KOTOUTUMINEN, TURVAPAIKANHAKIJAT JA MARTAT Uudenmaan Marttojen vapaaehtoiskoulutus 23.1.2016.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Monikulttuurinen järjestötyö
Advertisements

Valtion kotouttamisohjelma. 2 Lähtökohdat Nyt • ulkomaan kansalaista ( ) Vuonna 2020 •Jo ulkomaan kansalaista Vuonna 2030 •Puoli.
Voimisteluliiton ilmeen uudistus
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Arkistosektorin KDK- yhteistyöverkosto KDK ja sen arkistosektorin yhteistyöverkosto –seminaari Arkistoneuvos Jaana Kilkki Arkistolaitos.
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
ForeMassi2025 -hanke Varsinais-Suomen aluetyöpaja, Turku
Sujuvaa toimintaa vapaaehtoisten ja ammattilaisten kesken
VAPAAEHTOISTEN VOIMAVARAPÄIVÄ
Strategiasta toiminnaksi
1 Päivi Moilanen Kulttuurienväliset toimijat Pohjois-Pohjanmaalla Oulu Hankkeilla räätälöityä toimintaa kuntiin.
Työrauha ja haastavat tilanteet
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
Vapaaehtoisvaliokunta JäKo/sn VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Työn suunnittelu. 1 VAIHE: Hahmotus / mietintä. Mitä tehdään, Ideointia eril. työaiheista (ope ja lopuksi oppilas) Mitä tehdään, Ideointia eril. työaiheista.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla – vinkkejä vertais- ja toiminnallisten ryhmien perustamiseen Turun Kaupunkilähetys ry Pirjo-Riitta Kataja.
TYÖPAIKKAOHJAAJAKOU LUTUS - OULUN MALLI Tekijöinä tekniikkaryhmä: J. Piltonen, B. Pousi, P. Saarinen ja T. Tyni.
Tieteentekijän peruskurssi Syksy 2012 Ryhmät 1-3.
Emmi, Laura, Marianne, Johanna, Hanna, Elisa, Eva-Greta, Marcus.
MITÄ VIESTINTÄ ON? Vuorovaikutusta eli yhteyttä toisiin ihmisiin ja ympäristöön Sosiaalista vaihtoa, jossa osapuolet vaihtavat keskenään mielipiteitä,
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Lapsen ja nuoren tukeminen Tarkkaavaisuuden ja toiminnanohjauksen vaikeudet.
KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
M.H, Amko ry Jäsenemme toimivat ravitsemisalan monipuolisissa esimies- ja tuotantotehtävissä tai asiantuntija- ja tuote- kehitystehtävissä. Jäseniksi.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
JAKE-hanke / Moni-JAKE Järjestöjen monikulttuurisuuden kehittäminen Monikulttuurisuus-teemaryhmä – Järjestö-kunta-yhteistyö – Järjestöjen monikulttuuristaminen.
Mitä et ole itse tehnyt, voi olla suojattua
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 1/5
Käsityötoiminta 2017.
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Henkisen tuen peruskurssi
VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSPÄIVÄ
Kotouttamisen osaamiskeskuksen järjestöavustus 2016
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
”ompeluseurat” kouluissa 2017
Uudenmaan martat Vapaaehtoisten päivä
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Informaatikot Päivi Kanerva ja Minna Toikka
Opin ja opetan tekijänoikeuksia Opettajan kolme roolia
Merja Fischer, Tkt, KTM Positiivinen vuorovaikutus synnyttää hyvinvointia ja tyytyväisiä asiakkaita Merja Fischer, Tkt, KTM
TERVEYSTIETO 8 3. Sosiaaliset taidot.
ORNAMO 2020 UUSI ORNAMO Muotoilijan tehtävät muutoksessa
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Maaseutuverkosto vartissa
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
PoLut – Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa
Omalla painollaan – kielikahvila
Yhteinen keittiö -hankkeen aloitusseminaari
Opinnollistamisen pähkinät
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Avustussääntö Hyvinvointipalvelut Vanhusneuvosto
SATAOSAA Porin kaupunki/ Satakunta.
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
Otsikko Martti 21 pt Otsikko Martti 21 pt Otsikko Martti 21 pt
Marttojen powerpoint esityspohja 2019
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Miksi hyvää kannattaa edistää?
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
TOIMINNAN TILASTOINTI
Marttayhdistyksen vuosikello
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Esityksen transkriptio:

KOTOUTUMINEN, TURVAPAIKANHAKIJAT JA MARTAT Uudenmaan Marttojen vapaaehtoiskoulutus

TYÖMINISTERIÖLLE ANTAMAMME KOTOUTTAMISLUPAUS 1 Lupaamme tarjota ammatillista kotitalousneuvontaa kotoutumisen tueksi kotoutujien omia ruokaperinteitä kunnioittaen.

KOTOUTTAMIS- LUPAUS 2 Lupaamme tukea kotouttamistoiminnasta kiinnostuneiden marttojen vapaaehtoistoimintaa vahvistamalla heidän osaamistaan omilla toiminta-aloillamme.

KOTOUTTAMISLUPAUS 3 Lupaamme edistää marttayhdistyksissä kaikille tulijoille avointa ilmapiiriä sekä kaikessa toiminnassamme ja viestinnässämme asiallista ja faktoihin perustuvaa keskustelua.

ASIALLINEN, FAKTOIHIN PERUSTUVA KESKUSTELU Mielipide-erot ja niiden hyväksyminen ovat osa marttajärjestön toimintaa ja kaikkea inhimillistä toimintaa. Esimerkiksi käsitykset sosiaali- tai maahanmuuttopolitiikasta ovat jokaisen omia emmekä edes pyri siihen, että olisimme kaikesta samaa mieltä. Kyky kunnioittaa heitä, jotka ovat toista mieltä Kyky puhua ihmisarvoa kunnioittaen myös niistä ihmisistä, joiden kaikkea toimintaa emme hyväksy Ihmisen kohteleminen ennen kaikkea yksilönä, leimojen lyömisen välttäminen

MARTTOJEN TOIMINTAA Käsityö, käden taidot Ruuanvalmistus ja leipominen Luonnossa liikkuminen ja retket Muu liikunta Mikä muu tekeminen?

AINEISTOT TYÖN TUEKSI Maahanmuuttajien kanssa voi käyttää niitä aineistoja mitä muutenkin käytämme vapaaehtoistoiminnassa. Aineisto (resepti, käsityöohje) toimii ohjaajan muistin tukena. Kuvitettu aineisto havainnollistaa tehtävän työn myös osallistujalle. Esimerkiksi käsityöohjeita löytyy nettisivuiltamme sekä kuvitettuina että pelkkinä teksteinä. Jos pääset muokkaamaan itse printattavaa ohjetta, käytä isoa fonttia ja jätä tilaa omille muistiinpanoille.

UUDET AINEISTOT Vuonna 2016 alkaa vastaanottokeskuksissa Makuja!- hanke 8 piirin alueella. Hankkeessa tuotetaan myös selkokielinen reseptiaineisto, joka tulee kaikkien piirien ammattilaisten ja vapaaehtoisten käyttöön. Reseptien tekstit ovat suomeksi ja englanniksi. Olemme hakeneet v myös Marttojen mukana – hanketta, jossa Uudenmaan Martat on yksi toimijoista. Jos hankerahoitus saadaan, on mahdollista toteuttaa myös käsityöohjeita kuvitettuina jne. sekä maksaa materiaalikuluja kotoutujien kanssa tehtävässä yhteistyössä.

TAVOITTEENA Uuden oppiminen Virkistyminen, mielekäs ajanviete Hyvät etniset suhteet, ryhmien välinen vuorovaikutus Mitä muuta?

KOULUTUS JA TUKI MITÄ KOULUTUSTA TARVITSETTE? SPR:n Tulijan tukena – peruskurssi Marttajärjestön vapaaehtoiskoulutukset MITÄ MUUTA TUKEA TARVITSETTE? Vinkkejä toiminnan käynnistämiseen: kenen kanssa omalla alueella voi aloittaa neuvottelut? Mistä sopiva ryhmä löytyy? Tarvitaanko tulkkiapua? Verkostoituminen muiden yhdistysten kanssa

KIITOS