OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
Advertisements

Opi ja kasva -konferenssi osaamisen kehittämisen välineenä Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki.
OPETUSSUUNNITELMA KOULUKOHTAINEN
Kansallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön suunnitelma Arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunta Liikenne- ja viestintäministeriö, Suunnitelma.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Turun perusopetuksessa
Turun perusopetuksessa
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
OPS2016-alkuaskeleita.
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Pedagoginen johtaminen ja kehittäminen ammattikorkeakoulussa
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Hyvän oppimisen malli LAMKissa
Toimintamenojen hallinta Toimintamenojen hallinta Talous Palvelujen järjestäminen Henkilöstö Asiakas ja kaupunkilainen Elinvoimainen ja kilpailukykyinen.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
OPPIVA OPS –prosessi Turun perusopetuksessa 2014 – 2015 OPPIVA OPS /VÄNNI Palvelun tuottajat: PRO koulutus ja konsultointi sekä Rondo Training.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Oppiaine-kokonaisuus
Ops seminaari Askola.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Katsaus opetussuunnitelmatyöhön Talous tutuksi 2013 Kristina Kaihari Opetusneuvos.
ARVIOINTI ON ARVON ANTAMISTA
Miten uusi opetussuunnitelma näkyy rakentamishankkeessa? NOVA SCHOLA FINLANDIA
Laaja-alainen osaaminen OPS 2016
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Kieliä opettavien OPS- tapaaminen Ryhmätyön ohjeistus.
TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Opettajankoulutusfoorumin tehtävät 1.Laaditaan opettajien perus-, perehdyt- tämis- ja täydennyskoulutusohjelma: - nykytila ja haasteet - visio opettajankoulutukselle.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
KJYn verkostotapaamiset PEDAGOGISEN OSAAMISEN JOHTAMINEN Millainen asema koulutusorganisaation pedagogisella johtamisella on muiden johtamisen.
Osaamisen ja sivistyksen asialla eNorssi 5v –juhlaseminaari Hämeenlinna TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN VAKIINNUTTAMINEN Irmeli Halinen.
Tietostrategiaa monimuotoisesti
TAMPEREEN SEUDULLINEN ESI- JA PERUSOPETUKSEN TVT-SUUNNITELMA VUOSILLE Jari Halonen.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
VESIKANSAN KOULUT KE klo ja 19.00, Paimelan koulun sali 1.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Johtamisen ketju kohti tuottavuutta Yrittäjän onnenpäivä Ossi Aura
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
Koulutuspalvelujen laatuohjelma Program för utbildningstjänsterna
KASVA JA OPI LEMPÄÄLÄSSÄ - VAHVA SILTA TULEVAISUUTEEN -
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Ops-iltapäivä
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Kasva ja Opi Lempäälässä
© Petteri Elo OPS-koulutus 2016
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Opettajasta/kouluttajasta (oppimisen) ohjaajaksi
Nopolan koulu Opettajien veso
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
Opetussuunnitelma ops
Opetustoimi osana Jyväskylää
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Odotukset johtajuudelle varhaiskasvatussuunnitelmatyössä
Evästystä paikalliseen ops-työhön
tulevaisuuden työelämätaidot
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Oppilaat ja opetussuunnitelma 2016.
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Kortepohjan päiväkotikoulu
Esityksen transkriptio:

OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu

Oppiminen * Oppija ja oppimistulokset * Kuntatason kehittämiskohteet 1 ja 2 Oppiminen * Oppija ja oppimistulokset * Kuntatason kehittämiskohteet 1 ja 2 Henkilöstön osaaminen * Taidot * Kuntatason kehittämiskohteet 1 ja 2 Henkilöstön osaaminen * Taidot * Kuntatason kehittämiskohteet 1 ja 2 Kestävä hyvinvointi * Sosiaalinen hyvinvointi * Kuntatason kehittämiskohteet 1 ja 2 Kestävä hyvinvointi * Sosiaalinen hyvinvointi * Kuntatason kehittämiskohteet 1 ja 2 Johtaminen * Strateginen johtaminen * Kuntatason kehittämiskohteet 1 ja 2 Johtaminen * Strateginen johtaminen * Kuntatason kehittämiskohteet 1 ja 2 VISIO Osallistuvaa osaamista kestävän tulevaisuuden oppimisympäristöissä. VISIO Osallistuvaa osaamista kestävän tulevaisuuden oppimisympäristöissä. Kehittämissuunnitelma

Oppiminen Painopistealue: Oppimistulosten parantaminen Kehittämiskohde 1. Oppimisprosessien uudistamisen mahdollistavien rakenteiden luominen. Kehittämiskohde 2. Oppilaiden osallistaminen oppimisprosessiin. Päättäjätaso Tavoitteet Toimenpiteet Vastuut Aikataulu Arviointi ja mittarit Muut paikalliset asiakirjat Hallintotaso Tavoitteet Toimenpiteet Vastuut Aikataulu Arviointi ja mittarit Muut paikalliset asiakirjat Koulutaso Tavoitteet Toimenpiteet Vastuut Aikataulu Arviointi ja mittarit Muut paikalliset asiakirjat

Henkilöstön osaaminen Painopistealue: Henkilöstön uusien pedagogisten taitojen vahvistaminen, erityisesti tieto- ja viestintäteknologian pedagoginen käyttö Päättäjätaso Tavoitteet Toimenpiteet Vastuut Aikataulu Arviointi ja mittarit Muut paikalliset asiakirjat Hallintotaso Tavoitteet Toimenpiteet Vastuut Aikataulu Arviointi ja mittarit Muut paikalliset asiakirjat Koulutaso Tavoitteet Toimenpiteet Vastuut Aikataulu Arviointi ja mittarit Muut paikalliset asiakirjat Kehittämiskohde 1. Avoimuus uudelle pedagogiselle toimintakulttuurille. Kehittämiskohde 2. Yksilötason osaamisen varmistaminen.

Kestävä hyvinvointi Koulujen ja oppilaitosten työrauhaa ja turvallisuutta tukevan kasvu- ja oppimisympäristön toimintakulttuurin vahvistaminen Kehittämiskohde 1. Osallisuuden vahvistaminen ja suunnitelmallinen kiusaamisen ehkäisy. Kehittämiskohde 2. Lähiympäristöstä huolehtiminen koko kouluyhteisön voimin. Päättäjätaso Tavoitteet Toimenpiteet Vastuut Aikataulu Arviointi ja mittarit Muut paikalliset asiakirjat Hallintotaso Tavoitteet Toimenpiteet Vastuut Aikataulu Arviointi ja mittarit Muut paikalliset asiakirjat Koulutaso Tavoitteet Toimenpiteet Vastuut Aikataulu Arviointi ja mittarit Muut paikalliset asiakirjat

Johtaminen Painopistealue: Opetuksen järjestäjän strategisen johtamisen vahvistaminen Kehittämiskohde 1. Hallinnon vastuualueiden näkyväksi tekeminen ja organisaatiokaavion päivittäminen. Kehittämiskohde 2. Uudet strategiset asiakirjat (Kuntastrategia, KuntaKeSu, ICT- strategia ja Opetussuunnitelma) ohjaavat käytännön työtä. Päättäjätaso Tavoitteet Toimenpiteet Vastuut Aikataulu Arviointi ja mittarit Muut paikalliset asiakirjat Hallintotaso Tavoitteet Toimenpiteet Vastuut Aikataulu Arviointi ja mittarit Muut paikalliset asiakirjat Koulutaso Tavoitteet Toimenpiteet Vastuut Aikataulu Arviointi ja mittarit Muut paikalliset asiakirjat

Oppiminen * Oppija ja oppimistulokset * Kuntatason kehittämiskohteet 1 ja 2 Henkilöstön osaaminen * Taidot * Kuntatason kehittämiskohteet 1 ja 2 Kestävä hyvinvointi * Sosiaalinen hyvinvointi * Kuntatason kehittämiskohteet 1 ja 2 Johtaminen * Strateginen johtaminen * Kuntatason kehittämiskohteet 1 ja 2 VISIO Osallistuvaa osaamista kestävän tulevaisuuden oppimisympäristöissä. Kehittämissuunnitelma

Millaisia taitoja laaja-alainen osaaminen vaatii tulevaisuudessa? OPS -perusteet luku 3.3.

Laaja-alainen osaaminen