miinukset: - paljon tehtäviä - Tulee läksyä. - Vapaa-aikaa menee esim. kahvituksiin ja yhteisiin tienestihommiin. - Aina ei apua tule heti. - Numerot voivat myös laskea. - Tunneilla pakko tehdä ja osallistua keskusteluihin, jos haluaa nostaa numeroa.

9 Mitä vaaditaan Jopo-oppilaalta
JOPO-oppilaalta vaaditaan yritteliäisyyttä, omatoimisuutta, valmiutta koulun ulkopuoliseen toimintaan, kaverin kannustamista, kykyä osata nauraa itselleen. Lisäksi pitää olla huumorintajua ja valmis tekemään isojakin urakoita.

10 JOPOON HAKEMINEN - Jokainen voi hakea JOPOon hakulomakkeella, joka jaetaan koulussa. Lisäksi niitä saa kuraattorilta ja opolta. - Jokainen hakija haastatellaan. - Koulun opettajakunta valitsee oppilaat JOPOon kevään aikana.


Lataa ppt "JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google