ÖLJYVAHINGOT ja VARAUTUMINEN Knorring Oy Ab Marko Hintsala turvallisuusinsinööri, kouluttaja 0400 – 330 566

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lisää tähän prosessin nimi Kerro tässä tuotteen ja yrityksen nimi.
Advertisements

Kuvantamisen työnkulku IHE RIS näkökulmasta
Ongelmajätteet ja niiden käsittely
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti laskuttajille
lämpöoppia eri lämpötila, eri aineet, loppulämpötila?
BIOCLEANER Mullistava jäteveden puhdistusmenetelmä.
Etelä-Suomen kuljetuskäytävän kilpailukyvyn kehittäminen
Teemapihat.
Verkko-opetuksen tukipalvelujen laadunvarmistusta
KESTÄVÄ KEHITYS/EKOTEHOKKUUS JA KYMENLAAKSON PK - YRITYKSET
Laatu LAATU EI TARKOITA SITÄ, ETTÄ TUOTE TAI PALVELU ON ABSOLUUTTISESTI HYVÄ VAAN SITÄ ETTÄ SEN TEKEMISEEN KÄYTETTÄVÄT MENETELMÄT JA TOIMINNOT ON DOKUMENTOITU.
Monikäyttöinen paperi
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä- tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä,
Jyrki Kalliolahti TIES
LAADUKKAAT PALVELUT LAADUKKAILLA HANKINNOILLA PALVELUJEN PAKETOINTI – SEMINAARI
Näkökulmia luomun kannattavuuteen
LAJITTELU JA KIERRÄTYS
INNOVATION AND BUSINESS SERVICES Nuotion alusta Seppo Valavuo Ajurinkatu 3 A Rauma Puh
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
8. Energiavarat.
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Diskurssi Oy YVA = YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELY ü Menettely, jossa tuotetaan informaatiota suunniteltavan hankkeen ja sen vaihtoehtojen ympäristövaikutuksista.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Projekti: Iso rinkeli.
Projektin nimi: Iso rinkeli
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
POLYKAPROLAKTONI polyestereihin kuuluva alifaattinen polymeeri
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
Tuotanto ja hoitaminen Anu kopra & Kirsti Laakso hokl 2001
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Tulvariskien hallintaa koskevan lainsäädännön arviointia Tuire Taina
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
Markkinoinnin kilpailukeinot Jakelu, vai Saatavuus ? Asiakaslähtöisyys. Vaikuttaako ajattelu toimintaan, ja vaikuttaako muutos ajat- telussa.
Palo- ja kemikaaliturvallisuus
Hermanni, Veeti & Joonas
EKOPAJA Consulting Esite palveluista EKOPAJA Consulting EKOPAJA Consulting on perustettu ideoimaan uusia tehokkaita ja ympäristöystävällisiä.
Elinkeinorakenne Suomessa. Yleistietoa Suomen talous vastaa rakenteeltaan tyypillistä länsieurooppalaista teollisuusmaata. Palvelujen osuus tuotannosta.
Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys –hanke ja yhteiskunnallinen yrittäjyys Yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkoston vuosikokous Simo Tuppurainen.
Vesihuoltorakenteet / viemäröinti
Hallinnon kehittämisosasto - Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö 1 Julkisen hallinnon tietopolitiikan kohteita ja yhteentoimivuuden tasot (EIF)
Vesihuoltorakenteet / viemäröinti Yleistä viemärijärjestelmistä  Käsitteitä  Piirustusmerkinnät  Materiaalit Jätevesiviemärit  Mitoitus.
Avain Kemia 2 | Luku 7 Useimpien epämetallioksidien vesiliuokset ovat happamia ja metallioksidien vesiliuokset ovat emäksisiä. Vetyionit aiheuttavat liuoksen.
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
Kemikaalit ja kiertotalous kommenttipuheenvuoro
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä-tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä, FT.
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
Kemian opetuksen visiot kemianteollisuuden näkökulmasta
Vesihuollon kehittämissuunnitelma
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
Kysynnän ja tarjonnan laki
Syvälahden monitoimitalo
Vastuullinen valinta KIILTO NATURA -SARJA
Sähköisten viranomaisaineistojen arkistoinnin ja säilytyksen palvelukokonaisuus Työsuunnitelma
2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät
Opetushallitus, kansainvälisyys ja kielet
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
Venäjän vienti kasvuun Päijät-Hämeessä –hanke
Yhteiskehittäminen Innokylässä
Tuotteet turvallisiksi
Uudellemaalle kilpailukykyä asuntopolitiikan kautta
Markkinoinnin perusteet
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Yrittäjyys antaa virtaa
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Mitä muita asioita tulisi huomioida?
Mikromuovien lähteet: Muovihelmet kosmetiikassa & Hygieniatuotteissa
Esityksen transkriptio:

ÖLJYVAHINGOT ja VARAUTUMINEN Knorring Oy Ab Marko Hintsala turvallisuusinsinööri, kouluttaja 0400 –

Miltä näyttää yrityksen näkökulmasta?

 Varautumisen merkitys - säädösten ohjaamana vai vapaaehtoisesti  Öljyn imeytysaineet ja eri vaihtoehdot - halvin ostopakkaus vai harkittu kokonaisuus  Monikäyttöastiat valumien hallinnassa ja öljyjätteen keräämisessä - estä maahan tai veteen valuminen ja imeytyminen maaperään TEEMANA TÄNÄÄN

Mitä maksaa ?

 Lainsäädäntö ja muut ohjeet - ympäristön pilaamisen kielto, vahingon aiheuttajan vastuut - lainsäädäntö säilytyksestä ja varastoinnista - kuljetuslainsäädäntö - laatu- ja ympäristösertifiointi  Varautuminen on aina halvempaa kuin korjaaminen - millä ratkaisuilla harkittu kokonaisuus syntyy?  Imeytysainevalmius ja valumien hallinta yhdessä - kokonaisuus ratkaisee VARAUTUMISEN MERKITYS

 Tuotteita ja tarjoajia on todella paljon - lähtökohdat tarjonnalle ovat hyvin kirjavat - osaamisen taso toisinaan heikko - toimintaympäristön tuntemisesta on suuri hyöty kaikille  Hankintapäätöksen perusteet on hyvä selvittää - mihin olosuhteisiin tuotetta haetaan? - mille tuotteille imeytysvalmiutta tulisi olla? - millaisella tuotteella haluan toimia? (rouhe, matto, imevä puomi…) ÖLJYNIMEYTYSAINEET

 Tuotteet tulisi valita suomalaisiin sääoloihin - sulamisvesi, sadejaksot ja veteen päässyt öljy  Kenttäkelpoinen ja toimiva tuote - matto on monikäyttöinen ja siihen on saatavissa useita vaihtoehtoja - soveltuvuus suunniteltuun käyttötarkoitukseen  Kerättävyys, sijoittaminen ajoneuvoihin ja riittävä imukyky - veteen sopivia imeytysaineita on varsin vähän - työkoneiden ja ajoneuvojen tilat asettaa omat haasteet - valmius imeyttää 100 – 200 litraa, mahdollisuus päivittäiseen käyttöön ÖLJYNIMEYTYSAINEET

 Tuotteet jaetaan valmistusmateriaalin mukaan - orgaanisiin (turve, kuoriparkki, puurouhe, villakangas, pellava…) - epäorgaanisiin (mineraalirakeet, piimaa, savi, vermikuliitti, kivikuitu…) - synteettisiin (polypropeeni, polyuretaani, muovirouhe…)  Jaottelu olomuodon mukaisesti - rouheet, matot, imevät puomit, tyynyt, levyt, ”mopit”  Jaottelu imeytettävän tuoteryhmän mukaisesti - öljytuotteille - emulsioille, leikkuunesteille, vettä sisältävät tuotteet - kemikaaleille ÖLJYNIMEYTYSAINEET

 Kehitetty pelastustoimen tehtävien kautta ja kenttätyöstä saatujen kokemusten perusteella  Tavoitteena - monikäyttöinen ja kestävä yleispakkaus - pieneen tilaan pakattava ja varastoitava - edullinen yleiskäyttöön tarkoitettu tuote - kierrätyskelpoinen tuote  Valmiuspakkaus – varastopakkaus – valuma-allas - jätepakkaus MONIKÄYTTÖASTIAT

 Tilavuus 100 – 1400 litraa  Kantavuus 200 – 1500 kg  Öljynkestävät sisäosa, nosto- ja kanto lenkit  Valutussukka, suljettava suuaukko, infotasku  Kierrätyskelpoinen materiaali (polypropeeni ja polyeteeni) MONIKÄYTTÖASTIAT

 Imeytystuotteeksi valittaisiin OIL ONLY – laatuluokan aineet, jolloin perustuotteena olisi matto arkkimallisena pakkauksena - tuote sopii kaikkiin sääoloihin - toimii päivittäisessä yleiskäytössä - on kustannustehokas - on pakattavissa ajoneuvojen tilojen mukaan sopivalla tavalla  Ajoneuvon ja työkoneen yleisvarusteena olisi pienin monikäyttöastia vuotojen hallintaan ja öljyjätteen keräämiseen. - imeytysaineet on integroitavissa näihin asioihin  Kaivonsulkumatto (ohuempikin malli on hyvä, riittävän iso) RATKAISUEHDOTUS

KIITOS KAIKILLE Teollisuuden palveluksessa jo vuodesta 1890