Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Näkövammaisuus Näkövammaiset jaetaan vamman vaikeusasteesta riippuen heikkonäköisiin ja sokeisiin. Näkövammaisella henkilöllä on alentuneesta näöntarkkuudesta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Näkövammaisuus Näkövammaiset jaetaan vamman vaikeusasteesta riippuen heikkonäköisiin ja sokeisiin. Näkövammaisella henkilöllä on alentuneesta näöntarkkuudesta."— Esityksen transkriptio:

1 Näkövammaisuus Näkövammaiset jaetaan vamman vaikeusasteesta riippuen heikkonäköisiin ja sokeisiin. Näkövammaisella henkilöllä on alentuneesta näöntarkkuudesta johtuen vaikeuksia jokapäiväisissä toiminnoissa. Näkövammaisuus voi olla synnynnäistä, hankittua tai johtua silmäsairaudesta. Henkilö ei ole näkövammainen, mikäli näöntarkkuus on mahdollista korjata normaaliksi silmälaseilla tai piilolaseilla. Heikkonäköinen on henkilö, jonka paremman silmän näöntarkkuus on lasikorjauksen jälkeen alle 0.3. Sokeana pidetään henkilöä, jonka paremman silmän näöntarkkuus on lasikorjauksen jälkeen alle 0.05 tai jonka näkökentän halkaisija on alle 20 astetta. Suomen näkövammarekisteri noudattaa näkövammaisuuden määrittelyssä WHO:n suositusta. Palaa takaisin


Lataa ppt "Näkövammaisuus Näkövammaiset jaetaan vamman vaikeusasteesta riippuen heikkonäköisiin ja sokeisiin. Näkövammaisella henkilöllä on alentuneesta näöntarkkuudesta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google