Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

5E VÄHÄHIILISET YHTEISÖT –HANKE

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "5E VÄHÄHIILISET YHTEISÖT –HANKE"— Esityksen transkriptio:

1 5E VÄHÄHIILISET YHTEISÖT –HANKE 2015-2018

2 5E | TOP 10 1. Vähähiilisyyden, kiertotalouden ja resurssiviisauden tuominen käytännön tasolle ja osaksi kansalaisyhteiskunnan arkea. 2. Asukkaat pääsevät vaikuttamaan itseään, elinympäristöään ja tulevaisuuttaan koskevaan suunnitteluun ja tekemiseen. 3. Vähähiilisyys ja biotalouden ratkaisut tarjoavat yhteisöille uusia käytännön työtapoja ja toimintamalleja.

3 5E | TOP 10 4. Tutkimustulosten ja teknologian kehityksen soveltaminen käytäntöön. Tarvitaan toimia ja toimijoita, jotka vievät tehdyt linjaukset ja saatavilla olevan tietotaidon lähemmäs yhteisöjen ja yksittäisten asukkaiden arkea. 5. Vähähiilisyys ja konkreettiset ympäristöteot kyläyhteisöjen vahvuudeksi ja vetovoimatekijäksi.

4 5E | TOP 10 6. Ajankohtaisista teemoista tiedottaminen myös laajemmin maaseudun yhteisöille. Hyvien esimerkkien esittely, tutustuminen paikanpäällä ja koulutus.

5 5E | TOP 10 7. Toteutetaan kylien ympäristö- ja biotalousprosessi mukaan lähtevien kylien tai muiden yhteisöjen kanssa. Kartoitetaan nykytila ja laaditaan askelmerkit tulevaan. 8. Käyttäjälähtöisten ratkaisujen kehittäminen, pilotointi, demonstrointi ja testaaminen.

6 5E | TOP 10 9. Konkreettisten vähähiilisyystekojen toteuttaminen, esim. kylien energiaratkaisut, kimppakyyti, lähiruokapiiri, kylän yhteinen komposti, ympäristöaiheinen tapahtuma, ympäristötaide, maisemanhoito.

7 5E | TOP 10 Kehityksen ja uusien ideoiden liikkeelle lähteminen tarvitsee usein käynnistyäkseen jonkinlaisen moottorin tai aktivoijan. MSL!

8 KIITOS! MSL.FI/ITÄ-SUOMI Facebook/ MSL Itä Facebook/ Maaseudun Sivistysliitto


Lataa ppt "5E VÄHÄHIILISET YHTEISÖT –HANKE"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google