TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö 3.12.2015 TURKU AMK Paneelikeskustelu.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osuustoiminta osana hallituksen elinkeinopolitiikkaa YK:n kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012 Suomen pääjuhla Työmarkkinaneuvos Jarmo Palm.
Advertisements

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Nuorten yhteiskuntatakuu –ryhmän kokous Janne Koskenniemi & Suvi Eriksson SYL Valmistumassa olevien ja vastavalmistuneiden palvelut ja työllistyminen.
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
, Joonatan Haukilehto / Riku Lehtonen
Kansainvälinen toiminta OAMK:ssa
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
Konsulttinuoret Toimintasuunnitelma
Vaasan Ammattikorkeakoulu
Satu Helmi & Ismo Kantola
2/2009 CIMOn palvelut ohjaajille Hanna Isoranta
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
LUOVUUS, OSAAMINEN, VERKOSTOT, RAHA Seudulliseen yhteistyöhön! -opetustoimen seutuseminaari Rehtori Yrjö Sotamaa, Taik
Projektit työelämäyhteistyön muotona OVET- ja VALOA –hankkeet Elopäivät, Helsinki,
Osaamisen ja sivistyksen asialla DIPLOMA SUPPLEMENT Opetusneuvos Carita Blomqvist
Kansallinen kansainvälisen harjoittelun verkosto TRAINET-tapaaminen Pääpostitalo, Helsinki Jaana Mutanen, Erkki Härkönen, Matti Pietilä.
Tieto- ja viestintätekniikka suomalaisen huippukoulutuksen vahvuutena
Pirjo Rauhala: Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista... 1 Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista valtakunnassa ja Tampereella Alustus Virtuaalikielikeskuksen.
KANSAINVÄLINEN HARJOITTELU OSANA OPINTOJA Bolognan vanavedessä – seminaari, Turku Helli Kitinoja Kansainvälisten asiain päällikkö Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
WorkPlace Pirkanmaa Kansainvälisiä osaajia korkeakouluista työelämään TraiNet-verkosto
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Vaasan yliopisto Arviointiprojektin käynnistysseminaari Ilkka Virtanen Kauppatieteiden ja liiketalouden korkeakoulutuksen arviointi-
KTT Minna Söderqvist: Miten työnantajat näkevät ulkomaiset työnhakijat ja ulkomaisen henkilökunnan? 33 työnantajahaastattelua 2004 Kokemusta ulkomaisista.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Vieraskielisen koulutuksen haasteet Kansainvälisten asioiden kevätpäivät Tarja Hyppönen Turun yliopisto, BSRS.
Hanke pähkinänkuoressa
Kansainvälisen harjoittelun laadunvarmistus Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät Erkki Härkönen Rekrytointipalvelut Turun.
KUILUSTA YLI - tukipalvelut tietoverkkopohjaisen oppimisympäristön käyttäjille Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus Jennie Stenbom
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
TUHA-verkoston tapaaminen
Innovatiiviset kaupungit
Juha KnuuttilaSivu 1 VERKKO-OPETUSPALVELUT – KEKKO Strategia ja yleinen kehittäminen: koulutuspalvelupäällikkö Mauri Kantola.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Humanistiseen ammattikorkeakoulu. Humak on valtakunnallinen Verkosto- ammattikorkeakoulu.
Agnico-Eagle Mines Limited1 Kittilän kaivos Agnico-Eagle Finland Oy.
Toimintakausi Ydinporukka pieni, mutta aktiivinen! Lisää innostuneita mahtuu mukaan!
Oulu-Kemi-Pori ArcMaTe - Suomi-konsortiolla kehitetään arktisen alueen tuotteita ja palveluita sekä yritysten liiketoimintaa , Helsinki Johtaja.
Rakenteellinen kehittäminen, Lapin malli Rehtori Pentti Tieranta
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
Ulkomailla tapahtuvan harjoittelun kipukohdat: Osaamisen tunnistamisen tärkeydestä Janne Loikkanen Kansainvälisen harjoittelun suunnittelija.
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Lukukausimaksuihin liittyvä
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
”Elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta opetussuunnitelman toteutuksessa: Etnografinen tutkimus” Maarit Marttila, LitT, opinto-ohjaaja   Tampereen.
OKM:N JA TILASTOKESKUKSEN TIEDONKERUUT VIRTA-OPINTOTIETOPALVELUSTA 2016 Helena Majamäki KOTA-seminaari.
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
Nuorten oppisopimuskoulutus
YHTEISOPETTAJUUS YRITTÄJYYTTÄ EDISTÄMÄSSÄ
Yrittäjyyskasvatuspäivät Outi Sutinen Jaana Uusitalo
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Suomi.fi-yrityssivusto
Ammattikorkeakoulujen yhteiset verkostohankkeet
Team Finland – palvelutarjonta
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Tyyli – Työelämäjaksoja ja työssäoppimista yliopisto-opintoihin
Hanke
TURUN MATKAILUAKATEMIA – ÅBO TURISMAKADEMI
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Osaaminen esille Europassilla
Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa opetusneuvos Sanna Hirsivaara
Esityksen transkriptio:

TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö TURKU AMK Paneelikeskustelu

OKM: Kansainvälistymisen linjausten valmistelu ”Korkeakoulujen ja yritysten yhteistyö kansainvälisessä toiminnassa vaatii lisäponnisteluja. Opetus- ja kulttuuriministeriö kannustaa korkeakouluja toimimaan aktiivisesti alueillaan Team Finland – verkostoissa.”

Suomen Yrittäjät ja Europassi Osaamisesta ja innovaatioista vastaava johtaja Veli-Matti Lamppu europass.fi –haastattelussa: ”Pienessä yrityksessä se nuori työntekijä, joka on kartuttanut kansainvälistä kokemusta esimerkiksi Erasmus-vaihdossa tai –harjoittelussa, voi olla strategisesti keskeinen. Hän voi avata aivan uusia verkostoja yrityksen hyödynnettäväksi.” Lamppu kehottaa opiskelijoita suhtautumaan työharjoitteluun samanlaisella vakavuudella kuin itse opintoihin. Vaikka kansainvälinen osaaminen on yrityksille tärkeää, ne eivät välttämättä tunne Erasmus-ohjelman kaltaisia kansainvälistymisen väyliä tai kansainvälisen osaamisen kuvaamiseen soveltuvia työkaluja, kuten Europassia. Työnhakijan täytyy siis itse panostaa kansainvälisen kokemuksensa kuvaamiseen, jotta sen kautta kertynyt osaaminen tulee selväksi myös potentiaaliselle työnantajalle.

Keskustelijat Janne Loikkanen, suunnittelija, Turun akateemiset rekrytointipalvelut, Turun yliopisto Markus Eastwood, opiskelija, Turun ammattikorkeakoulu Vesa Laakso, koulutustarkastaja, Turun oppisopimustoimisto Vesa Eskonen, rehtori, Telakka Meyer Turku Puheenjohtaja: Erkki Härkönen, osastopäällikkö, Ohjauksen ja koulutuksen tukipalvelut, Turun yliopisto

RATKAISUT mitä tarvitaan, mikä toimii, millaisin toimintatavoin edistetään?