Salmia ja Laituri-projekti 2013: Koulutus ja kehittämisen tuki ELY:ille Pasi Savonmäki Antti Laitinen TNO-foorumi Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmia.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Elinikäisen ohjauksen alueellinen organisoituminen
Advertisements

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
PK-kehittämispalvelut
Anne Leppänen, Hannele Torvinen & Seija Koskela
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Kehittämistyö hankkeessa KTOL r.y Teija Enoranta.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
HYVÄ-DIILI luonnos /pj HYVÄ DIILI –VERKOSTO Opso-järjestäjien hallitus /Luonnos SUOMEN OPPISOPIMUSKESKUSTEN.
Auditoinnin vaikutuksista Laadunvarmistusjärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Helsinki Riitta Pyykkö.
STUDIO-projektin tulokset Anita Eskola-Kronqvist Projektipäällikkö STUDIO-projekti Projektin osatoteuttajat: ARCADA HAAGA-HELIA Ammatillinen.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Ylermi Perusteluja Uusien toimintatapojen ja uusien tuotteiden luomiseen.
Kuuluu valtakunnalliseen Opin ovi –perheeseen Toiminta-aika Toimijat: Länsirannikon koulutus Oy WinNova Satakunnan koulutuskuntayhtymä.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Projektijohtamisen jatkokurssi:
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Aikuissosiaalityötä käytännössä Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä ( alkaen) Hanna Tabell
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Kehittävän asiantuntija-verkostotyön malli TATU – tartu tutkintoon!
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Ohjaus seminaari Jyväskylä Tuija Rantanen & Anne Vaahtio Innova Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskus Verkottuva kumppanuus aikuisohjauksessa.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
ELY – keskukset ja elinikäisen ohjauksen verkostoyhteistyö Ennakkokysely ja tapaamiset ELY-keskuksissa Syksy 2012 Laituri-projekti Koulutus- ja kehittämiskeskus.
W w w. h a m k. f i TUPA - Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus Lähipäivä 4 KEHITTÄMISTILANTEEN ARVIOINTI – TUPA-KEHITTÄMINEN OPETTAJAN TYÖN JA OPPILAITOKSEN.
School-university partnership Kokemuksia koulun ja yliopiston välisestä kumppanuusyhteistyöstä kokosi: Erja Syrjäläinen.
Ops seminaari Askola.
Ryhmien tehtävistä : Etelä-Savon elinikäinen oppiminen ja nuorisotakuu Tuija Toivakainen ISO ELO -kokous.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Auli Ryhänen Projektipäällikkö Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
KEHA-keskus TNO – ELO -foorumi videolla TEM:n terveisiä elinikäisen ohjauksen kehittämiseen A-P Leminen.
SAK/Hannele Ugur Ohjaus aikuisopiskelijan tukena Ohjaus Suomessa 2008 –asiantuntijaseminaari Espoo
Näin me sitä Lapissa tehdään Helena Kangastie Aikuiskoulutuksen kehityspäällikkö Rovaniemen ammattikorkeakoulu OHJAUS SUOMESSA 2010-SEMINAARI Valtakunnallisen.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
IT-palvelut opetuksen tukena? Soile Väänänen suunnittelija, IT-palvelut
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
ELO-yhteistyöryhmän kokous
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden edistäminen Turun yliopistossa
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
HOPS-ohjausta kehittämässä JY:ssä
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
olevansa oman elämänsä tekijä.
olevansa oman elämänsä tekijä.
Elinikäinen ohjaus Suomessa
VI Ohjaamo-päivä Verkko-Ohjaus
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Alueellisen ELO-toiminnan kehittämisestä
TESSU – Tehdään yhdessä ohjausta –projekti (ESR) –
Asiakaskuuntelut palveluiden kehittämisessä yöp
THL:n asiakkuustyön ja CRMn vaikuttamissuunnitelma
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
KOHTAAMO Verkko-Ohjaus
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Esityksen transkriptio:

Salmia ja Laituri-projekti 2013: Koulutus ja kehittämisen tuki ELY:ille Pasi Savonmäki Antti Laitinen TNO-foorumi Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmia

Alueellinen ohjausyhteistyö ja sen kehittäminen voidaan nähdä kahdella tavalla: toisaalta se on (valtakunnallisesti) linjattua rakenteiden, menettelyjen ja palvelujen sekä strategista että ”konkreettista” kehittämistä toisaalta se on eri keinoin saavutettavaa yhteisen kulttuurin ja identiteetin rakentamista, luottamusta, uskottavuutta, innostuneisuutta Voitaisiinko puhua verkosto-identiteetin kehittymisestä (vrt. organisaatio-identiteetti)? Mitä se voisi olla ja miten sitä voitaisiin edistää? Kehittämistyön kaksi haastetta: linjausten kehittäminen ja toimintakulttuurin luominen Laitinen, A. 2012

Organisaatioidentiteetti ja verkostoidentiteetti Organisaation / verkoston identiteettiä tutkimalla haetaan vastauksia kysymyksiin ”keitä me organisaationa / verkostona olemme?” ”keitä meidän tulisi organisaationa / verkostona olla?” Mikä on keskeistä organisaatiossa / verkostossa? Mikä erottaa sen muista organisaatioista / verkostoista? Mikä organisaatiossa / verkostossa on suhteellisen pysyvää - kun otetaan huomioon menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus? Auttaako identiteetin tutkiminen paremmin ymmärtämään, mitä organisaation / verkoston jäsenet ajattelevat ja miksi he toimivat niin kuin toimivat? Muk. Puusa, A., Mönkkönen, K.

Niin uusissa organisaatioissa kuin uusissa verkostomuodostelmissa on erilaisia käsityksiä todellisuudesta ja monia toimintakulttuureja. Yhteinen identiteetti ei kehity haluttuun suuntaan itsestään vaan vaatii systemaattista työtä yhteisten, myönteisten merkitysten luomiseksi. Yksilötasolla se voi tarkoittaa mm. uusien osaamisen alojen tutkimista tai oman osaamisen saattamista uusiin muotoihin. Mönkkönen, K. muk. Ohjausverkoston kehittyminen oppimisprosessina

TNO, Salmia ja Laituri-projekti 2013 Salmia: koulutus ELYt TE-toimistot Henkilöstökoulutus Aikuisten ohjaus ja neuvontatyö 30 op Koulutus ELY-keskusten TNO- asiantuntijoille pv Laituri: konsultaatio ELYt + verkostot Yhteys Opin ovi –verkostoihin –ns. ”klinikat” ym. Tuki TE-palvelu-uudistuksen kehittämisfoorumeihin Tuki nuorisotakuun toteuttamiseen: ohjaukseen liittyviä hyviä käytäntöjä Verkostopäivä ”Tulevaisuuden muistelu”

Aikuisten ohjaus ja neuvontatyö, 30op ERKKERI ja TE-ERKKERI projektien koulutustuote (JY, JAMK, HAMK, Salmia) Yhteisen opetussuunnitelman rakenne: 8x2 lähiopetuspäivää, välitehtävät ja kehittämishanke TEEMAT:  Ohjauksen yhteiskunnalliset ulottuvuudet  Oman ohjaustyön perusta  Ohjauksen välineet ja ohjausosaamisen kehittäminen  Alueellisen ohjausverkoston hahmottaminen  Oman työn ja työyhteisön kehittäminen Toteutettavissa esim op moduleina Tarjolla Salmian henkilöstökoulutuksena vuonna 2013

Kohderyhmä: ELY-keskusten nimeämät TNO- asiantuntijat sekä TE-toimistojen Palvelulinja 2:n palvelujohtajat/palveluesimiehet Tavoitteet: Tarjota tukea ja valmennusta ohjausverkoston toiminnan koordinointiin, kehittämiseen sekä alueellisten innovaatioiden tuottamiseen. Avata foorumi hyvien käytäntöjen jakamiseksi alueellisten ohjausryhmien kesken. Keskeiset sisällöt: Systeemisen muutoksen johtaminen ja verkostossa johtaminen, verkostomaisen toiminnan oppiminen, ohjausosaamisen kehittämisen koordinointi, ohjausjärjestelyiden ja alueellisen ohjaustoiminnan arviointikäytännöt Aika ja paikka: 2pv keväällä (vko 10), 2pv syksyllä, Salmia Vastuuhenkilö: Pasi Savonmäki, Salmia Toteutussuunnittelun tueksi on tarkoitus koota 3-5 hengen työryhmä ELYistä, TE- toimistoista ja TEMistä (?) Koulutus ELY-keskusten TNO-asiantuntijoille

Asiakkaan ääni ja tulevaisuuden muistelu -verkostopäivä Laitinen 2012

motivointina ohjaustoimijoille verkostoyhteistyöhön, asiakkaan äänestä liikkeelle lähtien mahdollisuutena toimijoiden tutustumiseen toisiinsa verkoston yhteistyötapaamisten tms. käytännönläheisenä muotona kehittämisaineiston kokoamiseen (osana strategiatyötä, prosessimallinnusten tukena tms.) pikaparannusideoiden tuottamiseen: päällekkäisyydet, tiedonkulun kapeikot organisaation/organisaatioiden toimijoiden välillä jne. osana verkoston toiminnan itsearviointia avuksi ohjausta eri näkökulmista verkostossa tarkasteleville toimijoille: erilaiseen jatkohyödyntämiseen myös omissa organisaatiossa Menetelmällä pyritään saamaan asiakkaiden näkökulmia ja kokemuksia uskottavalla ja eri osapuolia hyödyttävällä tavalla kuuluviin myös suuremmissa, monia toimijoita yhteen kokoavissa tilaisuuksissa Verkostopäivän hyödyntäminen Laitinen 2012