Puukonsaaren Historia Puukonsaaren Historia. Ensimmäiset asukkaat Ensimmäinen asukas oli v. 1675 Niilo Matinpoika Puukko Asui sen aikaisessa Soikkala.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kotiseutumme luontoa.
Advertisements

Potpuri Pereen päiväkodissa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Aapon suku Ensimminen kirjallinen merkintä: Heikki Simonpojan ”muuttokirja ”
Sri Lanka.
Moodlen ohje opiskelijoille
KUrpitsatalo Kurpitsatalon on muistitietojen mukaan rakentanut Leppänen pojalleen v Silloin hän rakensi taloon alakerran, jossa on keittiö, kaksi.
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 2. kokoontuminen, Siilinjärvi, kunnan talo Kyläsuunnittelun menetelmät Ohjelma Klo – 18.05Tilaisuuden.
Kandiseminaarin ryhmätyöskentely Kevätlukukausi 2007.
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
Lentokone Lentokone pysyy ilmassa sen kantopintojen, kuten siipien aiheuttaman nostovoiman ansiosta, mutta lentokoneet vaativat ilmassa pysyäkseen myös.
Sachsenhausen ja Topographie des Terrors
MITÄ MAASEUDUN ASUKAS ODOTTAA PALVELUILTA? Kuntatalo Liisa Häme
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
SATTUMAAKO... ? TÄMÄ INFORMAATIO ON TÄYDELLISESTI TOTTA JA SE ON TARKISTETTAVISSA..
Vapaa aihe Kysymykset.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Lauri Viidan lapsuudenkoti
ITIL Information Technology Infrastructure Library
Tässä on kokoelma kaikista 8lk:lla tekemistäni töistä.
Kirje joulupukille By Eetu, Olli & Tuukka.
Kuukausi-rock Tammi-, helmi-, maalis-, huhti-, touko-, kesäkuu,
Mitä historia on?.
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen. Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen syntyi Novgorodin lähistöllä ja sai hyvän kristillisen kasvatuksen. Ammatiltaan hän.
Tehnyt : Vihtori Pummila ja Elmeri Pessinen
VÄISÄLÄNSAAREN HISTORIAA
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
MITEN METSÄNOMISTAJAN TULISI VARAUTUA ILMASTONMUUTOKSEEN? Kari Mielikäinen Metsäntutkimuslaitos © Metla/Arvo Helkiö.
8 Vanhat jännitteet purkautuvat s. 57– Vanhat jännitteet purkautuvat.
Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.
HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI
Hyvää elämää maaseudulla
Tässä on kuva kivikautisesta asumuksesta
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Hallitus pohti kokouksessaan 5. 1
Miina Sillanpää Miina Sillanpään 150-vuotisjuhlanäyttely on saakka esillä Forssan kaupunginkirjaston 2. kerroksessa sijaitsevassa näyttelytila.
OTSIKOISTA TEKSTIKSI + tekstiviitteiden merkitseminen
Luku Nykyihmisen sukupuu, s. 14–19
Sveitsi on valtioliitto.
MITÄ HISTORIA ON? Johdantoluku, s. 8–13.
OHJEITA HISTORIAN KOKEESEEN
Suomi 2A
Elämää lapissa Emmi ja Santeri.
TÄLLÄ PAIKALLA SIJAITSI OINAAN SEURAINTALO
Keisari kannustaa uudistuksiin
HISTORIAN *.
Suomen historian käännekohtia
Televisiot.
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Luku 23 – Paavalin elämä ja matkat
Lehikoisten vaiheet ennen Pielisen Karjalaa
Musti – The Dog ´Musti` eli Alexander on koira jonka rotu on Bordercollie. Hän syntyi vuonna Me haimme hänet Värtsilästä joskus vuoden 2009 Joulukuussa.
VIRO.
Historian kotiseutuprojekti
Vinkkivideo työnhausta
Enna Humppi ja Karoliina Humppi
GVK 70V historia Uudenvuodenaattona 1945 muutama nuori herra Turusta ja apteekkari Uusi-Kaarlepyystä päättivät perustaa yrityksen valmistamaan Eau de Colognea.
Pietarsaari ( Jeppis ).
Kauko röyhkä Jenni, Milla ja Satu .
Wivi Lönn Puistokoulu Viljami Riekkinen ja Aaron Salonen Jyväskylän normaalikoulu Lähteet: Intervet / Wikipedia ja opintoretki Puistokoululle.
luvut/Terveyssisar koulutuksen käynnistyminen
Kuhaniemen koulu Tehnyt: Samuel, Jonna ja Rosa
Navarro Correas Colección Privada Sauvignon Blanc
Auttava keskustelu
Navarro Correas Reserva Cabernet Sauvignon
Navarro Correas Colección Privada Sauvignon Blanc
Navarro Correas Selección del Enólogo Grand Assemblage
Bilbao, Espanja Justine Jokinen & Benjamin Sällström
Esityksen transkriptio:

Puukonsaaren Historia Puukonsaaren Historia

Ensimmäiset asukkaat Ensimmäinen asukas oli v Niilo Matinpoika Puukko Asui sen aikaisessa Soikkala No 6:ssa, myöhemmässä Puukonsaari No 1. Asui saaren eteläosassa Vuoden 1664 maantarkastuskirjan mukaan kuului yhteen Puukonsaaren omistaja suvuista Saari sai nimensä Niilo Matinpoika Puukon mukaan

Puukonsaaren Saarensalmen venekatos

Sähköistyminen ja tiet Posti alkoi kulkea kolmesti viikossa vuonna 1930 Saaren ensimmäinen puhelin tuli Huuhan-taloon kesällä vuonna 1963 Ensimmäinen sähköistämisaloite tehtiin vuonna 1973, kun saaren asukas Pentti Pynnönen keräsi listan saaren asukkaista ja mökkiläisistä ja toimitti sen Suur-Savon Sähkölle Viisi vuotta myöhemmin Puukonsaaren naapurisaaren Säkkisalon asukas Saara Lindgren kirjoitti kirjeen Suomen Tasavallan presidentti Urho Kekkoselle joulukuussa 1978

”Tasavallan Presidentin kanslia kiittää Teitä Tasavallan Presidentille osoittamastanne kirjeestä. Kirje on lähetetty edelleen Kauppa- ja Teollisuusministeriölle tiedoksi ja mahdollisia toimenpiteitä varten. Tasavallan Presidentti toivottaa Teille ja kaikille Puukonsaaren- Säkkisalon asukkaille parhainta menestystä tulevana vuotena”. Saaran saama vastaus Tasavallan Presidentin kansliasta Kuului seuraavasti (suora lainaus): ”Tasavallan Presidentin kanslia kiittää Teitä Tasavallan Presidentille osoittamastanne kirjeestä. Kirje on lähetetty edelleen Kauppa- ja Teollisuusministeriölle tiedoksi ja mahdollisia toimenpiteitä varten. Tasavallan Presidentti toivottaa Teille ja kaikille Puukonsaaren- Säkkisalon asukkaille parhainta menestystä tulevana vuotena”. Puukonsaaren ja Säkkisalon valojuhlia vietettiin Puukonsaaren Pekkalan-talossa

Puukonsaaren Eteläkylänmäeltä karttuun selälle päin Puukonsaaren Eteläkylänmäeltä karttuun selälle päin

Tapaturmat ja hukkumiset Onnettomuuksia tapahtunut historiassa tiedettävästi ainakin kaksikymmentä Antti Hokkanen Antti Björninen ja hänen poikansa Eetu Berggren Eemil Ruhanen Vihtori Inkeroinen Entisen Mäkelän talon kaksi aikuista veljestä Muutamia tapauksia: Antti Hokkanen hukkui heinillä täytetyn veneen kaatuessa tuulessa v Antti Björninen ja hänen poikansa kuolivat kalastusveneen kaatuessa. Eetu Berggren hukkui veneen kaatuessa. Eemil Ruhanen kuoli ajelureen kaatuessa hevosen pillastuttua v Vihtori Inkeroinen jäi kaadettavan puun alle v Entisen Mäkelän talon kaksi aikuista veljestä paloivat luvun alulla riiheen, ollessaan ruokalevolla.

Vintinniemen venesatama, josta talvisin lähtee myös jäätie Puukonsaareen

Puukonsaari nykyaikaan Perämoottorit yleistyivät 1970-luvulla, samoin kuin veneiden rakennus materiaalina lasikuitu 1980-luvulla saatiin kunnolliset yhdysliikenne laiturit Puukonsaareen ja Vintinniemen venesatamaan

Jäätie, joka päättyy Puukonsaaren Eteläniemeen. Useina talvina on railo tullut tiehen

Haastattelu: Tytti Pynnönen Haastattelu , haastateltava: Tytti Pynnönen saarenasukas, haastattelija: Lotta Reinikainen saarenasukas Millaista oli silloin kun tulit saareen ensimmäisen kerran? ”Ei ollut oikein mitään mihin oli tottunut kaupungissa asuessaan. Ei ollut teitä, eikä sähköjä. Kulkeminen oli niin ja näin, saaressa kuljettiin hevosella ja jalkapelillä. Kyläyhteisö oli kuitenkin vilkas, koska ihmisiä oli paljon. Elämä oli simppeliä, valoina toimivat kaasuvalot, eikä ollut edes kunnon helloja. Päivittäisiin töihin kuului maidon hakua tiloilta”. Tytti tuli saareen n. 47-vuotta sitten.

Kesälahden venesatama

Kesälahden yhteislaituri

Lähteet : Simpiän sylissä, karttuun kainalossa – kirja, kirjoittanut Urpo Inkeroinen Haastattelu Tytti Pynnönen Omat valokuvat

Lotta Reinikainen 8b, Elomaankoulu