Esittely Metsänhoidon suositukset.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Leena Kalin Metsätaloustarkastaja
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
PK-kehittämispalvelut
Metsäntutkimuslaitos MOSSE: Ekologiset tarkastelut yksityismetsien aluetason yhteistoiminnallisessa suunnittelussa. Sosiaalinen kestävyys.
, Ritva Toivonen, johtaja
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke Sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen kuntiin ja valtion alue- ja paikallishallintoon.
VTT TECHNICAL RESEARCH CENTRE OF FINLAND SYSTEEMINEN NÄKÖKULMA ASIANTUNTIJAYHTEISTYÖHÖN Systeemiälytapaaminen Kristiina Hukki.
Systeemiälykäs metsien suojelu
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Tiken näkemys | Hellstedt / Lehto | VIPin viisi palvelua - mitä ne ovat, milloin ne tulevat ja miten ne vastaanotetaan? Tiken näkemys Ari Hellstedt.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
1 Valtioneuvoston maatalouspoliittinen selonteko I Selonteko on yleisen tason tarkastelu maatalouden toimintaympäristöstä ja kehityksestä Tarkastellaan.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Käyttöoikeuksien selventäminen Finnassa – metadata ja digitaaliset objektit Erkki Tolonen ja Maria Virtanen.
Metsäntutkimuslaitos Monimuotoisuusverkostojen sosio- taloudellisia vaikutuksia etsimässä MMM, HL, Leena A. Leskinen Ekologiset tarkastelut.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
TILASTOJA 2003 Kansallinen metsäohjelma 2010 Metsänhoitotyöt
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
PAAVO –kehittämistyö ja Verkostokehittäjät-hanke osana pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelmaa Sari Timonen, projektipäällikkö p. (09)
Kuukkelihankkeen loppuseminaari Lapua Markus Nissinen Metsänomistajien liitto Länsi-Suomi Kuukkelihankkeen loppuseminaari Lapua Markus.
Esteettömän opiskelun huominen Opetusneuvos Birgitta Vuorinen ESOK-hankkeen loppuseminaari Iiris,
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
YK on julistanut Kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA.
Insinööri (AMK), biotalous Tutkinto on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto ja tutkintonimike insinööri (AMK) Koulutusvastuu Koulutus sijoittuu.
Innovatiivisen hankintaosaamisen seuraavat askeleet Juha Koivisto, THL
luotettavaa tietoa lääkkeistä?
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
5E VÄHÄHIILISET YHTEISÖT –HANKE
Tieteellisten seurain valtuuskunta
M/S SOSTE , avoin verkostotapaaminen Sirpa Pajunen
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Valmentajakoulutuksen suunnittelu
Ympäristö- ja laiteriippu-mattomuus
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
Metsäntutkimuslaitoksen aluehallintouudistusta valmistelevan työryhmän kuulemistilaisuus MMM Kannuksen yksikön henkilöstön kannanotto Antti.
Mitä ruokalautaselta pitäisi voida tietää tai päätellä?
Metsien merkitys ja käytön tarkoitus on erilaista eri ihmisille
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Osatyökykyisille tie työelämään
Avoimen tiedon tavoitteet
Luonnonhoitosuunnitelmat, ennallistamis- ja luonnonhoitotyöt
THL:n asiakkuustyön ja CRMn vaikuttamissuunnitelma
Jussi Koskivaara Kehittämispäällikkö HY tietohallinto
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö
Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Ekosysteemifoorumin ratkaisutyöpaja 15. 8
Liikenneviraston tehtävät liikennepalvelulain mukaan
Kirkkona monikulttuurisessa yhteiskunnassa
luotettavaa tietoa lääkkeistä?
Terveys- ja hoitosuunnitelma
Esityksen nimi / Tekijä
Rokua Puheenjohtaja Sihteeripäivät
luotettavaa tietoa lääkkeistä?
Jukka Ruutiainen Suomen metsäkeskus
Koonnut Henriikka Mustajoki Kehittämispäällikkö TSV
Kaupunkistrategian laadinta
Kortepohjan päiväkotikoulu
Esityksen transkriptio:

Esittely Metsänhoidon suositukset

Metsänhoidon suositukset ovat riippumattomia, tutkimukseen ja käytännön kokemukseen perustuvia kansallisia suosituksia Metsänhoidon suositukset kokoaa parhaat keinot ja toimintamallit suomalaisen metsän hoitoon ja käyttöön. Suositusten avulla metsänomistaja voi löytää ja valita tavoitteidensa mukaisen tavan hoitaa metsiään. Suosituksissa yhdistyy metsänomistajien sekä metsäalan eri sidosryhmien yhteinen näkemys hyvästä metsänhoidosta. Metsänhoidon suositusten tunnus on Erik Bruunin piirtämä metso. 2

Metsänhoidon suositukset Tavoitteena metsien monipuolinen kestävä käyttö Metsänhoidon suosituksilla: neuvotaan ja kannustetaan metsänomistajia aktiiviseen ja monipuoliseen metsien käyttöön tarjotaan työvälineitä metsäammattilaisille ylläpidetään keskustelua metsien kestävää käyttöä koskevissa kysymyksissä luodaan metsänhoitoon yhteisiä, vapaaehtoisuuteen perustuvia pelisääntöjä vahvistetaan metsätalouden hyväksyttävyyttä. 3

Metsänhoidon suositukset ovat osa kansallisen metsästrategian toteutusta. 4

Metsänhoidon suositukset Vaikutukset näkyvät metsissä tehdyissä ratkaisuissa Tapion tehtävänä on ollut vuosikymmenien ajan metsänhoidon suositusten laatiminen. Suosituksilla on vastattu nouseviin kehityssuuntiin metsäalalla ja yhteiskunnassa. Aina on haluttu katsoa ennakkoluulottomasti myös tulevaisuuteen. Tiesitkö, että Metsänhoidon suositusten hallitseminen on keskeinen osa metsäammattilaisten perusosaamista? 55

Metsänhoidon suositukset Laadinnan periaatteet näkökulmana metsänomistaja -tarjotaan metsänomistajien erilaisia metsänkäytön tavoitteita tukevia vaihtoehtoja pohjana kestävät ratkaisut -kestävyyden eri osa-alueet huomioon ottavat hyvät toimintatavat -lainsäädännön ja sertifiointimenetelmien asettamien vaatimusten täyttävät ratkaisut eri ekosysteemipalvelut ja ilmastonmuutoksen huomioon ottava metsien käyttö suositusten päivitys uuden tiedon ja toimintaympäristön muutosten perusteella suositukset hyväksyy johtoryhmä, jossa metsäalan eri toimijat ovat laajasti mukana. 6

Metsänhoidon suositukset Koordinointi ja ohjaus Tapio koordinoi Metsänhoidon suosituksia yhteistyössä metsänomistajien sekä metsä-, ympäristö- ja energia-alan toimijoiden kanssa. Työtä luotsaa korkean tason johtoryhmä, ja ohjaa laaja-alainen ohjausryhmä – johto- ja ohjausryhmätyössä on edustettuna noin 30 organisaatiota. Tapion tuottaman palvelun rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. 7

Metsänhoidon suositukset Verkkojulkaisut, kirjat sekä digitaaliset tuotteet Metsänhoidon suositusten verkkojulkaisut on saatavissa maksuttomasti verkosta Julkaisuja voi ostaa painettuina ja havainnollisesti kuvitettuina kirjoina Metsäkustannuksesta Metsänhoidon suosituksiin perustuvat digitaaliset tietotuotteet sekä koulutukset on tilattavissa suositusten verkkosivuilta. 8

Metsänhoidon suositukset, julkaisut Metsänhoito-pääteos ja sitä täydentävät työoppaat Metsänhoidon suositukset Metsänhoito, pääteos 2014 Vesiensuojelu 2013 Kannattava metsätalous 2015 Riista- metsänhoito 2014 Suometsien hoito 2014 Energiapuun korjuu 2016 Talousmetsien luonnonhoito 2015 Metsäteiden kunnossapito

Metsänhoidon suositukset