SOS II Rakenteellinen sosiaalityö Työpaja 1 Tampere 24.11.2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
Advertisements

Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Ehkäisevän päihdetyön verkoston strategia
Ohjaajakouluttajat Työryhmässä 15 jäsentä, paikalla 10. Lisäksi 5 työryhmän ulkopuolista.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
STES - kesäkoulu – UKK-instituuttiTampere.
Yhteisvoimin kotona – ikääntyneiden kotiin annettavien palveluiden ja kuntoutuksen kehittäminen Satakunnan vanhusneuvosto
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Mikä on arvioinnin rooli ohjelmatyössä Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Eero Pehkonen.
Strategisesti eheytyvä kaupunkiseutu? Näkökulmia Tampereen seudun rakennesuunnitelmatyöhön Jari Kolehmainen Olli Ruokolainen Tampereen yliopisto.
MONIALAINEN LIIKKUVA TUKI HAJAUTETTUUN ASUMISEEN Arviointityöskentely
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
Työikäisen CP-vammaisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ja niiden ylläpitäminen Kuntoutuspolut ja asiantuntijaverkostot.
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
SOSIAALITYÖN LUOKITUKSET KEHITTÄMISTYÖN KOHTEENA
SOS – Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
HEINÄVESI ELINVOIMASTRATEGIA 2016 Sisältö  Strategiset lähtötiedot ja johtopäätökset 2016 (liite)  Keskeiset tulevaisuuden kehitystrendit Heinäveden.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Strategisen hyvinvoinnin johtaminen Osan II kuvat.
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Arna.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena.
Sosiaalihuollon tiedonhallinnan kehittäminen Pirkanmaalla Toimitusjohtaja Kristiina Laiho 1.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Rakenteellinen sosiaalityö hyvinvointitiedon tuottajana
Puistokaudun päiväkotikoulu
Aikuissosiaalityön Praksis
Tervetuloa Innokylään
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Malli 8:Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Tervetuloa Innokylään
Miksi ja miten järjestöyhteistyötä maakunnassa ja kunnissa?
Järjestöjen ja yritysten yhteistyöfoorumi -selvityshankkeen tuloksia Kari Kurkela, Ari Inkinen.
Sosiaalialan työ ja tehtävät
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Tervetuloa Innopajaan
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Yhteiskehittäminen Innokylässä
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
SOS II TYÖPAJA 2 Maanantai
Tervetuloa innopajaan
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
KOKONAISARKKITEHTUURIN ARVIOINTI
PAKU –Palvelupolut kuntoon!
Miten sosiaalityöllä tulisi vastata asiakkaiden tarpeisiin?
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Marja Pajukoski, OTK, HTT
Esityksen transkriptio:

SOS II Rakenteellinen sosiaalityö Työpaja 1 Tampere

Työpajan ohjelma 8:30Aamukahvit ja tutustuminen 9:15Orientoituminen työpajatyöskentelyyn: -tavoitteet -työskentelytavat -lakiuudistukset taustalla 9:45Rakenteellinen sosiaalityö, mitä se on? -hankkeen toteuttama kysely -työskentelyä ryhmissä 11:00Päivän yhteenvetoa, arviointi ja jatkotyöskentelystä sopiminen

Rakenteellisen sosiaalityön kehittäminen SOS II-hankkeen tavoitteena 1. Rakenteellinen sosiaalityö käsitteenä ja sisältönä on vahvistunut. 2. Kunnissa on käytössä rakenteellisen sosiaalityön työvälineitä. 3. Ammattilaisilla on resursseja rakenteellisen sosiaalityön toteuttamiseen.

Tampereen työpajakokonaisuus Rakenteellisen sosiaalityön kokonaisuus alkoi aloitusseminaarilla Tampereella. Neljä työpajaa järjestetään Tampereella Sarviksen sosiaaliaseman koulutustilassa, Hatanpään katu 3F. Pirkanmaan pajat ovat: , ja Neljäs paja sovitaan erikseen. Rakenteellisen sosiaalityön koulutuskokonaisuudesta järjestetään yhteinen päätösseminaari Tampereella. Seminaarissa esitellään työpajamme kehittämistyö.

Sosiaalihuoltolakiehdotus 7§ Rakenteelliseen sosiaalityöhön kuuluu: Sosiaalihuollon asiakastyöhön perustuvan tiedon tuottaminen asiakkaiden tarpeista ja niiden yhteiskunnallisista yhteyksistä sekä tarpeisiin vastaavien sosiaalipalvelujen ja muun sosiaalihuollon vaikutuksista; Tavoitteelliset toimet ja toimenpide-ehdotukset sosiaalisten ongelmien ehkäisemiseksi ja korjaamiseksi sekä kunnan asukkaiden asuin- ja toimintaympäristöjen kehittämiseksi; Sosiaalihuollon asiantuntemuksen tuominen osaksi kunnan muiden toimialojen suunnittelua sekä yhteistyö yksityisten palveluntuottajien ja järjestöjen kanssa pakallista sosiaalityötä sekä muuta palvelu- ja tukivalikoimaa kehittäen.

Yksityiskohtaiset perustelut 7§ …sosiaaliseen hyvinvointiin vaikuttavien seikkojen huomioon ottamista kunnassa tapahtuvassa suunnittelussa ja päätöksenteossa. Sosiaalityö on tärkeä osa ehkäisevää sosiaalihuoltoa…joudutaan…perehtymään… sosiaalisiin vaikutuksiin ja kustannuksiin. Rakenteellinen sosiaalityö tekee näkyväksi sosiaalihuollon asiakkaiden ongelmia, tarpeita ja vahvuuksia sekä niiden suhteita yhteisöön ja yhteiskuntaan. …sosiaalihuollon asiantuntemus tuodaan osaksi kunnan muuta suunnittelua, valmistelua ja päätöksentekoa. …näkökulmana on laaja yhteistyö…

Rakenteellinen sosiaalityö, mitä se on? Asiakkaan äänen kuulemisen vahvistaminen Hyvinvoinnin edistäminen yhteistyötahojen kanssa Ratkaisuja toisin tekemiseen, rakenteiden muuttaminen Oman työn reunaehtojen tutkiminen Sosiaalityön etiikan puolustaminen Asiakastyöstä nousevan tiedon kerääminen, analysointi ja raportointi Yhteisöjen kanssa työskentely Ympäröivän yhteisön havainnointi ja siihen reagointi

Pohdittavaksi (ryhmissä) Mikä mahdollistaa rakenteellisen sosiaalityön toteuttamista kunnassani nyt ja lähitulevaisuudessa? Mikä estää rakenteellisen sosiaalityön toteuttamista kunnassani nyt ja lähitulevaisuudessa? Miten voi tehdä toisin? Miten voisi muuttaa olemassa olevia rakenteita? Missä kulkevat työni reunaehdot?