Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI"— Esityksen transkriptio:

1 HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI
Hirvensalmi

2 Hieman perustietoa Hirvensalmi on kunta, joka sijaitsee Etelä- Savossa Puulaveden äärellä. Hirvensalmella asuu noin 2600 vakituista henkilöä. Hirvensalmi on myös suosittu kesänviettopaikka se sen naapurikuntia ovat mm. Mikkeli ja Mäntyharju. Kokonaispinta-ala on 746,59km2. Hirvensalmen kunta on perustettu vuonna 1869.

3 Tietoa Puulavedellä sijaitsevat Rantamaat ovat Savon vanhimpia asutusseutuja. Varsinainen Hirvensalmen asuttuminen alkoi 1300-luvulla, jolloin ensimmäinen talot sijaisivat Lahnaniemen-Lelkolan selänteellä, Monikkalassa, Kilkinkylässä, Lelkolassa ja Soikkalassa. Hirvensalmesta perustettiin oma kappeliseurakunta vuonna

4 Tietoa Kissakoskelle rakennettiin 1,1km pitkä avokanava 1850-luvulla. Kissakoskella on myös toiminut paperitehdas vuosina Hirvensalmen ensimmäinen lukkari oli Mikael Relander, joka määrättiin siihen hommaan 16- vuotiaana. Pappilanniemessä on kirkoherran pappila, jonka päärakennus tuhoutui ja sen tilalle rakennettiin uusi vuonna 1929 ja sen on suunnitellut John Malmberg.

5 Tietoa Hirvensalmen kirkko palloi kokonaan 12. toukokuuta vuonna 1914 ja uusi kirkko valmistui seuraavana vuonna ja sen suunnitteli arkkitehti Josef Stenbäck. Puulanvedellä alkoi höyrylaivaliikenne 1890-luvulla. Vuonna valmistui Hirvensalmen ja Otavan välinen tie, ja vuonna rakennettiin Hirvensalmi ja Joutsan tie, joka oli merkittävin tiehanke. Hirvensalmen asukasluku oli vuonna 1880 6 055 asukasta.

6 Tietoa Hirvensalmen kirkko palloi kokonaan 12. toukokuuta vuonna 1914 ja uusi kirkko valmistui seuraavana vuonna ja sen suunnitteli arkkitehti Josef Stenbäck. Puulanvedellä alkoi höyrylaivaliikenne 1890-luvulla. Vuonna valmistui Hirvensalmen ja Otavan välinen tie, ja vuonna rakennettiin Hirvensalmi ja Joutsan tie, joka oli merkittävin tiehanke. Hirvensalmen asukasluku oli vuonna 1880 6 055 asukasta.

7 Väestönkehitys taulukko
Kuten huomataan, väestö on vähentynyt

8 Tunnettuja Hirvensalmelaisia
luvulla tunnettuja Hirvensalmelais henkilöitä, Ahti Karjalainen - Poliitikko ja Ministeri A.F. Puukko – Professori Kasperi Tanttu – Työläiskirjailija

9 Kuvia 1600-luvulla rakennettu ensimmäinen kirkko.

10 Kuvia

11 Juho Vitikainen Lähteet http://fi.wikipedia.org/wiki/Hirvensalmi 28.3
Hirvensalmen Historia II 10.4 Modernin jäjillä 13.4 Juho Vitikainen


Lataa ppt "HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google