Julkisyhteisön vastuuvakuutus Nokia 9.1.2008. 2 Julkisyhteisön vastuuvakuutus/Nokian kaupunki Vakuutusmäärä 1.000.000 euroa Vakuutusturva korvaa vakuutuksenottajana.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uusyrityskeskus • Vastuu perustamisneuvonnasta Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategian mukaisesti • Vuodessa asiakaskäyntejä yli.
Advertisements

Palkkatuki.
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
Rahaston hoitajan tehtävät näyttelyssä
Vuosilomalain Muutokset 2013
Hautamuistomerkkien vakuuttaminen
25/06/ Digi-demohakemukset. 2 Yleiskriteerit -kuuluuko hanke yleensä tuen piiriin, ts. kyseessä on kulttuuriin liittyvä sisältötuotantohanke; -ei.
Palkat kirjanpidossa.
Poronhoitajien sijaisapu MELA. Alkaa kokeilulla • korvausta sijaisen järjestämisestä, kun poronhoitaja sairastuu • vuonna 2010 korvataan enintään.
Henkilökohtaisen avun keskus Kaakkois-Suomeen Oma koti – oma elämä –seminaari
eläkkeensaajan asumistuki
Nokian kaupungin ja Nokian Yrittäjät ry:n infotilaisuus vahingonkorvausasioista Vesihuoltolain mukaisesta virhevastuusta VT Pirkka-Petri Lebedeff.
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
Tutkimusosasto Vanhempainvapaiden kustannusten kohdentumisesta työnantajille Sosiaaliturvan kuumat perunat Kela Anita Haataja, Tutkimusosasto.
Psykoterapia ja avohoito on edullista
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Vantaan kaupungin alueraha Vantaan kaupungin aluerahaa myöntävät aluetoimikunnat ja Svenska Kommittén Eri aluetoimikunnilla.
Työolosuhteiden järjestelytuki
Ohjeistus työntekijätiedoista
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Tulos vs. Kassa / #1 MYYNTI
Korvaukset ryhmätapaturmavakuutuksessa Kuparivuoren koulu Henna Piirainen.
Turhia töitä... Ylituotanto ja varastointi Odottaminen ja etsiminen
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
TYK Työkykyä ylläpitävä ja parantava valmennus
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä.
Pieleen meni – hoitovahinkojen arvioinnin perusteet
Yksityisen elinkeinonharjoittajan tuloverotus Verohallinto.
. Osakeyhtiö; Erillinen verotus = yhteisövero 20 % verotettavasta tuloksesta Henkilöyhtiöt; Yksityisliike, AY, KY Tulo verotetaan omistajien tulona Osa.
Jalkapalloturva –Aon vertailu 2016
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Rasitteet Aune Rummukainen Kevät Rasite Voidaan perustaa kiinteistön hyväksi joitakin rasitetyyppejä voidaan perustaa myös kunnan hyväksi = Oikeus.
Vakuutukset. Alkutesti Kysymys 1: Lähdette kaveriporukalla laivalle juhlimaan peruskoulun päättymistä. Mitä vakuutuksia tarvitsette? a) Ette mitään, koska.
TUKIPAKETIN VEROTUS JA TULONTASAUS
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
T Tietoliikenneverkon ja sähköpostin käytön ja valvonnan yleisohje Lisätietoa: intranetista: hakusana ’tietoturvallisuus’ Vastuuhenkilö N.N., yhteystiedot.
TyTAL VAPAAEHTOISET VAKUUTUKSET.
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSKUSTANNUKSET.
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
© OP Ari Koski Golfvakuuttaminen Pohjola Vakuutuksessa 2015 ja 2016.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Verotuksen perusteet – Kertaus luovutusvoitot OTK / OTM Ilkka Lahti 2015.
Oikeus sosiaali- ja terveyspalveluihin
Sairauspoissaolot ja sairaana työskentely
22 Valtiontalous tarvitsee veroja s
Vapaaehtoistyön vakuuttaminen vapaaehtoiset henkilövakuutukset vastuuvakuutus Jarno Rova,
Poissaolot.
Elinkeinoverolaki tiivistelmä /ks
Vahingonkorvausoikeuden perusteet
Vastauksia tehtäviin Kpl 22.
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Tampereen kaupunkikonsernin vakuutuskassa Virpi Tenhunen
Pääsääntö Sukulaisuus * Muu ehto Muu työskentely
Sosiaaliturva erityistilanteet
Koskee tiedotetun Reshape –ohjelman vaikutuksia Suomessa
Korvausten hakeminen valtionkonttorilta Pysyvä vika ja haitta
KUSTANNUSMALLIT Marjo ja Merja
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Lakon vaikutukset työsuhteen ehtoihin
IRTAIMEN KAUPPA.
MAAN JA HUONETILOJEN HALLINTA
TYÖTURVALLISUUS.
Työsuhde, toimeksianto vai yritystoiminta?
Liiketoimintasuunnitelman esittely
VAHINGONKORVAUSOIKEUS
VAHINGONKORVAUSOIKEUS
Liiketoimintasuunnitelma
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
Neuvontapalvelupäivät 12. –
Esityksen transkriptio:

Julkisyhteisön vastuuvakuutus Nokia

2 Julkisyhteisön vastuuvakuutus/Nokian kaupunki Vakuutusmäärä euroa Vakuutusturva korvaa vakuutuksenottajana olevan yhteisön toiminnassa toiselle aiheutuneen –henkilö- ja esinevahingon ja niihin välittömästi liittyvän taloudellisen vahingon –josta vakuutuksenottaja on voimassa olevan oikeuden mukaan (vahingonkorvauslaki ja vesihuoltolaki) korvausvastuussa ja joka Julkisyhteisön vastuuvakuutusehtojen mukaan kuuluu korvattavaksi

3 Henkilövahingot Korvataan välittömät saastuneesta vedestä johtuneet henkilövahingot. 1.Sairaanhoitokulut (lääkärikulut ja lääkkeet kelakorvauksella vähennettynä) 2.Muut tarpeelliset kulut (esim. matkakulut lääkäriin) 3.Ansionmenetykset sairauspäiviltä –Sairastuneen henkilön palkat korvataan joko henkilölle itselleen (jos hän on menettänyt ansiota) tai hänen työnantajalleen (jos maksanut sairauspäiviltä palkkaa) –Tarvitaan selvitys ansiotulosta, jonka olisi ilman vahinkotapausta saanut 4.Tilapäinen haitta (eli kipu ja särky) –otetaan huomioon henkilövahingon laatu ja vaikeusaste –käytännössä korvataan liikennevahinkolautakunnan normien mukaisesti 5.Mahdollinen pysyvä haitta (selviää vasta aikaisintaan vuoden kuluttua tapahtumasta)

4 Esinevahingot Esineen korjauskustannukset tai tuhoutuneen esineen arvo (päivänarvo) ja vahingosta aiheutuneet muut kulut (esim. matkakulut). Vakuutuksesta korvataan siis –tuotteet, jotka ovat pilaantuneet siksi, että niiden valmistuksessa on käytetty pilaantunutta vettä, lisäksi korvataan tuotteen pilaantumisesta aiheutuneet välittömät kulut –esineen korjauskustannukset tai tuhoutuneen esineen arvo, esimerkiksi pilalle menneet tekstiilit - niiden puhdistus tai arvo (esim. sairauden vuoksi likaantuneet vaatteet) –välttämättömät desinfiointiaineet

5 Rajoitukset Taloudellinen vahinko –tappio, menetys tai muu sellainen vahinko, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon Sopimuksesta johtuva vahinko –korvausvastuu perustuu sopimukseen, sitoumukseen, lupaukseen tai takuuseen eikä korvausvastuuta olisi ilman näitä sitoumuksia

6 Vastuuerityisehto 313: Keskeytys tai toimintahäiriö Vakuutusturva ei korvaa vahinkoa, joka aiheutuu – veden toimituksen tai jakelun keskeytymisestä Vastuuvakuutuksesta ei korvata veden jakelun keskeytymisestä aiheutuneita vahinkoja. Tällaisia ovat mm. –veden hankkimisesta aiheutuneet kustannukset –muualla asuminen (hotellimaksut, omaan asuntoon liittyvät vastikkeet ja vuokrat) –asumiseen liittyvät lisääntyneet kulut (esim. veden keittämisestä aiheutunut sähkölasku) –lisääntyneet kulut peseytymisestä muualla –kertakäyttöastioiden hankkiminen –yritysten tuotannon keskeytyminen

7 Taloudelliset vahingot Vastuuvakuutuksesta ei korvata –puhdasta taloudellista vahinkoa (koska kysymys ei ole julkisen vallan käyttämisestä aiheutuneesta vahingosta) –vesihuoltosopimuksen ja -lain perusteella mahdollisesti syntyvää korvausvastuuta välillisistä vahingoista. Vakuutuksesta eivät tule korvattaviksi esimerkiksi: –palkat, jotka ovat aiheutuneet yrityksille ylitöiden teettämisestä tai sijaisten palkkaamisesta (koska monta työntekijää on ollut sairastuneena poissa työstä) –menetys sen vuoksi, että yritys on ollut kiinni Asiakaskunnan vähentyminen on puhdasta taloudellista (ja välillistä) vahinkoa, jota ei korvata vakuutuksesta.

8 Korvausvaatimuksessa tarvittava selvitys (sairastuneet yksityishenkilöt) –Vahinkoa kärsineen henkilötiedot (nimi, sotu, osoite, puhelin, sähköposti) –Sairauden alkamisajankohta –Lyhyt kuvaus tapahtuneesta, sairaudesta ja hoidosta –Onko työntekijä vai yrittäjä, sairastuiko työssä vai vapaa-aikana –Mitä kustannuksia aiheutui (alkuperäiset maksukuitit tulee liittää hakemukseen) –Lääkärinlausunto, jäljennös potilaskorttimerkinnöistä tai selvitys yhteydenotosta lääkäriin (jos nämä ovat olemassa) –Palkkatodistus, jonka työnantaja täyttää –Tilinumero, jolle korvaus maksetaan

9 Korvausvaatimuksessa tarvittava selvitys (yritysten esinevahingot) –Vahinkoa kärsineen yrityksen tiedot (nimi, sotu tai y-tunnus, osoite, puhelin, sähköposti) –Selvitys aiheutuneesta vahingosta (mitä vahinkoa aiheutui) –Esinevahinkojen osalta selvitys päivän tuotannosta, inventaarilaskelma tms. selvitys pilaantuneista tuotteista –Korvaus esinevahingoista maksetaan omakustannushinnan mukaisesti (=valmistuskustannukset) –Toimita selvitys myös tuotteiden hävittämisestä aiheutuneista kustannuksista –Mitä kustannuksia aiheutui: kuitit ja todisteet tulee liittää hakemukseen –Tilinumero, jolle korvaus maksetaan

10 Korvausvaatimuksessa tarvittava selvitys (yritysten taloudelliset vahingot ja yrittäjän ansionmenetys) –Yleistiedot yritystoiminnasta (missä yritys sijaitsee, yritysmuoto, toimiala, työntekijöiden määrä, selvitys mitä työtä yrittäjä itse on tehnyt yrityksessä, onko yrittäjä nostanut palkkaa yrityksestään, yrityksen omistussuhteet, jos yritys on yhtiömuotoinen, onko yrityksen toiminta jatkunut yrittäjän työkyvyttömyyden aikana) –Tilinpäätös kahdelta viimeiseltä tilikaudelta (2005 ja 2006) –Kirjanpidon pitkä kuukausituloslaskelma loka-marras-joulukuulta 2005, 2006 ja 2007 –Verolippu vahinkoa edeltävältä vuodelta –Uuden yrittäjän osalta selvitys esim. liiketoimintasuunnitelmasta ja budjetista –Mitä kustannuksia aiheutui: kuitit ja todisteet tulee liittää hakemukseen –Tilinumero, jolle korvaus maksetaan –Yrittäjän ansionmenetyksen osalta myös selvitys omasta ansionmenetyksestä