Hurtig 2015-2016 TE1 Mielenterveys voimavarana. Mielenterveys voimavarana Mielenterveyttä tukee: toimivat ihmissuhteet perheeseen ja ystäviin mahdollisuus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Koululaisen lihavuus - potilastapauksia
Advertisements

Internet ja ehkäisevä päihdetyö
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
RYHMÄT SYKSY 2013 RYHMÄTOIMINTA ON MAKSUTONTA KUNTOSALIHARJOITTELUN ABC Fysioterapeutin ohjaamat kuntosaliharjoittelun ABC-kurssit Atalpassa ja TamppiAreenalla.
Stressi Stressi on elimistöön kohdistuvaa fyysistä tai psyykkistä, ympäristöstä tulevaa tai sisäsyntyistä kuormitusta.
IHMISSUHTEET MOTIVOIVAT UUDEMPI S. 98- VANHEMPI S. 98-
VAPAAEHTOISTEN VOIMAVARAPÄIVÄ
Maahanmuuttaja mielenterveyspalveluissa
Terveysosaaminen ja media
X:t ja Y:t toimituksissa
Vaikuttavat suuresti väestön terveyteen s
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Terveystieto 7.
Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveys s. 110 –
Elämänlaatu Mitkä tekijät vaikuttavat nuoren hyvinvointiin?
Koulussa elämää opettelemassa
Kansanterveystyö s Kansanterveystyö lisää tietoa ja ymmärrystä tutkimukset tutkimukset tilastot tilastot rekisterit rekisterit.
Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c.
Kansalaisten käsityksiä mielenterveydestä ja mielenterveyspalveluista Ulla Aspvik Ylihoitaja, TtT Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri II Kansallinen depressiofoorumi.
MIELENTERVEYS JA JAKSAMINEN. MIELENTERVEYS: KESKEISET SISÄLLÖT Psyykkinen toimintakyky Sosiaalinen toimintakyky Mielenterveys: määritelmä -Ylläpitäminen,
Psyykkistä terveyttä voi edistää Hurtig
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
Henkisen hyvinvoinnin häiriöt 1,5 % väestöstä sairastuu vuosittain 20% suomalaisista sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Sukupuolierot melko suuret.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Turvallisuus ja ensiapu ihmiset, omaisuus, tieto, toiminta, ympäristö, työ Fyysinen, psyykkinen ja yhteisöjen turvallisuus Perustus-, tasa-arvo-, lukio-
7. MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT TERVEYSTIETO 9. Apulanta Ilona.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
11. UNI JA LEPO Terveystieto 7.
Voi hyvin Sosiaalisuus Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä Toteutettu yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Nuoret, terveys ja arkielämä (TE 2) Tavoitteena on, että opiskelija oppii tarkastelemaan elämäänsä aikuisuuden ja vanhemmuuden näkökulmasta pohtii ja tarkastelee.
63. Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriöt
Terveyden määritelmät
Mielenterveyden häiriöt
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
NYKYAIKA JA TERVEYS Hurtig
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
Omaisen ABC-kurssi Rovaniemi
TE3 - TUTKIMUS 1-3 hlö:n ryhmissä JOKIN TERVEYSTOTTUMUS
OP
Mielenterveys ja jaksaminen
Mielenterveys on psyykkisen, älyllisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila, jossa yksilö ymmärtää omat kykynsä, pystyy toimimaan elämän normaalistressissä,
TE1 Terveyden perusteet
Oppimisen tukeminen Metsokankaan koulussa
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
Lapsiperheiden elintapaohjaus Monialaista työtä –yhdessä tehden!
20.
Psyykkinen terveys.
Perheeseemme kuuluu erityislapsi
63. Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveystyön kehittämissuunnitelma
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
Opintopsykologi Katja Hietanen
Vapaa aika, ulkoiset uhat ja muut esiin tulleet asiat
Volitioprosessi, tahdon!
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Opiskeluhuollon palvelut
Tunnetaidot Valintojen stoori-tunnilla Tunnetaidot pops
Oppimisen tukeminen Metsokankaan koulussa
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
Auttava keskustelu
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

Hurtig TE1 Mielenterveys voimavarana

Mielenterveys voimavarana Mielenterveyttä tukee: toimivat ihmissuhteet perheeseen ja ystäviin mahdollisuus tehdä työtä ja/ tai opiskella itselle sopivalla kuormituksella itsenäisyys ja mahdollisuus vaikuttaa omia asioita koskevaan päätöksentekoon harrastukset Mielenterveyttä kuormittaa: pitkään jatkuva stressi ihmissuhdevaikeudet menetykset ja vastoinkäymiset.

Ystävän masennus / Itsemurha-ajatukset ❖ Valtakunnallinen kriisipuhelin ❖ Päivystävä terveyskeskus tai sairaala ❖ Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto ❖ Luotettava aikuinen, esimerkiksi opettaja ❖ Nuorten mielenterveystalo ❖ ❖ ❖

Masennuksen itsehoito Sosiaalisen eristäytymisen välttäminen, päivärutiineista, liikunnasta ja muista harrastuksista kiinni pitäminen. Omien tunteiden ja toiveiden ilmaisun opettelu. Pessimistisistä ajatuksista eroon opettelu. Alistumisesta eroon pyrkiminen. Terveen itsekkyyden ja oman tahdon osoittamisen opettelu. Surujen läpikäyminen ja kipeiden tunteiden ilmaisun opettelu. Terapiaa tarjolla netissä

Jokainen voi oppia ylläpitämään mielenterveyttään itselle sopivalla tavalla. Mielenterveyden häiriöt ovat tavallisia ja monen arkea. Ongelmat liittyvät tiettyihin ikävaiheisiin ja ihmisenä kasvamiseen Kansantaloudellisesti on merkittävää mielenterveyteen liittyvien sairauspoissaolojen määrä mielenterveyssyiden seurauksena eläköityminen Mielenterveyslaki velvoittaa kuntia huolehtimaan väestön mielenterveyden edistämisestä tarjoamaan mielenterveyspalveluja tekemään mielenterveystyön kokonaissuunnitelman.

Yo-tehtäviä ● Ylioppilaskirjoitukset ja niihin valmistautuminen ovat monelle abiturientille jännittävä ja stressaava kokemus. Kuvaile, miten elimistö reagoi tällaisessa stressitilanteessa. Pohdi myös, miten ylioppilaskirjoitusten aikaista stressiä tai sen vaikutuksia elimistöön voisi vähentää. (syksy 2013) Etsi internetistä ohjeita masennuksen itsehoitoon. Naimisissa tai muuten parisuhteessa elävien terveys on tutkimusten mukaan Suomessa parempi kuin naimattomien, eronneiden tai leskien. Pohdi, mitkä tekijät voivat selittää näitä terveyseroja. (kevät 2012)

Stressinhallintakeinoja hyvä stressi / huono stressi to do - lista aikatauluttaminen lepo ja muu tekeminen (harrastukset, ystävät) keskustelu liikunta ja ravitsemus! pienet välitavoitteet itsensä palkitseminen Rentoutusharjoitus, 8 min