Kulttuuriviennin kehittämisohjelma 2007-2011. Esityksen osat: –Kulttuuriviennin visio 2011 –Kulttuuriviennin ydinviestit –Kulttuuriviennin kehittämiskohteet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
P.O. BOX 4600, University of Oulu • tel. (08) , fax (08) • Sosiaali- ja terveysalan uudet mahdollisuudet.
Advertisements

ESAELY, Maaseutu ja energia
Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma Johtajuusosaamisen lisääminen kehittämisohjelman näkökulmasta.
1 Exporting Culture – Kulttuuriviennin ammattilainen -valmennus.
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY.
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA Foodwest Oy.
Projektiassistentti Sanna Hälvä Luovien alojen Kaakkois-Suomen kehittämisstrategia -hanke –
Kulttuuriviennin tukiverkosto Opetusministeriö Ilmi Villacís
Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma Hanketyöpajat Oulu ja Turku Kirsi Kaunisharju.
Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma Kulttuuriviennin valmisteluryhmän kokous , Helsinki,
Tutkinnon osat Tuotteen / palvelun suunnittelu (ja dokumentointi) 10 ov työmenetelmien ja –välineiden suunnittelu oman työn suunnittelu tuotesuunnitteluprosessin.
KALASTUSMATKAILUN KEHITTÄMINEN POHJANMAALLA KVARKEN FISHING.
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Työ- ja elinkeinoministeriön organisaatio
Luova Tila Häme Projektisuunnitelma –
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman vuosiraportti 2010 Esittely Päijät-Hämeen MYR:ssä
O PETUSMINISTERIÖ / /1.  Kulttuuriviennin kehittämisohjelma Visio 7. kehittämisaluetta Kehittämistoimenpiteet.
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
W w w. h a m k. f i Hämeen innovaatioympäristön kehittämisohjelma Jarno Tuimala Hämeen amk.
Kulttuuriverkoston toiminta Alueelliset työpajat luovien alojen kehittäjille: loppuraportti - Jatkotyöpajoja/tilaisuuksia 5 alueella - Hyvien käytäntöjen.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
Kulttuuriviennin koulutus Suomessa Anna Kanerva CUPORE Kirsi Kaunisharju OPM.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENNIN PRIORITEETTITOIMET Alustava esitys
Kulttuurivienti –syksy 2009 Kulttuuriviennin tukiverkoston infopäivä, Opetusministeriö,
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
ProAgriaYrityspalvelut Menestyksen mahdollisuuksia ProAgrian palvelut ovat investointeja tulevaisuuteen.
Perheyrittäjyys sosiaali- ja terveysalalla Sari Rissanen, professori
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
Kulttuuriviennin tukiverkosto Opetusministeriö Ilmi Villacís.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Hanke pähkinänkuoressa
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENNIN PRIORITEETTITOIMET Alustava esitys
Maija Pirvola Yrityssalo Oy alk. Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja Johan Storgård, teaterchef Svenska.
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittäminen Satakunnassa - strategioista toimenpiteisiin Palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi Porin.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
EAKR-arviointisuunnitelma Sisältö Valmisteluprosessi Arviointityöryhmä asetettu elokuussa 2008 Valmistellut suunnitelman sekä.
Ammattitaitokilpailut 2020 Skills-laivaseminaari
Aineettomien oikeuksien hallinto Mikko Huuskonen, OTT, dos Neuvotteleva virkamies, TEM.
Toimintalinja 1 ( EAKR) Laadullisesti korkeatasoisiin aineettomiin ja aineellisiin yrityshankkeisiin Tuki yritysten kehittämisinvestointeihin Tuki yritysten.
Kestävää kasvua ja työtä
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma AJANKOHTAISTA TOIMEENPANOSTA Elinkeinojen kehittäminen Leader-työn ajankohtaispäivä Reijo.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
LUONNONTUOTEALAN YRITTÄJYYS MENESTYKSEEN – pohjoiskarjalaisia näkökulmia Juha Rutanen, Irja Mäkitalo, Katri Kranni Luonnontuotealan teemaryhmä Aluetilaisuus,
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Miten tästä eteenpäin? Teemme yhdessä Pohjois-Karjalan tulevaisuutta POKETTI-hankkeen loppuseminaari, Joensuu Jarno Turunen Pohjois-Karjalan.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Tulevan ohjelmakauden rahoitusmahdollisuudet matkailualalle Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Lapin matkailustrategia Matkailuasiantuntija Satu Luiro, Lapin liitto.
YK on julistanut Kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA.
Kulttuuri ja innovaatiot Satakunnan menestyksen lähtökohtina. Villilä Studiot Ennakointi, kulttuuri ja innovointi, esimerkkejä Satakunnasta Katja.
Maaseutuverkosto vartissa
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
Venäjän vienti kasvuun Päijät-Hämeessä –hanke
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
KANSALAISVAIKUTTAMISEN POLITIIKKAOHJELMA
TURUN MATKAILUAKATEMIA – ÅBO TURISMAKADEMI
Esityksen transkriptio:

Kulttuuriviennin kehittämisohjelma

Esityksen osat: –Kulttuuriviennin visio 2011 –Kulttuuriviennin ydinviestit –Kulttuuriviennin kehittämiskohteet –Kulttuuriviennin toimenpiteet –Kulttuuriviennin ohjausryhmä

Kulttuuriviennin visio 2011 Kulttuurivienti on kasvanut tunnustetuksi osaksi suomalaista vientitoimintaa Kulttuuriviennin arvo on vähintään kaksinkertaistunut ja luovat toimialat ovat monipuolistaneet maamme elinkeinorakennetta ja vahvistaneet työllisyyttä Kulttuuri on nykyistä selkeästi vahvempi osa Suomi-kuvaa ja –brändiä Kulttuurin kentässä toimivien yksilöiden ja ryhmien taloudellinen hyvinvointi on parantunut vientitoiminnan ansiosta

Kulttuuriviennin ydinviestit Kulttuurin toimialat yhdenvertaisiksi vientialoiksi muiden vientialojen kanssa. Kulttuurivienti täydentää perinteisiä kulttuuripolitiikan toimia, ei korvaa niitä. Kansantaloudellista vaikuttavuutta ja taiteilijoiden sekä muiden kulttuurin ammattilaisten taloudellista hyvinvointia lisätään viennin kautta. Kulttuurivienti on läpileikkaava teema ja sitä kehitetään erityisesti OPM:n, TEM:n ja UM:n yhteistyönä. Kulttuurivienti on osa elinkeino- ja vientirakenteen monipuolistamista. Kehitetään kulttuuriviejien tarpeisiin kohdennettuja ohjelmamuotoisia politiikkatoimia > kohteena ovat yksittäisten kulttuuriviejien lisäksi erityisesti kulttuurin välittäjäporras (tuottajat, jakelijat, managerit). Kulttuuriviennin kehittäminen perustuu avoimuuteen ja vuorovaikutukseen. Politiikkatoimia kehitetään käytettävissä olevan tilasto- ja muun tietoperustan sekä toimialan ammattilaisten näkemysten avulla.

Kulttuuriviennin kehittämiskohteet 1. Kulttuurin toimialojen yritystoiminnan kehittäminen 2. Vientitoiminnan kannalta merkittävien klustereiden ja verkostojen vahvistaminen 3. Kansainvälinen markkinointi ja promootio 4. Kulttuuriviennin rakenteiden ja tietoperustan vahvistaminen 5. Kansainvälisen kulttuuriyhteistyön ja –vaihdon kehittäminen 6. Kulttuuriviennin kannalta kilpailukykyisen lainsäädännöllisen toimintaympäristön aikaansaaminen

Kulttuuriviennin toimenpiteet 1. Yritystoiminnan kehittäminen 1.1. Liiketoimintaosaaminen – Alkavien sekä pien- ja mikroyritysten neuvonta- ja kehittämispalveluiden ohjelma 1.2. Kasvu ja kansainvälistyminen – Luovien toimialojen yritysten ja yritysverkostojen kasvun ja kansainvälistymisen ohjelma – Yritysten ja ammattilaisten kansainvälistyminen ja täydennyskoulutus – Kulttuuriviennin kärkihanketuki – Kulttuuriyritysten vientitukijärjestelmän kehittäminen – Kansainvälisten tuotantojen synnyn edistyminen ja kansainvälisen pääomituksen vahvistamistoimet – Elokuvatuotannon ja kansainvälisten jakeluverkostojen vahvistaminen

Kulttuuriviennin toimenpiteet 1. Yritystoiminnan kehittäminen 1.3. Tuotekehitys ja innovaatiotoiminta – Tuotekehitys ja demorahoitus – Kulttuurin matkailullinen tuotteistaminen 1.4. Tuottaja-, jakelija- ja välittäjäportaan vahvistaminen – Markkinoinnin, myynnin ja ansaintalogiikoiden kehittäminen

Kulttuuriviennin toimenpiteet 2. Klusterien ja verkostojen vahvistaminen 2.1. Toimialakohtaisten ja poikkisektoraalisten klustereiden vahvistaminen – Taiteen tiedotuskeskusten ja toimialajärjestöjen vientiosaamisen ja – kyvyn lisääminen – Toimialojen yhteishankkeet vientiosaamisen lisäämiseksi – Kuntien ja alueiden toimet vientiosaamisen lisäämiseksi 2.2. Vientiverkostojen kehitys – Vientiverkostorahoitus

Kulttuuriviennin toimenpiteet 3. Kansainvälinen markkinointi ja promootio 3.1. Yritys- ja toimialakohtaisen markkinoinnin ja promootion kehittäminen – Vientitapahtumiin osallistuminen – Viennin suurtapahtumien tuki – Vienti- ja myyntitapahtumien tuottamisen tuki 3.2. Tukirakenteiden kehittäminen – Kulttuuriviennin tukiverkosto – Kulttuuri-instituuttien toiminnan ja kulttuuriviennin osaamisen kehittäminen – Suomen edustustojen ja kulttuuri-instituuttien yhteistyön kehittäminen kulttuuriviennissä – Vientimarkkinoinnin ja –viestinnän kehittäminen

Kulttuuriviennin toimenpiteet 4. Kulttuuriviennin rakenteet 4.1. Julkishallinnon kulttuurivientiä koskevan osaamisen ja yhteistyön kehittäminen – Systemaattisen tiedonvaihdon, koordinaation ja kehittämisohjelman seurannan kehittäminen 4.2. Toimialoja ml. niiden vientiä koskevan tietoperustan vahvistaminen – Kulttuurin toimialojen satelliittitilinpidon kehittäminen

Kulttuuriviennin toimenpiteet 5. Kansainvälinen kulttuuriyhteistyö ja -vaihto 5.1. Kansainvälisen kulttuuriyhteistyön ja –vaihdon kehittäminen – Ilman liiketaloudellisia tavoitteita olevan kahdenvälisen ja monenkeskisen kulttuuriyhteistyön ja –vaihdon edistäminen – Uusien ja etenkin nuorten kykyjen promovointi yhteistyössä taide- ja ammattikorkeakoulujen kanssa – Taiteen tuotannon perusrakenteiden ja –rahoituksen turvaaminen – Taiteilijoiden ja opiskelijoiden liikkuvuuden edistäminen

Kulttuuriviennin toimenpiteet 6. Kulttuuriviennin toimintaympäristö 6.1. Kansainvälisesti kilpailukykyisen verotuksen kehittäminen – Toimialojen verotuksen kehittäminen

Lisätietoja kulttuuriviennistä Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin, puheenjohtaja Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen Ulkoasiainministeri Alexander Stubb Oikeusministeri Tuija Brax Valtiosihteeri Velipekka Nummikoski Sihteereinä toimivat valmisteluryhmän pääsihteerit

Kulttuuriviennin ohjausryhmä Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja: –Johan Storgård, Svenska Teatern, Kulttuuriviennin pääsihteerit: –Kimmo Aulake, opetusministeriö, –Petra Tarjanne, työ- ja elinkeinoministeriö, –Timo Heino, ulkoasiainministeriö,