PERUSKALLIO VAI KIVISYDÄN AJANKOHTAISTA TURVAPAIKAHAKIJOIHIN LIITTYEN.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Advertisements

SenioriKaste Lapin toiminnallinen osakokonaisuus Ohjausryhmä Projektipäällikkö Leila Mukkala.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
LTOL-JAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Vuosikokous
Millaisia vastuullisuuskysymyksiä elintarviketuotantoon liittyy ympäristövaikutusten lisäksi ja miten niitä voidaan määrittää? Tiedotustilaisuus ”Miten.
Valmistavan opetuksen lisätarve 2016, perusopetus perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
Learnwell Oy VÅRDSVENSKA- PROJEKTIN ESITTELY. VÅRDSVENSKA – Ruotsia terveydenhuollon henkilökunnalle Vårdsvenska tarjoaa tietoa ja.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
Suomi.fi-palvelut Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0.
Alueverkoston ohjelma Rovaniemen Järjestötalon esittely, Suvimaria Saarenpää Sote-uudistus Lapissa, Sanna Hiltunen Sote-uudistuksen valtakunnallinen.
Kodin ja koulun välinen yhteistyö
Kaikki yhden puolesta ja yksi kaikkien puolesta!
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Oulu Seija Saarinen, Liisa Luukkonen, SLK
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Konfliktialueilla traumatisoituneet lapset ja nuoret Suomessa
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Kotouttamisen osaamiskeskuksen järjestöavustus 2016
Infoa tutoropettajille
Kansanlähetyksen työ Virossa
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Norssin kerhot
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Ohjelma Kahvit, avaus Lisenssin tuotteistaminen, Chess Events, muut liiton ajankohtaiset (Juha Sundelin) Palvelut seuroille (Aleksi.
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Kaste-hanke: Pohjoinen sote ja tuottamisen rakenteet
Paavi Paavali III vahvistaa jesuiittojen sääntökunnan vuonna 1540
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
Mitä VamO-hankkeessa on meneillään Rovaniemellä
Meillä on töissä kivaa. Meillä on hyvä ilmapiiri ja kivat työkaverit
Minä yhdistelmäajoneuvon kuljettajana Teemu Viljamaa.
Länsi-Lapin sosiaalityöntekijöiden vertaiskonsultaatio
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
JESUIITAT.
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Tietopaketti 9: Vammaispalvelut
Maahanmuuttajien korkeakoulutus
Tietopaketti 7: Vuodeosasto- ja sairaalahoito
Terhi Maskonen Riia Palmqvist Hämeenlinna
Pohjois-Karjalan vapaaehtoistoiminnan verkosto
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
Ajankohtaista TE-palveluissa
Opintopsykologi Katja Hietanen
RAI-välineiden arviointi Rovaniemen omaisten työryhmässä
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
YHTEISÖLLISYYS.
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Palveluohjaaja on tavoitettavissa arkisin
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Palveleva ILO
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Kansainvälinen muutto Suomeen 1990-luvulta alkaen
Tiirismaan vesopäivät
Oulujoella on perhekeskus
Ajanhallinta opiskelussa
Näkökulmia katsomuskasvatukseen
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Lapin kuntien nuorisotoimen henkilöstö keväällä 2018
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Miten tavoitamme vähävaraiset perheet?
Urjalan seurakunnan kesärippikoulu 2019
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
Mielenterveyden ensiapu®1 -koulutus
Esityksen transkriptio:

PERUSKALLIO VAI KIVISYDÄN AJANKOHTAISTA TURVAPAIKAHAKIJOIHIN LIITTYEN

PERUSKALLIO VAI KIVISYDÄN? – pakolaistilanteen päivitys 9.15 Aamukahvit ja 9.45 Aamuhartaus Esittäytyminen Katsaus turvapaikanhakijatilanteeseen, 10.30Seurakunta ja kielteiset turvapaikkapäätökset – miten kirkkoturvaa sovelletaan? kansainvälisentyön pastori Arpad Kovacs ja ulkomaalaispoliisi Jouko Autio Lounas Kokemuksia seurakunnista vuoden varrella / kuulumiskierros 13.45Kahvi 14.15Miten voimme osoittaa vieraanvaraisuutta? Lähetystyöntekijä Liisa Kingma, diakoniatyöntekijä Marja Posio 15.00Ilmapiiriin vaikuttaminen seurakunnan haasteena, päätös ja kotiin

PiKaKatsaus nykytilanteeseen  2015 Suomeen on tullut turvapaikanhakijaa  Tänä vuonna tulijoita arvioidaan tulevan noin 6000 (joka on 2x enemmän kuin toissa vuonna)  Oulun hiippakunnan alueella noin 5000 (Oulun talousalue (sis. myös Kuusamo ja Pudasjärven) 3000, Lapin alueella 2000)  Turvapaikanhakijoita on POP alueella 2062 aikuis- ja perheyksiköissä. Lisäksi alaikäisiä ilman huoltajaa tulleita on 265(Ely 9.5.)  Ou hpk alueella olevista yleisen arvion mukaan myönteisen päätöksen saa noin 2500 ja kielteisen päätöksen saa  Päätösten määrää ei alueellisesti tilastoida, mutta käytännössä tällä hetkellä päätöksiä meidän alueelle on tehty hyvin vähän (Ely 9.5.)  2000 on jo lähtenyt vapaaehtoisesti pois Suomesta  Kuntapaikkojen osalta tilanne on edelleen auki, ainoastaan Oulu, Kuusamo ja Pudasjärvi ovat selvästi ottaneet myönteisen kannan vastaanotolle (Ely 9.5.) Lapin alueella päätökset Tervolasta(20), Kemijärvi(50), Kolari(20), Ranua(20)

Vastaanottokeskusten tilanne ” lakkautetaan melkoisesti lisää lakkauttamispäätöksiä koko maahan on tulossa” (Ely 9.5.)  POP alueella  Kuusamon toinen yksikkö (Coronaria),  Hiukkavaara  Päivärinne,  Kastelli  Liminka  Lisäksi alaikäisyksiköistä ollaan lakkauttamassa Kempele, Haapajärvi, Oulusta yksi yksikkö ja toinen Muhoksen yksiköistä  LAPIN alueella  Muurola  Rovaniemi, vähennetään 100 paikkaa  Kemi, vähennetään 100 paikkaa  Tervola  Kemijärvi, vähennetään 100 paikkaa  Kolari  Ranua

Kirkon työntekijän rooli  Yleiseen ilmapiiriin vaikuttaminen  Inhimillisyyden, lähimmäisyyden ja vastuun osoittamisen vahva ääni  Iltapäivällä oma sessio Ääriajattelu jakaa ihmiset vahvasti kahteen leiriin. Suurin osa kuitenkin sijoittuu siihen väliin. ”Liimana oleminen”  Kuntapaikat  Kun saanut turvapaikkapäätöksen, kuntapaikka kannattaa ottaa läheltä:  Pienissä paikoissa selvät sävelet: asunto, opiskelupaikka, kielen opiskelu   paljon helpompi muuttaa isommalle paikkakunnalle vaikka kahden vuoden jälkeen

Seurakunta maahanmuuttajan kotina koulutus -moduli 22. – Oulu Moduuli on osa Kirkon kansainvälisen työn erityiskoulutusta ja se on osa myös kasvatuksen, diakonian ja perhetyön pitkiä erityiskoulutuksia. Moduulin toinen jakso järjestetään Tavoitteet  syventää ymmärrystään globaalin muuttoliikkeen eri muodoista ja prosesseista  rohkaistuu moniammatilliseen ja verkostoyhteistyöhön sekä vaikuttamistoimintaan  tuntee maahanmuuttajatyön ajankohtaiset menetelmät ja osaa hyödyntää niitä  rohkaistuu monikulttuuriseen vuorovaikutukseen ja kehittää dialogista osaamistaan  Keskeiset sisällöt:  maahanmuuttajaperheiden kokemukset ja elämänvaiheet  Seurakunnan rooli ja tehtävä suhteessa uuteen väestöön  Maahanmuuttajatyöpn menetelmät  Työssä jaksaminen Kustannukset:90 € (sis. lounaan ja kahvit, majoitus omatoiminen)

Ajankohtaista  Maahanmuuttoviraston Moving to Finland -sivusto kuudella eri kielellä. Sivusto tarjoaa perustietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja arkielämästä sekä suomen kielen perussanastosta. Sivusto on suunnattu erityisesti Suomeen tuleville kiintiöpakolaisille  Suomi Suomi  Muuttoon valmistautuminen Muuttoon valmistautuminen  Matka Suomeen Matka Suomeen  Arkielämä Arkielämä  Koulut ja opiskelu Koulut ja opiskelu  Työssä Suomessa Työssä Suomessa  Terveys- ja sosiaalipalvelut Terveys- ja sosiaalipalvelut  SUOMEN KIELEN ALKEITA SUOMEN KIELEN ALKEITA  Hyödyllisiä linkkejä Hyödyllisiä linkkejä .