Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään 29.8.2014 1.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Löydä menetelmä Dokumentoi Jaa tuloksesi Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylässä Jyväskylä
Advertisements

Hankintaprosessi IS-Hankinta Oy Liite2 Hankintaprosessi.
© Talent Vectia Toteutuksen tiekartta Innokylä 2.1 -päivitys.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylässä (Luonnos, )
Mallinnettu informaatio, Osallistavat työtavat, Rakentuva tulevaisuus, Fasilitoitu yhteistyö ja Ennakoiva innovointi Uudistuvassa Sosiaali- ja terveyshuollossa.
KÄYTTÄJÄKOKEMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN NEUVONTAPALVELUIDEN UUDISTAMISESSA Asiakaslähtöinen kunta, Heli Rantanen,
© Otava-konserni 1 Ympäristövastuu © Otava-konserni Otava-konserni.
Tesoman hyvinvointikeskus  Hyvinvointikeskuksen kehittämistyö kytkeytyy Tampereen kaupungin palvelumallityön uudistamiseen ja sen osalta tehtyihin.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
/hp Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v Lähde: Tilastokeskus Muut menot 0,81 mrd. € Investoinnit 4,70 mrd. € Muut toimintakulut.
Alueverkoston ohjelma Rovaniemen Järjestötalon esittely, Suvimaria Saarenpää Sote-uudistus Lapissa, Sanna Hiltunen Sote-uudistuksen valtakunnallinen.
Kulttuurilautakunta /Tarja Saarelainen 1 Transmodernin julkisen hallinnon tilaaja - esimerkkinä kulttuurilautakunta Fokus tehokkuuden, tuottavuuden.
Kuntien parhaat palvelukäytännöt Hyvä Suomi
Kodin ja koulun välinen yhteistyö
Innovatiiviset hankinnat Innokylässä
Tesoman hyvinvointikeskuksen innovatiivinen hankinta Innokylässä
Innovatiivisen hankintaosaamisen seuraavat askeleet Juha Koivisto, THL
Yhteistyösopimuksen laadinta
Tervetuloa Innokylään
Asiakaslähtöisyys hankinnoissa Innomarkkinat
Arviointi ja vaikuttavuus
Kuvailuympäristön tietojärjestelmän uusiminen – tilannekatsaus
Tervetuloa Innokylään
Toimintamallien kuvaamisen ja esittämisen haaste Innokylässä
HANKINNAN SUUNNITTELU TOIMITTAJASUHTEEN HALLINTA
Tervetuloa Innokylään
Mitä erityistä saat Innokylästä? Verkkopalvelu
Sote-järjestöt osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistumista
Palvelujärjestelmä Valinnanvapaus säädöksien luonnos on julkaistu
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Paikkatietojen hyväksikäyttö -digihanke (MMM) Työnimi: Paikkatiedon palvelualusta Rakennetaan yhteiskäyttöinen, muita järjestelmiä täydentävä paikkatieto-
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Tulevaisuuden kansalaistoiminta – ekosysteemi ja uusi tapa toimia
Tervetuloa Innopajaan
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
Yhdessä olemme ENEMMÄN
Tervetuloa Innokylään
Tervetuloa Innokylään
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Arvot julkisten hankintojen taustalla
Innokylän työkalut
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
Ekosysteemifoorumin ratkaisutyöpaja 15. 8
Yhdessä olemme ENEMMÄN!
THL:n tuki kehittämishankkeille
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Palveleva ILO
Innokylän innovaatiomalli
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
OTE’TTA TOIMINTAMALLIEN KUVAAMISEEN Pori
Tervetuloa Innokylään!
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Tervetuloa Innopajaan
Tervetuloa Innokylään
Innokylän innovaatiokatsaus
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Tervetuloa Innokylään
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään

2 Innovatiivisten hankintojen merkitys lisääntyy Merkittävä voimavara hyvinvointi- ja terveysalan palveluiden uudistamisessa, minkä tulisi viime kädessä näkyä parempina palveluina asiakkaille Ostamalla innovatiivisia ratkaisuja yrityksiltä ja järjestöiltä kuntien ja muiden julkisten toimijoiden on mahdollista parantaa palveluidensa laatua ja tuottavuutta Kysyntä uusille ratkaisuille luo samalla liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille

Kuntien ja kuntayhtymien kustannuksista yli puolet ostoihin 2012, mrd. € Lähde: Tilastokeskus/Kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilasto sekä THL Kunnat ja kuntayhtymät yhteensä Siitä sosiaali- ja terveystoimi Ostot yhteensä Kuntien käyttö- kustannukset yhteensä 26,170 44,290 16,796 22,

4 Innovatiivisen julkisen hankinnan kolme keskeistä piirrettä Tarvelähtöisyys – Perusta hankinta aitoon tarpeeseen; huomioi eri näkökulmat Tulosperusteisuus – Älä määrittele liian tarkkaan ratkaisua tarpeeseen, vaan jätä toimittajille vapaus esittää innovatiivisia ratkaisuja. Käännä tarpeet tuloksiksi eli määrittele millaista tulosta ratkaisulla tulisi saada aikaan Yhteiskehittäminen - Suunnittele ja kehitä yhdessä toimittajien ja loppukäyttäjien/asiakkaiden kanssa läpi prosessin

Perinteinen näkemys julkisesta hankinnasta Lähde: Mikko Wennberg, Owalgroup Hankinnan suunnittelu ja valmisteluToimittajasuhteen hallinta KILPAILUTUS Kilpailutuskeskeinen näkemys Hankinnat = Kilpailutus (alkaa tarjouspyynnöstä päättyy sopimukseen) Hankintojen ydin on kilpailutusprosessin toteuttamisessa Hankintojen resurssit on keskitetty kilpailutuksen toteutukseen

Hankinnan suunnittelu ja valmisteluToimittajasuhteen hallinta KILPAILUTUS Yhteistyökeskeinen näkemys: hankinta osana toimitusketjun hallintaa Hankinnat on tilaajan ja toimittajien välistä yhteistyötä yhteisten päämäärien saavuttamiseksi Hankintojen ydin on toimittajasuhteen hallinnassa Hankintojen resurssit keskittyvät suunnitteluun ja toimittajasuhteen hallintaan Uusi näkemys julkisesta hankinnasta Lähde: Mikko Wennberg, Owalgroup

7 Innokylä muunnetaan myös innovatiivisia hankintoja tukevaksi kehittämisympäristöksi Konsortio: THL Kuntaliitto SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry VTT Kuntahankinnat Oy Rahoittajat: STM, Sitra Aikataulu:

Kehittämisen päämäärä ja tarkoitus Päämäärä: Innokylä on hyvinvointi- ja terveysalan kansallinen yhteiskehittämisen päänäyttämö, jota myös alan julkinen innovatiivinen hankintatoiminta hyödyntää aktiivisesti. Tavoite: Uudistetun Innokylän verkkopalvelu ja työkalut tukevat ja hyödyttävät tarvelähtöistä ja yhteiskehittämiseen perustuvaa innovatiivista julkista hankintatoimintaa hyvinvointi- ja terveysalalla.

Kehittämistehtävät 1. Luodaan Innokylään innovatiivisia hankintoja koskeva perustietopaketti. 2. Tuodaan Innokylään kilpailutusta edeltävän avoimen markkinavuoropuhelun, hankinnan valmistelun ja suunnittelun sekä hankintayksikön ja toimittajan välisen yhteiskehittämisen toimintamalleja sekä näitä koskevia esimerkkejä. 3. Muunnetaan ja laajennetaan Innokylän verkkopalvelua ja kehittämistyökaluja siten, että ne mahdollistavat kilpailutusta edeltävän avoimen markkinavuoropuhelun, hankinnan valmistelun sekä hankintayksikön ja toimittajan välisen yhteiskehittämisprosessin verkkoympäristössä. 4. Markkinoidaan ja viestitään Innokylään rakentuvasta innovatiivisten hankintojen ympäristöstä kunnille, järjestöille ja yrityksille jo kehittämistyön aikana.

Juha Koivisto