Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan 1991 195 maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Puhdas vesi jokaiselle lapselle
Advertisements

Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
LAPSEN OIKEUDET.
OPETTAJA JA OPPILAS Opettaja hyväksyy ja pyrkii ottamaan huomioon oppijan ainutkertaisena ihmisenä. Opettaja kunnioittaa oppijan oikeuksia ja suhtautuu.
Lapsen oikeudet kuvakäsikirjoitus
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Hoitotyön keskeiset käsitteet
Psyykkinen itsesäätely
Lapsi- keskeinen yhteisökehitys Itä-Timorilla Lapsen oikeudet; oikeusperustainen ohjelmatyö – seminaari Elina Salonen, Plan Suomi Säätiö.
Lapin yliopistoa profiloiva tutkimus Kansainvälinen arviointiryhmä Pj. Jorma Sipilä
Lakitieto LAPSEN OIKEUDET. SUKUNIMILAKI Jos ei toisin ilmoiteta, lapsi saa äidin sukunimen. Jos ei toisin ilmoiteta, lapsi saa äidin sukunimen. Jos vanhemmilla.
LAPSEN ESIOPETUSSUUNNITELMA Lapsen nimi Esiopetuspaikka ja toimintavuosi Esiopetuksesta vastaava opettaja Syntymäaika HuoltajuusYhteishuoltajuusYksinhuoltajuus.
AINEISTOINA GENTRANS (SUOMI) JA SHARE (14 MUUTA EUROOPAN MAATA) -TUTKIMUKSET ELINA HAAVIO-MANNILA EMERITAPROFESSORI, HELSINGIN YLIOPISTO ASENNOITUMINEN.
Epäily herää – miten toimia? K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät Noora-Maria Ahl psykologi Marja.
Millainen on ihanteellinen yhteiskunta? Kirjan sivut
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Joensuun Mahdollisuuksien tori Taitokorttelissa.
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Oulu Seija Saarinen, Liisa Luukkonen, SLK
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
2 Perheitä on joka lähtöön s
Partion arvokeskustelu
Lapsen näkemyksen huomioiminen iän ja kehitystason mukaan
Humanismi.
Arja Holm, Rinnekodin koulun rehtori
Köyhyys ja lapsen oikeudet
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
VANHEMPIEN JA LÄHEISTEN TUKEMINEN OSANA SUKUPOLVIEN KETJUJEN VAHVUUDEKSI KÄÄNTÄMISTÄ Läheistyön seminaari Mareena Heinonen, Sannariikka.
Yhteisöön kuulumisen etiikka
Fyysinen kunto ja suorituskyky

Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Meeri, Joonas, Oona, Jenna & Salla
Elämänkatsomustiedon tunti
Mitä osallisuus voisi olla?
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Jämsän ammattiopiston opiskelijayhdistys on perustettu
Opetustoimi osana Jyväskylää
LASTEN OIKEUDET.
Vanhempainilta c.
Lissabonin sopimus.
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
KIUSAAMISEN EHKÄISYSUUNNITELMA Laadittu:
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
Lukion opiskeluhuolto
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Erotilanteen palveluilla kohti sovinnollisuutta
5. Eettinen vastuullisuus
Terveiset Yö-ryhmästä
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Viestinnän työkalupakki
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Näkökulmia katsomuskasvatukseen
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
Move! ennakkotunti Tämä on pohja, jota voi muokata itselle ja ryhmälle sopivaksi. Itse olen vaihdellut kysymyksiä, lisännyt kuvia, lyhentänyt tekstejä.
Miten tukea lasta vanhempien erossa? Eron edessä –ilta
Perheoikeudelliset palvelut
TYÖHYVINVOINTI Työhyvinvointi  .
Esityksen transkriptio:

Lasten oikeudet

Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat ulkopuolella Lapsen oikeuksien komitea valvoo sopimuksen noudattamista

Sopimuksen lisäpöytäkirjat Lasten osallistuminen aseellisiin konflikteihin Lapsikauppa ja lasten hyväksikäyttö prostituutiossa ja pornografiassa

Sopimuksessa on kolme pääteemaa 1. Lapsella on oikeus riittävään osuuteen yhteiskunnan voimavaroista 2. Lapsella on oikeus erityiseen suojeluun ja hoivaan 3. Lapsella on oikeus osallistua itseään koskevaan päätöksentekoon

Sopimus kattaa sekä kansalais- ja poliittisia oikeuksia että taloudellisia, sosiaalisia ja sivistyksellisiä oikeuksia. Kaikki oikeudet ovat tasa-arvoisia eli yhtä tärkeitä. Sopimuksen johtavana periaatteena on lapsen edun huomioiminen kaikessa päätöksenteossa.

Oikeus riittävään osuuteen yhteiskunnan voimavaroista Yhteiskunnan tulee taata tiettyjen oikeuksien toteutuminen, kuten oikeus koulutukseen tai oikeus terveyteen. Jokaisella lapsella on myös oikeus henkiinjäämiseen ja kehittymiseen.

Oikeus suojeluun Lapsen vanhemmat pitävät ensisijaisesti huolta siitä, että lapsi saa tarvitsemaansa hoivaa ja suojelua. Tilanteissa, joissa vanhempien voimat eivät tähän riitä, huolehtii yhteiskunta lapsesta. Suojeluun liittyy myös lapsen oikeus saada suojelua kaikilta hänen fyysistä tai psyykkistä hyvinvointiaan loukkaavilta toimenpiteiltä ja syrjinnältä.

Oikeus esittää mielipiteitä ja osallistua päätöksentekoon Jokainen lapsi on tärkeä ja hänen ajatuksensa ovat merkityksellisiä. Lapsella on oikeus osallistua ikänsä ja kehitystasonsa mukaisesti itseään koskevaan päätöksentekoon.

Miksi lapsen oikeudet eivät aina toteudu? Suomessa: sopimus huonosti tunnettu, lapsen etu ei oikeasti ole asetettu ensisijalle Ihmisoikeuksia koskeva opetus on puutteellista

Miten voimme edistää lapsen oikeuksia? Kunnioittaa jokaisen ihmisarvoa Toimia oikeudenmukaisemman maailman puolesta kantamalla vastuuta ympäristöstä ja lähimmäisestä

Pohdittavaa Mitä velvollisuuksia lapsella on? Mitä velvollisuuksia valtioilla, kunnilla ja aikuisilla on? Minkälaista olisi, jos kaikki vain huolehtisivat itsestään ja omista oikeuksistaan? Jos kukaan ei huolehtisi toisten hyvinvoinnista ja oikeuksista?