Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vapaaehtoistoiminnan ytimessä!
Advertisements

Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
Vapaaehtoisen polku Ari Hakala
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Työnohjauksella laatua lapsen päivään
VAPAAEHTOISTEN VOIMAVARAPÄIVÄ
Kouluttajakoulutus 2011 MONIMUOTOISUUS OSASTOSSA.
Vapaaehtoisen polulla
Minä oppijana 1 ov..
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Avainvapaaehtoisten polku Projekti Avainvapaaehtoisten polku Vapaaehtoiskyselyn tausta Sähköpostiviestinä kaikille keskustoimiston.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
TULE MUKAAN! Rovaniemen Osasto Suomen Risti Rovaniemen osasto perehdytysilta
LAPSEN OIKEUDET.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
VALIKKO-ryhmä/Liisa Reinman VALIKKO-ryhmä/Liisa Reinman Asiakas ottaa yhteyttä avunväli- tykseen Taustatie- tojen selvittä- minen Vapaa-
Punaisen Ristin nuorisotoiminta Havaintoja jäsenkysely 2012:n pohjalta
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
Saku Ylä-Soininmäki Psykologi, Lahden ammattikorkeakoulu
Työssäoppiminen eli TOP
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta
Arkiston nimi:Päiväys:Copyright: OpettajatuutorointiAuli Pekkala Opettajatuutorointi.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Hurtig TE1 Kansalaistoiminta kansanterveystyössä.
VAPAAEHTOISTOIMINTA PALLIATIIVISESSA SAATTOHOIDOSSA – TUKIMATERIAALI HOITO- JA HOIVAYKSIKÖILLE Silta toiselle rannalle -hanke Tiina Hämäläinen & työryhmä.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
Vapepa tutuksi VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO.
Punaisen Ristin rooli ja periaatteet turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnassa.
TULE MUKAAN Suomen Punainen Risti / Päihdetyö , Vapaaehtoisuuden Innopaja Päihde- ja mielenterveyspäivät.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.
Parasta Lapsille ry Taru Heinonen vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtois- ja vertaistoiminnan periaatteet Vapaaehtoisuus Tasa-arvoisuus Vastavuoroisuus Ei-ammattimaisuus Luotettavuus.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
VALINNAINEN LIIKUNTA 8. lk 2h/viikko 9.lk 2h/viikko
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Työelämään tutustuja yrityksessä/työpaikassa
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Makupaloja monikulttuurisuudesta
PerhekeskuSTOIMINTA hEINOLASSA
Oma Punainen Risti – ota Oma omaksi!
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
DIGIVAPAAEHTOISEKSI PUNAISELLE RISTILLE?
Lounais-Suomen Syöpäyhdistys Vapaaehtoiseksi lähelle avun tarvitsijaa
Jäsenhankinta ja –huolto 2019
Osallisuutta monella tasolla: Kuvaukset
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Oppilaat ja opetussuunnitelma 2016.
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Vapaaehtoistyö osana opintoja
Esityksen transkriptio:

Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus

Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä sn Punaisen Ristin periaatteet Inhimillisyys Tasapuolisuus Puolueettomuus Riippumattomuus Vapaaehtoisuus Ykseys Yleismaailmallisuus

Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä sn Vapaaehtoistoiminnan pelisäännöt Tavallisen ihmisen taidoin Palkatonta Vapaaehtoista Luotettavaa Luottamuksellista Puolueetonta Suvaitsevaista Tarvitsijan ehdoin Tasa-arvoista Vastavuoroista Mahdollisuus kasvaa ihmisenä Mahdollisuus oppia uutta

Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä sn

Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä sn

Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä sn KUKA ON VAPAAEHTOINEN? Vapaaehtoinen on henkilö, joka osallistuu omasta tahdostaan vapaaehtoistoimintaan Suomen Punaisessa Ristissä. Hän ei toimi saavuttaakseen materiaalista tai taloudellista hyötyä.

Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä sn Vapaaehtoisen oikeudet SPR:n vapaaehtoistoiminnassa Vapaaehtoisella on oikeus osallistua taitojensa ja kiinnostuksensa mukaisiin vapaaehtoistehtäviin SPR:n vapaaehtoistoiminnassa tehtävässä tarvitsemaansa koulutukseen, tietoon, ohjaukseen ja tukeen osallistua toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen sekä jäsenenä vaikuttaa päätöksentekoon turvalliseen toimintaympäristöön saada ja antaa palautetta ja kokea arvostusta mahdollisuuteen kehittyä vapaaehtoisena.

Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä sn Vapaaehtoisen velvollisuudet SPR:n vapaaehtoistoiminnassa Vapaaehtoisella on velvollisuus toimia Punaisen Ristin arvojen ja periaatteiden, SPR:ssä hyväksyttyjen suuntaviivojen ja sääntöjen mukaisesti sitoutua toimintaan siltä osin kun on vapaaehtoisesti ja sovitusti lupautunut osallistua tehtävän edellyttämään perehdytykseen ja koulutukseen tiedottaa toiminnassa havaitsemistaan puutteista tai vaaroista sitoutua kulloinkin tehtävän edellyttämään vaitioloon.

Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä sn Otetaan vastaan, esitellään toimintaa Alueellinen perehdytys ja info Kiinnostuu ja ottaa yhteyttä Punaiseen Ristiin Saa tietoa Punaisesta Rististä Kiinnostus ja yhteydenotto Saa ja antaa palautetta Pääsee vaikuttamaan toimintaryhmään (hallitukseen), järjestöön, yhteisöön Saa jatkokoulutusta ja tutustuu uusiin ihmisiin Saa ohjausta tukea ja tulee palkituksi Aloittaa toiminnassa Tehtävän löytyminen ja sitoutuminen Itsearviointi ja uusien mahdollisuuk- sien puntarointi Löytää uuden tehtävän Vaihtaa toimintamuotoa Jää tauolle Lopettaa kiitosten kera Mahdollisuuksien puntarointi Vapaaehtoisen polku Otetaan vastaan, esitellään toimintaa Alueellinen perehdytys ja info Kiinnostuu ja ottaa yhteyttä Punaiseen Ristiin Saa tietoa Punaisesta Rististä Kiinnostus ja yhteydenotto Saa ja antaa palautetta Pääsee vaikuttamaan toimintaryhmään (hallitukseen), järjestöön, yhteisöön Saa jatkokoulutusta ja tutustuu uusiin ihmisiin Saa ohjausta tukea ja tulee palkituksi Aloittaa toiminnassa Tehtävän löytyminen ja sitoutuminen Toimii ja kehittää Itsearviointi ja uusien mahdollisuuk- sien puntarointi Löytää uuden tehtävän Vaihtaa toimintamuotoa Jää tauolle Lopettaa kiitosten kera Saa yhteyshenkilön Henkilökohtainen perehdytys Ihmiset tutuiksi Sopiva tehtäväalue löytyy Liittyy toiminta- ryhmään tai esim. hallitukseen Saa perus- koulutuksen tai muun valmennuksen Sovitaan tehtävistä Allekirjoittaa vapaaehtois- sopimuksen Kirjautuu vapaaehtois- verkkoon

Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä sn Hyvä kohtaaminen vapaaehtoistoiminnassa Rauhallisuus, kärsivällisyys, ajan antaminen Arvostus, kunnioitus, tasa-arvoisuus Kuunteleminen, vuorovaikutus, dialogi Avoin ja positiivinen ilmapiiri

Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä sn Vapaaehtoinen vapaaehtoisen tukijana motivaatio ja innostus tehtävään riittävä perehdytys ohjaus ja tuki toiminnan aikana oman elämän voimavaroista huolehtiminen kyky pysyä vapaaehtoisen roolissa taito vetää auttamisen rajat