Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Insinööri (AMK), biotalous Tutkinto on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto ja tutkintonimike insinööri (AMK) Koulutusvastuu Koulutus sijoittuu.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Insinööri (AMK), biotalous Tutkinto on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto ja tutkintonimike insinööri (AMK) Koulutusvastuu Koulutus sijoittuu."— Esityksen transkriptio:

1 www.hamk.fi Insinööri (AMK), biotalous Tutkinto on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto ja tutkintonimike insinööri (AMK) Koulutusvastuu Koulutus sijoittuu parhaiten energia- ja ympäristötekniikan koulutusvastuuseen (ei ole HAMKin koulutusvastuu) Vaihtoehtona on sijoittuminen prosessi- ja materiaalitekniikan tai tieto- ja viestintätekniikan tai sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusvastuuseen (nämä ovat HAMKin koulutusvastuita) Markkinointinimenä käytetään biotalousinsinööriä Oma hakukohde Kaikki koulutusmallit tulevat käyttöön Koulutus sijoittuu biotalouden yksikköön Vuosittaiseksi aloituspaikkojen määräksi esitetään 60 Koulutus sijoitetaan Forssaan Koulutus aloitetaan syksyllä 2017 OKM:n päätös on saatu

2 www.hamk.fi Taustaa Koulutuksessa tekniikan osaaminen yhdistyy luonnonvara-alan ja kiertotalouden maailmaan. Keskeistä on ratkaisuhakuisuus: Biotalouden ja kiertotalouden ongelmiin ja haasteisiin haetaan osaratkaisuja tekniikan ja erityisesti digitaalisuuden keinoin. Koulutettava pystyy osoittamaan bio- ja kiertotalouden arvoketjusta ratkaisua odottavia haasteita. Koulutuksen sisältöä suunnitellaan yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen (Luke) asiantuntijoiden kanssa (strateginen yhteistyösopimus 2016) sekä muiden biotalouteen liittyvien tutkimus – ja kehittämisorganisaatioiden sekä yritysten kanssa. HAMKin kansainvälinen liittouma Brasilialaisen Feevale yliopiston ja Tanskalaisen VIA University Collegen kanssa on myös alusta alkaen toteutuksessa mukana.

3 www.hamk.fi Sisältö/toteutus Biotalousinsinöörikoulutuksesta valmistuu tekniikan alan digitaalisuuden soveltajia Tutkinnon ytimen muodostaa tietotekniikan, esineitten internetin, älykkyyden ja tiedon hyödyntäminen ja kytkeminen erityisesti vesi-, energia- ja jätehuollon, maa- metsä- ja puutarhatalouden tuotantotekniikoiden ja prosessien hallintaan, joihin keskitytään bio- ja kiertotalouden näkökulmasta – erityisesti niihin liittyvien osaongelmien näkökulmasta. Koulutukselle on ominaista ilmiöpohjaisuus. Koulutuksen profiloitunut kärki muodostuu HAMKin tutkimusyksiköiden Biotalous ja Älykkäät palvelut ympärille.

4 www.hamk.fi Toimintaympäristö Digi-insinööri, joka toimii biotalous/kiertotalous -ympäristössä Koulutuksen runko on digitalisaation edistäminen Sähkö- ja automaatiotekniikka Tieto- ja viestintätekniikka Biotalouden digitaaliset tekniikat Toimintaympäristönä on biotalous/kiertotalous Koulutus perustuu Biotalouden ilmiöihin liittyvien osaongelmien ratkomiseen (digihärpäkkeet) Kompleksisuuden hallinta

5 www.hamk.fi Osaaminen Koulutuksessa tekniikan osaaminen yhdistyy luonnonvara-alan ja kiertotalouden maailmaan. Biotalousinsinöörikoulutuksesta valmistuu tekniikan alan digitaalisuuden soveltajia. Valmistuneet hallitsevat: 1. Luonnonvarojen kestävän käytön: He tunnistavat biotalouden arvoketjujen prosessit, osaavat yhdistää prosesseja uusien tuotteiden ja ratkaisujen tuottamiseksi erityisesti vesi, energia- ja jätehuollon, maa- metsä- ja puutarhatalouden tuotantotekniikoiden ja prosessien hallintaan. 2. Modernin digitalisaation: tietotekniikan, esineitten internetin, älykkyyden ja tiedon hyödyntämisen ja tiedon monialaisen kytkennän eri kohteisiin liittyvien osaongelmien ratkaisemiseksi. Ohjelmalle keskeistä on ratkaisuhakuisuus ja ilmiöpohjaisuus: Biotalouden ja kiertotalouden ongelmiin ja haasteisiin haetaan osaratkaisuja tekniikan ja erityisesti digitaalisuuden keinoin. Rakennetaan alalle uuden tyyppinen yrittäjyyteen kannustava koulutusmalli. Koulutuksen profiloitunut kärki tulee HAMKin tutkimusyksiköiden Biotalous ja Älykkäät palvelut ympärille. Suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen, yritysten sekä HAMKin kansainvälinen liittouman, brasilialaisen Feevale Universityn ja tanskalaisen VIA University Collegen, kanssa.

6 www.hamk.fi Tekniikka DigitalisaatioBiotalous Biotalousinsinööri- koulutus Ohjelmointi ja automatiikka Konetekniikka Anturi-teknologia Elinkaarianalyysit Arvoketjut Verkostojohtaminen Muutosjohtaminen Datasta palveluksi Rakennustekniikka Maatalous Metsätalous Puutarhatalous Bioprosessit Kaupunki-maaseutu -vuorovaikutus Biomassojen hallinta Biodesign, biomimetiikka Energia-, vesi- ja jätehuolto BIOTALOUS Teolliset symbioosit Biojalostamoprosessit Kiertotalous


Lataa ppt "Insinööri (AMK), biotalous Tutkinto on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto ja tutkintonimike insinööri (AMK) Koulutusvastuu Koulutus sijoittuu."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google