Kaupunkiympäristöt tutuiksi tutkien BMOL syyspäivät 16.-17.11.2013 Sibelius-lukio, Helsinki Workshopin vetäjät: Virpi Hirvensalo ja Krista Koskelo Maantieteen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lähellä kaupungissa Verkkopalvelu kaupunkiympäristön teemojen opiskeluun Virpi Hirvensalo, TY, maantieteen ja geologian laitos
Advertisements

Media joukkoviestinn ä n sanomien erittely ä niiden taustan ja v ä lineen ominaislaadun kannalta sek ä sanomien omaa tuottamista.
Hoitotyön keskeiset käsitteet
KEMIA, seutukunnallinen, vuosiluokkaistettu Tampereen seutu.
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
PaikkaOp pi Plus Oppiaineita integroivia tehtävämalleja interaktiivista karttaa apuna käyttäen. Paikkatiedon oppimisympäristö:
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Suomen Rotary © Viestintä ja PR-seminaari Tietotekniikka viestinnässä Markku Kalliomäki.
Millaisia vastuullisuuskysymyksiä elintarviketuotantoon liittyy ympäristövaikutusten lisäksi ja miten niitä voidaan määrittää? Tiedotustilaisuus ”Miten.
Kirjasto kaikille Kirjastoalan AMK-koulutuksen näkökulma Päätösseminaari Ritva Hyttinen, Kirjasto- ja tietopalvelualan koulutus Turku AMK.
Health City – innovatiivinen palvelukorttelialue 2.
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
Anne Luoma / VARHAISERITYISKASVATUS. Kunnan järjestämässä ja tukemassa päivähoidossa olevien tukea tarvitsevien lasten osuus päivähoitoikäisistä.
Nuoret, terveys ja arkielämä (TE 2) Tavoitteena on, että opiskelija oppii tarkastelemaan elämäänsä aikuisuuden ja vanhemmuuden näkökulmasta pohtii ja tarkastelee.
Onko yhteisöllinen oppilashuolto pelkkää haihattelua?
© COACH 1.jakso: MINÄ JA JOHTAMISTYÖ Tampere Vuorovaikutus oppisopimustarkastajan työssä ”Millä työkaluilla?”
Kysely sosiaalisen median käytöstä
Viestinnän tilanne kesä 2016
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Laaja-alainen osaaminen
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä-tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä, FT.
Erilaisia ryhmäviestintä- tilanteita
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
ÄIDINKIELI JA kIRJALLISUUS 1. KURSSI
Finnan viestintäkatsaus
TE1 Terveyden perusteet
Tervetuloa Innokylään
Osana sivistysteknologiaa
TEKNINENTYÖ Valinnainen 8-9 lk 2h / viikko
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Opetustoimi osana Jyväskylää
PERSOONALLISUUSPSYKOLOGIA
SOTE-tieto SOMEssa Jari Porrasmaa
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
Oppijalähtöiset verkko-oppimisympäristöt, 3 op
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Liikunnanopetus heterogeenisessä ryhmässä
Verkko-opetuksen käyttö opettajankoulutuksessa
SINUSSA ON POTENTIAALIA
Tervetuloa Innopajaan
Espoo-tarina ohjaa kaupungin viestintäkäytäntöjä. Sen mukaan
Mielekäs oppiminen verkkoympäristössä | Jaakko Naakka
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
12/25/2018 Yksikkökokous Pepe Vilpas.
Laki rakennusperinnön suojelusta 498/2010
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
TYÖNOHJAUS MONIMUOTOISISSA TYÖYHTEISÖISSÄ
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
THL:n tuki kehittämishankkeille
Haaga-Helia amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
Opettajayhteistyö opinnollistamisen mahdollistajana
Viestinnän työkalupakki
Ulkoinen viestintä Viestintäryhmä valmistelee viestinnän hankepäällikön johdolla ja esittelee hankeryhmälle ja edelleen ohjausryhmälle keskeiset ratkaisuehdotukset.
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma
OSAAMISKANSIO Nimi.
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
some ja netti neuvottelupäivät Tampere
Esityksen transkriptio:

Kaupunkiympäristöt tutuiksi tutkien BMOL syyspäivät Sibelius-lukio, Helsinki Workshopin vetäjät: Virpi Hirvensalo ja Krista Koskelo Maantieteen ja geologian laitos Turun yliopisto

Mielikuvat maantieteessä Maantieteessä tarkastellaan alueita, paikkoja ja maisemia objektiivisesti ja subjektiivisesti. Molempia lähestymistapoja sovelletaan käytäntöön. Mielikuvien tarkastelu eri paikkoihin ja alueisiin liittyen on osa kulttuurimaantieteen olemusta ja tehtävää (vrt. GE2 -kurssin keskeiset sisällöt).

Yksilön mielikuvat aktiivisen kansalaisuuden perustana Henkilökohtaiset lähiympäristöön liitetyt mielikuvat vahvistavat paikkaidentiteettiä - alueelle kuulumisen tunnetta - ja sitä kautta mahdollisesti myös halukkuutta toimia alueen eteen, osallistua vaikkapa lähimetsän siivoustalkoisiin, block partyihin tai kaupunginosan tulevaisuudesta käytävään keskusteluun. Siten niillä on merkitystä aktiivisen kansalaisuuden näkökulmasta. Lähiympäristöihin tutustumiseen on kehitetty maksuton materiaalipaketti opetuskäyttöön: Lähellä kaupungissa

Asuinalueiden mielikuvat ja imagot Alueen imagolla tarkoitetaan alueen julkisuuskuvaa, eli sitä millaisia pitkäaikaisia mielikuvia ihmisillä on alueesta. Imagolla viitataan myös mediassa esiin nostettuihin mielikuviin tietystä alueesta. Kaikilla alueilla on imago, oikeammin useampia sellaisia. Imago on yksinkertaistettu, yleistetty ja usein stereotyyppinen käsitys tietystä alueesta. Siinä alueen tietyt piirteet: fyysiset, sosiaaliset, kulttuuriset, taloudelliset tai poliittiset voivat olla ylikorostuneita.

Sosiaalinen media työkaluna koulussa Viestintä ja mediataidot peruskoulun ja lukion aihekokonaisuus: painotetaan osallistuvaa, vuorovaikutuksellista ja yhteisöllistä viestintää Sosiaalinen media (ja sosiaalinen geomedia) yhä enemmän aktiivisen kansalaisuuden välineitä → osallistuminen esimerkiksi kaupunkikehityksestä käytävään keskusteluun ja päätöksentekoon.

Sosiaalinen media on lisännyt mahdollisuuksia jakaa mielikuvia ja käsityksiä asuinalueista laajemmille joukoille ja tarjonnut uuden välineen asuinalueisiin liittyvälle ”spekuloinnille” ja markkinoinnille. Esimerkki asuinalueen markkinoinnista ja tiedotuksesta: Kallio-liikkeen verkkosivusto kallioliike.org

Mielikuvat asuinalueista kartalle Some: keskustelupalstat, blogit Lähde Esim. luonnonläheinen, turvaton, lapsiystävällinen, monikulttuurinen Mielikuvien kerääminen Mielikuvat kuviksi Visualisointi Kuvat Google Earth - palveluun Paikkatieto kartalle