Uni –lääkkeistä parhain Hurtig 2015-2016. LEVON VIIKKORAPORTTI Oliko unen määrä sopiva koko viikon? Olitko jossain vaiheessa viikkoa väsynyt? Voisitko.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Duodecimin ratkaisut terveyden ylläpitoon
Advertisements

Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
Univaje.
Voimavaroja arkeen, vuorokausirytmi osana hyvinvointia
Mihin aivot tarvitsevat unta?
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
Vireystilan säätely Ulkoiset tekijät Biologiset tekijät
S. 152 – I7e8NrYHE Uni s. 152 – I7e8NrYHE.
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
LYHYESTI UNESTA ILARI SAUROJA Yleislääkäri Vastaava lääkäri
YLIOPISTOJEN 26. TYÖSUOJELUPÄIVÄT Päihteet puheeksi ja
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
LUKIOLAISTEN NUKKIMISTOTTUMUKSET MUUTTUNEET 2000-LUVULLA HUONOMPAAN SUUNTAAN
Uni ja terveys Aktiivisesti ammattiin - terveystieto Asta Heino
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
S. 30 – 39 LIIKUNTA s. 30 – 39
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
Sydän- ja verisuonisairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Sydän- ja verisuonitaudit
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
Erilainen ruokavalio – oma valinta Hurtig
UNIHÄIRIÖISTÄ Veikko Karskela Riittääkö uni? Kolmannes suomalaisista kokee nukkuvansa riittämättömästi. Yöuni on lyhentynyt puolitoista tuntia.
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
PELAAJAN KEHITTYMINEN LTV 1. TEHTÄVÄ: Juttele parisi kanssa miten pelaaja kehittyy? Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho ja Arto Pyykkö.
2. SyDÄN- ja verisuonitaudit
Tunteiden voima Hurtig Kotiläksyn kuulusteluna pistokoe: Kirjoita nimesi lapun yläreunaan Selitä mitä tarkoittaa: a) Skitsofrenia b) Paniikkihäiriö.
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
Psyykkistä terveyttä voi edistää Hurtig
Tero Karvinenwww.iki.fi/karvinen Rivi-ilmoitus vai valomainos Näkyykö opiskelijan työ opettajalle, kurssille vai maailmalle? Haaga-Helia, Tiko-Info.
UNI Unen rakenne 1. Vaihe >kevyt, lähes hereillä, 2. vaihe uni syvenee, 3-4. hidasaaltouni, syvä uni, josta siirtymä 2. vaiheen kautta REM-uneen, jossa.
Hurtig TE1 Uni ja lepo. Tehtävä Tee vihkoosi mind-map aiheesta: Unen terveysvaikutukset.
Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig
Kertaus 1.Mitä asioita on otettava huomioon liikuntaharrastusta aloittaessa? 2.Millä tavalla venyttelisit ennen harjoitusta? 3.Miksi saunassa ei saa pitää.
Sairaudet ja niiden ehkäisy Yleisesti kansanterveydestä.
BMI = painoindeksi= paino/(pituus x pituus metreinä) Body Mass Index eli painoindeksi on ainoastaan viitteellinen väline painon arvioimiseen. Se ei ole.
11. UNI JA LEPO Terveystieto 7.
Stressi ja sen hallinta. Mitkä asiat aiheuttavat stressiä? Voiko stressiä hallita? Miten?
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
Palovammat 1. asteen palovamma: • iho punainen ja arka • paranee muutamassa päivässä 2. asteen palovamma • punoittaa, kivulias • rakkuloita 3. asteen.
HURTIG Hyötyä ja haittaa auringosta. Kertaus 1. Mitä kuuluu päivittäiseen hampaiden hoitoon? 2. Mikä on karies? 3. Miksi happohyökkäys on haitaksi.
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Kertaus 1) Mitä sana huume tarkoittaa? 2) Miten keskushermostoa lamaannuttavat aineet eroavat keskushermostoa piristävistä aineista? 3) Miksi kannabiksen.
SEURANTA- TUTKIMUS TE 3 / SANNA.
Nimi:tuomas Luokka: 7b Päivämäärä:
TE1 Uni ja lepo Hurtig
Kohonnut verenpaine.
Terveysteknologia Tutustutaan, mitä kaikkea terveysteknologialla voidaan tarkoittaa ja miten se auttaa terveyden hoidossa ja sairauksien ehkäisyssä.
Uni, lepo ja rentoutuminen
RUUAN TERVEYSVAIKUTUKSET
UNI JA LEPO.
MBO eli metabolinen oireyhtymä
Unettomuus Inka ja Milga.
Nimi: Luokka: Päivämäärä:
OPISKELEN KYSYMYSTEN AVULLA
Ideaa lukemiseen Taina Kylmänen/OSAO
Nimi: Netta Luokka: 7B Päivämäärä:
X-breikki: LIIKKUVA AMIS SAKU ry.
Päihteet & työterveys (TTT 10/2004)
Opintopsykologi Katja Hietanen
Esityksen transkriptio:

Uni –lääkkeistä parhain Hurtig

LEVON VIIKKORAPORTTI Oliko unen määrä sopiva koko viikon? Olitko jossain vaiheessa viikkoa väsynyt? Voisitko muuttaa rytmissäsi jotain, esim. nukkumaanmenoaikaa? Onko unen määrällä ollut vaikutusta omaan fiilikseesi?

Kertaus 1) Mitä rentoutuminen on? 2) Mitä tarkoitetaan unirytmillä? 3) Mistä tiedät, että sinulla on univajetta? 4) Mistä unettomuus voi johtua? 5) Millä asioilla voit vaikuttaa unen laatuun?

Unen terveysvaikutukset Lue Vire-kirjan sivut 244–246 ja kokoa unen terveysvaikutukset ajatuskarttaan.

Unettomuuden vaikutuksia 1. Mieliala laskee, kireys ja vihamielisyys lisääntyvät. 2. Luova ajattelu ja toiminnan suunnittelu heikkenevät. 3. Masentuneisuus ja altistuminen päihteille lisääntyvät. 4. Keskittymis- ja oppimiskyky heikkenevät. 5. Stressinsietokyky alenee. 6. Muistihäiriöitä ilmenee. 7. Vastustuskyky heikkenee. 8. Diabeteksen, sepelvaltimotautien, kohonneen verenpaineen, ylipainon ja sydän- ja verisuonisairauksien alttius kasvaa. 9. Onnettomuus- ja tapaturmariskit lisääntyvät.

Kotitehtävät Lue kappale Uni –lääkkeistä parhain Vastaa kappaleen lopusta löytyviin tehtäviin vihkoosi: 1. Mitä sairauksia riittävä uni voi ehkäistä? 2. Miten nukkuminen vaikuttaa oppimiseen? 3. Miten riittävä uni näkyy vartalossa? 4. Miten uni voi vaikuttaa ystävyyssuhteisiin?

Aikaero