Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TAIDELÄHTÖISTEN MENETELMIEN KÄYTÖN LISÄÄMINEN PÄIVÄKODISSA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TAIDELÄHTÖISTEN MENETELMIEN KÄYTÖN LISÄÄMINEN PÄIVÄKODISSA"— Esityksen transkriptio:

1 TAIDELÄHTÖISTEN MENETELMIEN KÄYTÖN LISÄÄMINEN PÄIVÄKODISSA
Uutta vanhempainiltaan ja uskallusta heittäytyä ja tehdä toisin

2 Miksi? Vanhempainiltojen uudistamisen tarve
Osallisuuden lisääminen: vanhemmat, lapset Positiivisen kautta kehittäminen Voimavarojen ja hyvän vahvistaminen Toiminnallisuutta enemmän, istumista vähemmän!

3 Miten? Vanhempainiltaan vanhemmille tehtäväksi tähti. Johon vanhemmat saivat kirjata lapsensa vahvuuksia. Tähdet laitetaan arkikäyttöön lasten nähtäville ja niitä käytetään vahvistamaan lasten itsetuntoa ja vahvuuksien ymmärtämistä. Vanhemmat ja lapset yhdessä tekivät ”omenapuun” johon vanhemmat kirjasivat toiveitaan ja mahdollisia esteitä, haasteita toiveiden toteutumiseksi. Ideana saada tietoa vanhempien toiveista esiopetusta kohtaan ja saada aikaan keskustelua toiminnan ohessa. Työyhteisöön pienten taidelähtöisten menetelmien käyttöä ja kannustaminen heittäytymään taiteen avulla työskentelyyn. (näytelmät, musiikinteko, draama jne juurruttaminen työtapoihin.)

4 Mitä tapahtui? Vanhempainillan sijaan meillä toteutui päiväkodin puolella perheilta, jossa oli osuus vanhemmille ja sillä aikaa lapsille oli ohjattuja liikunta- ja laululeikkejä. Tämän jälkeen oli kaikille yhteinen osuus. Vanhemmat innokkaina tekivät lapsestaan vahvuuksien tähtiä sekä tekivät toiveiden/haasteiden omenapuuta. Toteutin myös mielipide kyselyä vanhempainillassa jana- työskentelyllä, jolloin aremmatkin vanhemmat saivat liikkeellä tuoda julki mielipiteensä mm lelupäivistä, ruoan maistumisesta lapsille, varhaiskasvatuskeskustelun merkityksestä jne . Janatyöskentelyssä olivat myös lapset mukana antamassa mielipidettään.

5 Miten jatkuu? Tähdet ovat aktiivi käytössä ja työyhteisössä olemme saaneet hyvää keskustelua aikaan niistä ja omenapuun tuottamasta tiedosta. Palaverikäytänteissä olemme käyttäneet mm aistikortteja, runoja, mietelauseita pohdinnan ja asioiden työstämiseen. Yhdessä ryhmässä innostuttiin pienen vinkin antamisen jälkeen tekemään näytelmä, jossa mukana on sekä henkilökuntaa että lapsia ja tätä esitystä on uskallettu esittää myös muille ryhmille. Näytelmään pohjautuen ryhmässä on käsitelty teemaa: syksy. Meillä on perinteisten pikkujoulujen sijaan Iltamat, joihin jokainen yksikkö tekee ohjelmaa. -> yhteisöllisyys, heittäytyminen, osallisuuden vahvistaminen, työyhteisön hyvinvointi!


Lataa ppt "TAIDELÄHTÖISTEN MENETELMIEN KÄYTÖN LISÄÄMINEN PÄIVÄKODISSA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google