Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietoturva, 2 ov
Advertisements

Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Tietoturva ei ole ainoastaan dokumenttien ja viestien salausta
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Henri Kesti Myllytulli Mytlpt-09E ◦ Virus on haittaohjelma, joka on tehty tuhoamaan ja häiritsemään tietokonetta ja sen tiedostoja ◦ Jokaisessa.
Tietokonemadot Aleksi Tarhonen Henri Yletyinen.
Tietoturvan historiaa Markus Miettinen Tietojenkäsittelytieteen historia -seminaari
Tietoturvaprojekti 6h.
Tietoturva Toni Pirinen Esa Kuparinen Otso Lonka
TIETOTURVA INTERNETISSÄ TIETOTURVA ON NOUSSUT KESKEISEKSI KYSYMYKSEKSI INTERNETISSÄ. VERKKOYMPÄRISTÖSSÄ ON MAHDOLLISTA MM. MUUNNELLA WWW-SIVUSTOJEN TIETOJA.
Tietoturvaa internetissä Perehdytään tiedon turvaamiseen, suojaamiseen ja tiedon turvaamismenetelmiin.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista. Tietoturvallisuuden uhkina pidetään esimerkiksi.
TIETOTURVA Laura Niemi. Yleistä Tietoturva (tai tietoturvallisuus) tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista. Tietoturvallisuuden.
Tietoturva. Tiedon turvaaminen Tietojen turvaamisella tarkoitetaan viestintä- ja tietojärjestelmien alalla varmuutta siitä, että kyseiset järjestelmät.
Tietoturva Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä sillä tarkoitetaan Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta käyttäjiltä, viruksilta ja muilta haittaohjelmilta.
Tietoturva. Tieto turvalla pyritään suojaamaan tietoja, palveluita, järjestelmiä ja tietoliikennettä. Tällaisten uhkina pidetään erinlaisia huijausyrityksiä,
Tietoturva. Mitä tarkoittaa tietoturva? Tietoturva tarkoittaa palveluiden, tietojen, tietoliikenteen ja järjestelmien suojaamista. Uhkina tietoturvallisuudelle.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
Tietoturva internetissä. Tietoturvaa yleisesti Tietoturva (tai tietoturvallisuus) tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
Tietoturva internetissä. Tiedon turvaaminen Tietojen turvaamisella tarkoitetaan viestintä- ja tietojärjestelmien alalla varmuutta siitä, että kyseiset.
Jenni Hyttinen MyKapt14A
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
TIETOTURVA Sami Hilli tlpt14B.
TIETOTURVA.
Tietoturva käsitteenä
Matias Orreveteläinen.
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva.

H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva.
TIETOTURVALLISUUS.
Tiedon suojaaminen ja turvaaminen
H5 Tietoturva Jenni Kontio MyKapt14a.
Tietoturva internetissä
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva.
Jari-Pekka Koivu Myelpt14C
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
Linnea Luokkanen Myelpt14B
Tietoturva.
Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.
Tietoturva.
Tietoturva Jari Koivisto opetusneuvos Opetushallitus
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva Internetissä
Tietoturva.
Tietoverkkojen tietoturva
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Esityksen transkriptio:

Tietoturva

Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää kuin luotettavat ja aina toimintakykyiset tietoliikenneyhteydet. Tietoturva on paljon muutakin kuin palomuureja ja virustorjuntaa. Se voi tarkoittaa esimerkiksi riittävän asiantuntevasti suunniteltua ja toteutettua turvallista etäyhteyttä.

Tietoturvan osa-alueita ovat työasemien-, palvelinten- ja tietokoneverkon tietoturva, sekä ympäristön- ja sovellusten turvallisuus. Työasemien tietoturvaan kuuluu käyttäjien tunnistus ja käyttöoikeudet sekä niiden hallinta. Oma lukunsa on kannettavien tietokoneiden tietoturva. Palvelimien tietoturvaan kuuluu em. asioiden lisäksi varmuuskopiointi, levyjärjestelmien kahdennukset, auditointi ja verkon käytön rajoitukset. Verkon tietoturvaan kuuluu palomuurit, nat-palvelut, kytkimet, reititys, verkonhallinta ja vianselvitys. Tietoliikennettä suojataan vpn-ratkaisuilla. Oma lukunsa ovat langattomat verkot. Verkossa turvallisuutta voi testata online- palveluilla ja sopivilla ohjelmilla. Verkossa voi myös vakoilla tietoja.

Haittaohjelmat Internetissä on nykyään miljoonia tietokoneita, jotka ovat avoinna luvattomalle käytölle paitsi ohjelmavirheiden ja haittaohjelmien jättämien takaporttien, myös käyttäjien tekemien virheiden takia. Syinä voivat olla heikot salasanat tai kungurafiovirheet, joiden ansiosta koneelle pääsee ilman tunnuksia. Jotkut haittaohjelmat muodostavat saastuttamistaan verkoista bottiverkkoja. Nämä saastuneet koneet toimivat apuna uusien haittaohjelmien levittämisessä, ja niiltä käsin voidaan tehdä myös tietomurtoja ja päästä käsiksi yhä uusiin tietokoneisiin.

Tietosuoja Suomen kieleen on vakiintunut jako tietoturvaan ja tietosuojaan. Jälkimmäinen sisältää henkilötietojen luottamuksellisuuden lisäksi rikoslain kunniaa, yksityisyyden suojaa ja tietoliikennettä koskevat säännökset, ja se perustuu viime kädessä perustuslain säännöksiin. Luottamuksellisuutta voidaan parantaa salauksella ja pääsynhallinnalla. Eheyttä edistetään tarkistussummilla, tarkistuskoodeilla ja digitaalisella allekirjoituksella. Myös käyttäjän todentaminen ja kiistämättömyys voidaan ainakin jollain tasolla varmistaa digitaalisella allekirjoituksella tai muilla todennustavoilla. Saatavuus edellyttää riittävän tiedonsiirtokapasiteetin varaamista.

Tietoturvauhat Tietoturva samaistetaan usein tietotekniikkaan ja ulkoisiin tietoturvauhkiin eli tahallisesti tehtyihin tietokoneviruksiin, matoihin ja tietomurtoihin. Nämä tietotekniikan mukanaan tuomat tietoturvariskit nousivat 2000-luvun vaihteessa median huomion kohteeksi. Samalla markkinoille ilmestyi useita uusia virustorjuntaohjelmistoja myyviä yrityksiä, jotka tähtäsivät uuteen markkinarakoon. Ne kiinnittävät aluksi huomion käyttöjärjestelmissä olleisiin ohjelmointivirheisiin, jotka altistivat käyttäjät tietoturvauhille. Ohjelmistovirheiden aiheuttamia tietoturvauhkia kutsutaan haavoittuvuuksiksi.

Virustorjunta Virustorjuntaohjelmien heikkoutena on se, että ne ovat aina askeleen jäljessä. Virusten tiedot syötetään torjuntaohjelmiin jälkikäteen sen jälkeen, kun virukset ovat jo levinneet. Myös virustorjuntaohjelmat itse lisäävät tietoturvariskejä, sillä niissäkin on ohjelmointivirheitä. Erityisesti erilaiset internetin kautta tapahtuvat automaattiset virustietojen ja ohjelmistojen päivitykset mahdollistavat uusien, entistä kehittyneempien haittaohjelmien tehokkaan leviämisen.

Kyberturvallisuus Laitteen turvallinen käyttö: ADSL-modeemi WLAN-tukiasema ja mahdollisesti erillinen palomuurilaite.

Lähteet Wikipedia, viestintävirasto