Työskentely kuumassa KESÄKUU.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Aivoverenkierron häiriö oireina mm.
Advertisements

TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Akavan toiveet ja tavoitteet työsuojelulautakuntien toiminnalle Valtakunnallinen työsuojelun vastuualueiden työsuojelulautakuntien seminaari
Ikäihmisten tapaturmat
Myrkytystapaturmat.
AMMATTITAITOKILPAILUIHIN VALMISTAUTUMINEN Espoo Meripuisto.
JÄÄPALLOILIJAN FYYSISEN HARJOITTELUN OHJELMOINTI
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Diabetes s. 65 –
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
S. 152 – I7e8NrYHE Uni s. 152 – I7e8NrYHE.
X:t ja Y:t toimituksissa
Euroopan ilmasto Kolme lämpövyöhykettä:
Syöpäpotilaan ravitsemus
VERENKIERTO; lämpötasapainosta huolehtiminen
Liikunta ja ravinto Tuomas Sallinen.
Hyvinvointia työstä.
Univaikeudet.
Mistä koirat saa energiaa
Terveystieto 7.
Ikäihmisten ravitsemus -ei vuosia elämään vaan elämää vuosiin
Canikur®.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Allergiat.
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Luontaishoito Eira-Annele Valtatie 57 3krs Oulu p
Työskentely kuumassa KESÄKUU. Helle kuormittaa elimistöä erityisesti fyysisessä työssä Elimistö kuivuu, jos hikoilussa mene- tettyä nestettä ei korvata.
Työhyvinvointi JOULUKUU. Mitkä ovat kolme parasta asiaa työssäsi? © Työterveyslaitos 2016 ? ISTOCK.
PELAAJAN KEHITTYMINEN LTV 1. TEHTÄVÄ: Juttele parisi kanssa miten pelaaja kehittyy? Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho ja Arto Pyykkö.
Myrkytystapaturmat.
Pysy hyvässä työvireessä TOUKOKUU. ISTOCK Jätteenkuljettajat tuntevat väsymystä työpäivän aikana Näin jäteautonkuljettajat vastasivat kyselyssä ”Improving.
Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Ergonomia ELOKUU. Miksi työasentoihin tulee kiinnittää huomiota? Kuinka monta kertaa päivässä nouset autoon/autosta siirrät jäteastiaa? Entäpä kuukaudessa,
Opas hoitajalle EKG:n vuorokausinauhoitukseen
Ergonomia Seisomatyö.
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
Ergonomia Istuma- ja näyttöpäätetyö. Mitä on ergonomia? Ergonomian avulla työnteko on helpompaa. Ergonomiaan liittyvät: – oikeat työskentelyasennot.
7. Syö hyvin TERVEYSTIETO 7. Terveellinen ruokavalio Monipuolinen ruokavalio edistää terveyttä ja hyvinvointia. 1. Mitä syön? Valitse monipuolisesti ruokapyramidin.
Uni –lääkkeistä parhain Hurtig LEVON VIIKKORAPORTTI Oliko unen määrä sopiva koko viikon? Olitko jossain vaiheessa viikkoa väsynyt? Voisitko.
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
Mielenterveyden häiriöt
Pysy hyvässä työvireessä
Perustettu vuonna 1927.
Nestetasapaino.
Ergonomia ELOKUU.
Nuoren urheilijan ravitsemus
TET =Työelämään tutustuminen
Ilmoita turvallisuushavainnoistasi!
Toimiminen uhka- ja hätätilanteessa
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Syksyn pimeys ja liukkaus
Ravinto ja liikunta Urheilijan tai terveysliikuntaa harrastavan ihmisen haaste ravinnossa on löytää ruokavalioon sopiva energian määrä.
Näin toimit yo-kokeessa
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Pisara 4 Ympäristö- ja luonnontieto
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin
IHOTTUMAT.
Kesä ja kesätyöntekijät saapuvat pian
UV (A,B ja C-säteily).
TET =Työelämään tutustuminen
TYÖAIKA-ASIOITA Työaikalain pääsisältö. TES:ssa voi olla huomattavia poikkeuksia. (Soveltamisalarajaus ks. TAL 2 §)
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Istuma- ja näyttöpäätetyö
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
HUMALAN VAIHEET (KALVO 1)
Esityksen transkriptio:

Työskentely kuumassa KESÄKUU

Helle kuormittaa elimistöä erityisesti fyysisessä työssä ISTOCK Helle kuormittaa elimistöä erityisesti fyysisessä työssä Elimistö kuivuu, jos hikoilussa mene- tettyä nestettä ei korvata juomalla. Sydän kuormittuu. Mitä fyysisesti raskaampi työ, ja mitä kuumempi päivä – sitä suurempi sydämen kuormitus. Aurinko vaurioittaa ihoa ja altistaa ihosyöville. Toimintakyky heikkenee, vireystila laskee ja tapaturmariski kasvaa. Auringonpistos voi yllättää. Vinkkejä ja lisätietoa esimiehille: Muistuta, että muutamia yksinkertaisia neuvoja noudattamalla helteisinä päivinä ulkotyöstä voi nauttia ilman huonoa oloa ja turvallisesti! © Työterveyslaitos 2016

Nestettä ja ruokaa! – viis siitä tunnetko janoa tai nälkää Totuttaudu kuumaan (ensimmäiset hellepäivät vaikeimmat, elimistö sopeutuu noin viikossa) Juo riittävästi, vaikka et tuntisikaan janoa (fyysisessä työssä1-2 dl kerralla, jopa 3-4 krt tunnissa). Syö monipuolisesti – elimistösi tarvitsee polttoainetta helteelläkin vaikka et tuntisikaan nälkää. Suolatasapainon kannalta hyviä välipaloja ovat esim. suolakurkut, oliivit tai suolapähkinät. Ole tavallistakin maltillisempi alkoholin käytössä, sillä se poistaa elimistöstä nestettä ja nostaa sykettä. Vinkkejä ja lisätietoja esimiehille: Työpaikalla voidaan jakaa kuljettajille vesipulloja helteellä tai ainakin järjestää hyvä paikka omien vesipullojen täydentämiseen. KUVA ISTOCK © Työterveyslaitos 2016

Tauota työtä ja piiloudu sopivasti auringolta Tauota työtä helteellä ja vietä tauot varjossa tai viileässä, esim. ilmastoidussa autossa Toimiihan työautosi ilmastointi? Suojaa iho ja silmät auringonpaisteelta Peittävä, ilmava vaatetus Lippahattu Aurinkolasit Anna elimistön palautua yöllä mahdollisimman viileässä tilassa Huomioi lääkkeiden mahdollinen vaikutus lämmönsietoon ja lämpötasapainoon – keskustele tarvittaessa lääkärisi kanssa KUVAT ISTOCK Vinkkejä ja lisätietoa esimiehille: Ohjaamon tuuletus on avainasemassa kuumina työpäivinä hikoilun vuoksi. © Työterveyslaitos 2016

? Ajankohtaista Kesän vaaranpaikkoja ISTOCK Ajankohtaista ? Kesän vaaranpaikkoja Ampiaiset jäteastioissa ja jätekatoksissa Käärmeet astioiden alla: Toimintaohjeet*, jos kyy puree Huolehditaan turvallisuudesta myös lomalla ja vapaa-ajalla. Onhan kaikki selvää kesäreitteihin ja poikkeaviin tyhjennyspaikkoihin (esim. tapahtumat) liittyen? Vinkkejä ja lisätietoa esimiehille: * Toimintaohjeet kyyn puremaan (lähde: Terveyskirjasto http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=spr00012 ) - Vältä raajan liikuttelua. - Tue puremakohta lepoasentoon. - Jos saatavilla on kortisonitabletteja (kyypakkauksen tabletteja) tai antihistamiinitabletteja, voit antaa niitä ohjeen mukaan. Nämä lääkkeet ovat kuitenkin vain ensiapua. - Autettava tarvitsee myös lääkärin hoitoa. © Työterveyslaitos 2016