Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

”Elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta opetussuunnitelman toteutuksessa: Etnografinen tutkimus” Maarit Marttila, LitT, opinto-ohjaaja   Tampereen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "”Elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta opetussuunnitelman toteutuksessa: Etnografinen tutkimus” Maarit Marttila, LitT, opinto-ohjaaja   Tampereen."— Esityksen transkriptio:

1 ”Elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta opetussuunnitelman toteutuksessa: Etnografinen tutkimus” Maarit Marttila, LitT, opinto-ohjaaja   Tampereen kaupunki / Jyväskylän yliopisto

2 TEOREETTISET LÄHTÖKOHDAT
Suomalaiset ja kansainväliset elämys- ja seikkailupedagogiikan teoriat ja traditiot Kokonaisvaltaisen, reflektiivisen, kokemuksellisen ja konstruktivistisen oppimisen teoriat Oppimisympäristönä elämys- ja seikkailupedagogiikassa usein luonto ja siellä toimiminen Luontoliikunnalla tärkeä rooli tutkimuksessani. TUTKIMUSKYSYMYKSET 1) Miten elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta soveltuu erilaisille opiskelijoille? 2) Mitä muutoksia vuoden aikana tapahtuu valmentavan ja kuntouttavan opetuksen ja ohjauksen ryhmän opiskelijoissa, ryhmässä ja organisaatiossa? 3) Miten elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta soveltuu opetussuunnitelman toteuttamiseen ja tavoitteisiin?

3 meNETELMÄT Tutkimuskohde: erään ammatillisen oppilaitoksen valmentavan ja kuntouttavan opetuksen ja ohjauksen ryhmä. 10 opiskelijaa (16–22-v.) Ryhmän opetukseen sisällytettiin lukuvuonna 2012–2013 elämys- ja seikkailupedagogiikkaa 1 päivä joka viikko Aineisto: haastattelut (opiskelijat, kotiväki, rehtori, ammatillisen koulutuksen johtaja, erityisopettaja, -ohjaaja), tutkimus- ja kenttäpäiväkirja, valokuvat, alku- ja seurantakyselyt, muistiot, opetussuunnitelmamateriaali, elämys- ja seikkailupedagogiikan asiantuntijoiden (4 kpl) haastattelut Analysointi: tarkoitukseen räätälöity etnografiaan soveltuva aineistoa kunnioittava ja teoriatietoon linkittyvä analyysimenetelmä.

4 johtopäätökset tulokset Seikkaillen liikuntatiedettä -blogi
Opiskelijoiden, opettajien ja vanhempien kokemukset myönteisiä Menetelmä tuki yhteisöllisyyttä ja kaverisuhteita, kouluviihtyvyys parantui, poissaolot olivat vähäisiä ja liikunnan määrä lisääntyi Se tuki oppimista opiskelijoiden itsensä ja kotiväen kertomana Menetelmä näyttää sopivan opetussuunnitelmien toteuttamiseen eri koulutusasteilla ja erilaisille oppijoille. Aiempien tutkimusten mukaan menetelmällä myönteisiä vaikutuksia mm. oppimiseen motivaation kautta ja yhteistyöhön Laadullinen tutkimus → tuloksia ei voida suoraa yleistää. Tulokset tukevat aiempia tutkimustuloksia → suosittelen, että menetelmää sisällytetään laajemmin osaksi opetussuunnitelmia eri koulutusasteilla. Lisätietoa: Väitöskirjani: /49593 Seikkaillen liikuntatiedettä -blogi


Lataa ppt "”Elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta opetussuunnitelman toteutuksessa: Etnografinen tutkimus” Maarit Marttila, LitT, opinto-ohjaaja   Tampereen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google