Nuorisotyö Oulussa kouluissa. Yhdessä tekemisen tavoite kehittää yhteistyötä ja tiedonkulkua perheen ja koulun kanssa kehittää ja monipuolistaa nuorisotyön.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Advertisements

Nuoria etsimässä keväällä 2013 • Tiedotus alueellisille toimijoille mm. avoterapeutit, avohuollon ohjaajat, kuntoutusohjaajat, oppilaitokset • nihkeesti.
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
nuorisotyöntekijänä koulussa joka päivä
Peli Team Highflyers Lotta Haukkovaara Pinja Karppinen
Nuorten Palvelu ry Archipelago-hankkeen esittely Nuoret nuorten tukena.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
HYVINKÄÄN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT
Tommolan koulu Kodin ja koulun välinen yhteistyö.
Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski Nuorten nettilehti Painovirhe.
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
Ops seminaari Askola.
Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien.
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Turvallinen Pirkanmaa Tulikettu-turvallisuuskoulutus Veijo Kaján.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
OIVA - ohjauksen interventioilla vaikuttavuutta läpäisyn tehostamiseen OIVA / Raivio /
Vanhempainyhdistysten verkosto1 Info- ja keskustelutilaisuus NUORTEN PÄIHTEIDEN KÄYTÖSTÄ Järvenpään lukion Areena Illan alustuksena.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Nuorten osallisuus Ohjaamoissa
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
TAIDELÄHTÖISTEN MENETELMIEN KÄYTÖN LISÄÄMINEN PÄIVÄKODISSA
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Eveliina Karjalainen.
Tervetuloa 7. lk:n vanhempainiltaAN
ALUEELLINEN YHTEISTYÖ TOIMINTAMALLI
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Mitä osallisuus voisi olla?
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Instagram.
Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Tavoitteen asettamisesta tasavertaiseen kohtaamiseen
Lukiossa on tärkeää saada hyviä arvosanoja.
Lapsi-ystävällinen kunta
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
Ryhmäytyminen nivelvaiheissa
SUUNNITELMA KIUSAAMISEN EHKÄISEMISEKSI Nilakan yhtenäiskoulussa
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Yhteinen keittiö Osallisuuden arviointi
Seurakunnat ja Lape Jarmo Kokkonen
Osallistava kerhotoiminta
Nuorisotyön auditointi- ja itsearviointimalli
Ajanhallinta opiskelussa
Monitoimitiloissa työskentelevien verkostotapaaminen
Terveyslautakunta Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta
Näkökulmia kunnalliseen nuorisotyöhön
Jämsän kaupungin nuorisokysely, kevät 2019
Osallisuudesta Tanja Räty.
Kortepohjan päiväkotikoulu
Esityksen transkriptio:

Nuorisotyö Oulussa kouluissa

Yhdessä tekemisen tavoite kehittää yhteistyötä ja tiedonkulkua perheen ja koulun kanssa kehittää ja monipuolistaa nuorisotyön työmuotoja ja toimintatapoja nuorisotyöntekijä tuo oman osaamisensa koulun arkeen yhteistyöresurssit, yhteinen henkilöstö ja yhteiset tilat tavoittaa lapsia ja nuoria niin vapaa-ajalla kuin koulussa lisätä nuorisopalveluiden asiakkaita eri toimintoihin sosiaalisten taitojen ja osallisuuden vahvistaminen

TULEVAT EKALUOKKALAISET Esikoululaisten tutustumisretket nuorisotaloon, jolloin tilat ja työntekijät tulevat lapsille tutuiksi Eskareiden vanhempainillat, joissa esitellään alueen nuorisopalveluita (ip-toiminta ja alueellinen nuorisotyö) Ryhmätoiminnot

ALAKOULULAISET Koulupäivystys ja liikuntatuokion vetäminen pitkillä välitunneilla lähikouluilla Pienryhmätoiminta Osallisuustoiminta Tutustuminen nuorisopalveluihin (tiedotus ja markkinointi) Osallistuminen lähikoulujen tapahtumiin esim. vanhempainillat ja tapahtumat jne.

6.-LUOKKALAISET Kummitoiminta Haastattelut eli vapaamuotoinen henkilökohtainen keskustelu kaikille kutosluokkalaisille; mitä sulle kuuluu? Seiskalle ilta oppilaille ja vanhemmille. Ohjelmasta vastaavat koulu ja nuorisopalvelut. Tarkoituksena on pohtia oikeuden, vastuun ja velvollisuuden kysymyksiä sekä rajojen asettamisen merkitystä nuoren ihmisen elämässä. Nivelvaiheen tuki (ohr jne..)

YLÄKOULULAISET Ryhmäytykset, muistelot Koulupäivystys ja kasiluokkalaisten haastattelut (mitä kuuluu nyt?) Vanhempainillat Jopotoiminta Pienryhmätoiminta Osallisuus Tutustuminen nuorisopalveluihin (tiedotus ja markkinointi)

Muuta... Kesäaction; - liikunnallista tekemistä lapsille ja nuorille ympäri Oulua puistoissa, päiväkodeissa ja rannoilla yhteistyössä SiKu:n kanssa. Toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa mukana Jopo-nuoret (kouluaikana)

8. – LUOKKALAISTEN HAASTATTELU Nimi:_______________________________Luokka:_______________ Haastattelupäivä:____________Haastattelija:________________ Vapaa-aika ja harrastukset (Mitä harrastat? Mitä teet viikonloppuisin? Missä vietät vapaa-aikaasi?) Kaverit (Onko sinulla kavereita? Seurusteletko?Oletko törmännyt kiusaamiseen?) Perhe (Keitä perheeseesi kuuluu? Millaiset välit teillä on? Miten olette jakaneet kotitöitä?) Koulu (Miten koulussa menee? Mitkä aineet kiinnostavat sinua? Tarvitsetko apua jossain aineessa? Auttaako kotiväki kouluasioissa?

Jaksaminen (Nukutko riittävästi? Väsyttääkö päivisin? Syötkö säännöllisesti?) Muut asiat (Oletko maistanut alkoholia? Tupakkatuotteita? Juotko energiajuomia?) Haastattelijan huomioita: