VAPAAEHTOISTOIMINTA MUSTIJOEN PERUSTURVAN VAMMAISNEUVOSTOTYÖSSÄ.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Advertisements

Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
Kyläfoorumi Valtimolla
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
Keijo Kaskiaho Esteettömyys kunnan päätöksenteossa Keijo Kaskiaho Kouvolan Seudun Invalidit ry.
Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala1 Edunvalvontailta Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat.
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
Oikeus hoivaan ? Perusoikeusseminaari Laura Kalliomaa-Puha.
Työeläkekuntoutus © Tapiola-ryhmä.
Vapaaehtoistyön kehittämishanke Lapin Sinisarastus ry
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
Vammaisneuvosto ♥ Vammaisuuteen liittyvien asioiden asiantuntijaelin ♥ Vammaisten yhteiskunnallisen tasa-arvon edistäminen.
Yleisohje Diasarja on jaettu kolmeen osaan esitettäväksi joko kokonaan tai soveltuvin osin: ensimmäisessä osiossa (diakuvat 1-7) tuodaan vammaisen samanarvoisuus.
Ikali Karvinen, TtT, sh AMK Diakonia-ammattikorkeakoulu
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
Kokemuskoulutustoiminnan yleiset tavoitteet Kokemuskoulutuksella pyritään vaikuttamaan siihen, että pitkäaikaissairaan, vammaisen tai läheisen kokemustieto.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Kuulemistilaisuus Varapuhemies Seppo Kääriäinen.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
HELSINKI KAIKILLE Verkostoseminaari Raimo K. Saarinen Kaupungininsinööri Ohjausryhmän puheenjohtaja Helsinki kaikille -projekti.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
VERKOSTOT JA VUOROVAIKUTUS VOIMAVARANA
VAMPO – PÄÄTÖSSEMINAARI ESTEETTÖMYYS JA SAAVUTETTAVUUS- LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN HAVAITSEMAT VAIKUTUKSET.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
Vammaispalvelut osana tulevaa Keski-Pohjanmaan sotea? Kehitysvammahuollon neuvottelukunta Ulla Aspvik Kehitysvammahuollon johtaja, TtT.
VOIMANA MERI.. Henkilökohtaisen avun päivä Heli Kulmala
Palvelutoiminta haastaa vapaaehtoistoiminnan vai toisin päin? Järjestöt - kansalaistoiminnan koordinoijia vai palveluntuottajia Puheenjohtaja / STKL Raimo.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
1 Invalidiliitto 1 Esteetön ja yhdenvertainen työelämä Työ kuuluu kaikille! Uudenmaan TE-toimisto, Pasila Anne Mäki, Invalidiliitto ry.
Maija Pelkonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja, YTT Palvelutoiminta haastaa vapaaehtoistoiminnan vai päinvastoin?
IHMISOIKEUSKESKUS - TEHTÄVÄNÄ IHMISOIKEUKSIEN EDISTÄMINEN Valtakunnallisen vammaisneuvoston VANEn seminaari YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia.
Suomen vammaispoliittisen ohjelman VAMPO vaikuttavuus kuntatasolla Iiro Toikka
Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
Katsaus YK:n vammaissopimukseen ja Yhdenvertaisuuslakiin
ERITYISTAIDEKASVATUS
Vammaisneuvostojen asema uudessa kuntalaissa
Yhdistyksen nimi Perustettu pv.kk.vuosi
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Lions tietoa uusille jäsenille
Miksi ja miten järjestöyhteistyötä maakunnassa ja kunnissa?
1 Yksilö yhteiskunnassa s
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Yhdistyksen nimi Perustettu pv.kk.vuosi
Lapin alueen kuntien vammaisneuvostot ja muut asiointipalvelut
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
Yhteiset palautekäytännöt laadun arvioinnissa
Näkövammaisuus Näkövammaiset jaetaan vamman vaikeusasteesta riippuen heikkonäköisiin ja sokeisiin. Näkövammaisella henkilöllä on alentuneesta näöntarkkuudesta.
Esteettömyystyötä Helsingin yliopistossa
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot
Sosiaalihuoltolain uudistushanke – Mikä muuttuu?
Henkilökohtaisen avun keskus Helsingin ja Kauniaisten alueella
Sotiemme Veteraanit –keräys / syksy 2016 / tietopaketti
Esityksen transkriptio:

VAPAAEHTOISTOIMINTA MUSTIJOEN PERUSTURVAN VAMMAISNEUVOSTOTYÖSSÄ

Vapaaehtoistyön eli vammaisten ja paikallisten vammaisyhdistysten voimavarat Vamma vähentää toimintamahdollisuuksia ja jakaa vammaiset eritasoisiin ryhmiin. o Skaala on akateemisista loppututkinnoista lukutaidottomiin. o Perheenjäsenen vammaisuus vie muun perheen voimia o Vammaiset ovat pääasiassa köyhiä Vammaiskentän vapaaehtoistoiminta poikkeaa muusta vapaaehtoistyöstä o Vammojen laatu jakaa toimijat pieniin ryhmiin kenttä hajanainen, yhteistyötä vähän tai ei lainkaan menneinä aikoina mustasukkaisuutta ja kilpailua o Toimijoina pääasiassa vammaiset itse tai heidän läheisensä, ulkopuolisia vapaaehtoisia on vähän. Useimmat heistä ovat työssä vammaishuollossa.

Vammaisten ja kunnan suhde Vammaiset ovat paljolti yhteiskunnan palvelujen varassa Erityiset vamman edellyttämät palvelut voivat toimia, mutta yleiset palvelut eivät sovellu hyvin vammaisten tarpeisiin. Raamibudjettien vaikutus virkamiesten ajatus- ja toimintamalleihin kiristää välejä o Valitus- ja oikaisuvaatimuskierre vaativa prosessi vammaiselle tai hänen perheelleen.

Vammaisneuvosto Vammaispalvelulain 13§:n mukaan kunnanhallitus voi asettaa vammaisneuvoston, jonka tehtävänä on edistää ja seurata kunnallishallinnon eri aloilla tapahtuvaa toimintaa vammaisten henkilöiden kannalta. Vammaisneuvosto voi tehdä aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja asioista, joilla on merkitystä vammaisten henkilöiden elämisessä ja suoriutumisessa. Vammaisilla henkilöillä sekä heidän omaisillaan ja järjestöillään tulee vammaisneuvostossa olla riittävä edustus.

Vammaisten ja heidän järjestöjensä voimavaroista, heidän ja kunnan välisestä suhteestaan ja Vammaisneuvoston puolivirallisesta asemasta johtuu mielestäni mm että, – laissa mainituista tehtävistä on hankala suoriutua, koska tiedon hankkiminen kunnassa käynnissä olevista muutosprosesseista on vammaisosapuolen aktiivisuuden varassa – ja että kannan ottaminen on mahdollista vasta jälkikäteen. Silloin usein on edessä riita.

Vammaisneuvostotyön myönteiset vaikutukset Mäntsälässä ja Pornaisissa – Vammaisjärjestöjen yhteistyö ja tiedonvaihto on parantunut – Vammaisjärjestöt saavat ääntään kuuluviin ainakin kunnan sosiaali- ja terveystoimessa – Vammaisneuvostomme antaa lausuntoja julkisten rakennusten esteettömyydestä, ja niitä osin noudatetaan – Hyvistä palveluista on annettu julkista palautetta. – Liikkumisen esteettömyys on vuosien varrella parantunut.