URHEILIJAN RAVITSEMUS

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SIKAKIN KYLLÄSTYY YHTEEN RUOKAAN, ENTÄ SIE??
Advertisements

AMMATTITAITOKILPAILUIHIN VALMISTAUTUMINEN Espoo Meripuisto.
Unitutkimus.
Ravitsemusterapeutti Satu Aaltonen
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Esittää.
Terveelliset elämäntavat
Ravintoaineet ja niiden merkitys ihmiselle
Kehittymisen kulmakiviä
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
Syöpäpotilaan ravitsemus
RINGETTEPELAAJAN RAVINTO
Kilpailu- ja turnausmatkojen ateriarytmi, Välipalat ja Tuoteselosteet
Liikunta ja ravinto Tuomas Sallinen.
Suomen Suunnistusliitto
Urheilijan ravitsemus
Painonpudotushaaste 6. kuidut
© Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio
Ikäihmisten ravitsemus -ei vuosia elämään vaan elämää vuosiin
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
DIABETEKSEN ITSEHOITO
Pelaajan kehittäminen
Jääpalloilijan ravinto
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Ravinto nuoren urheilijan harjoittelussa
Urheilevan nuoren ravitsemus
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
HIILIHYDRAATIT.
PELIMIEHEN LKP -04/E1 HARJOITUSPÄIVÄKIRJA
Kaisa Lahti 2B & Ira Ekholm 3A
Suomalaiset ravintosuositukset
Erilainen ruokavalio – oma valinta Hurtig
Marevan-hoitoisen potilaan ruokavalio Ursula Schwab Dosentti, kliininen opettaja, laill. ravitsemusterapeutti Kliininen ravitsemustiede, UEF Kliinisen.
RAVINTOLUENTO FHV KEHITYSKOLMIO Harjoittelu Ravinto Lepo Kehon huolto KEHITYS.
Nuoren urheilijan ravitsemus Kaisa Sipiläinen ravitsemusasiantuntija (ETK) ‏
Täytä harjoituspäiväkirjaa päivittäin (lepo/ravinto/liikunta) valmentajiesi ja alla olevien ohjeiden mukaan. Kirjan alussa on ravintoon ja lepoon liittyviä.
Hyvän ateriarytmin sovittaminen harjoitusrytmiin © Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio.
Ravitsemuskertomus Ravitsemuskertomukset ◦ Vuodesta 1995 alkaen ◦ Uusin vuodelta 2003 (5. järjestyksessä) ◦ Päätulokset Suomessa tehdyistä ravitsemuksen.
Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan.
 Huipulle tähtäävän urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun ja lepoon -> Urheilija pysyy terveenä, jaksaa harjoitella,
Hurtig TE1 Ruoka ja terveys. Ravitsemussuositukset tiivistettynä - Suositusten tavoitteena on väestön hyvä ravitsemus ja kansanterveyden edistäminen.
PELAAJAN KEHITTYMINEN LTV 1. TEHTÄVÄ: Juttele parisi kanssa miten pelaaja kehittyy? Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho ja Arto Pyykkö.
Pysy hyvässä työvireessä TOUKOKUU. ISTOCK Jätteenkuljettajat tuntevat väsymystä työpäivän aikana Näin jäteautonkuljettajat vastasivat kyselyssä ”Improving.
OVERdrive ™.  OVERdrive auttaa maksimoimaan kestävyyden kovissa fyysisissä suorituksissa, koska se lisää energiantuotantoa ja nopeuttaa suorituksista.
Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?
Ihmisen ravinto.
Lapin yläkouluakatemia Ravitsemus © Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio.
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
7. Syö hyvin TERVEYSTIETO 7. Terveellinen ruokavalio Monipuolinen ruokavalio edistää terveyttä ja hyvinvointia. 1. Mitä syön? Valitse monipuolisesti ruokapyramidin.
Hyvä ruokavalio Ateriarytmi Ruokailu arjessa Painonhallinta.
Stressi ja sen hallinta. Mitkä asiat aiheuttavat stressiä? Voiko stressiä hallita? Miten?
T ERVEELLINEN LIIKUNTA Hurtig gnedtomovewww.youtube.com/user/wearedesi gnedtomove.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
URHEILIJAN HYVÄ RAVITSEMUS
Pysy hyvässä työvireessä
URHEILEVAN NUOREN RUOKAVALIO
Perustettu vuonna 1927.
Nuoren urheilijan ravitsemus
RAVINNON MERKITYS KIEKKOJUNNULLE(1
Ravinto ja liikunta Urheilijan tai terveysliikuntaa harrastavan ihmisen haaste ravinnossa on löytää ruokavalioon sopiva energian määrä.
Ruoasta saatavat ravintoaineet
Ruokailuun sekä painon seurantaan ja laihtumisen ehkäisemiseen tulee kiinnittää huomiota jo sairauden alkuvaiheista lähtien Alussa ruokahalun laskemisen.
Ravitsemus ateriarytmi, lautasmalli, välipalat, juomat Anna Ojala ETM
Ruokaoppia.
SYÖPÄSAIRAAN RAVITSEMUS.
NUOREN JÄÄKIEKKOILIJAN RAVINTO
Hyvä ruokavalio Ateriarytmi Ruokailu arjessa Painonhallinta.
Liikuntatieteen päivät 2019 Maria Heikkilä, ETM
Esityksen transkriptio:

URHEILIJAN RAVITSEMUS

Urheilijan ravitsemuksessa korostuvat seikat Riittävä energiansaanti Säännöllinen ruokarytmi Tarpeeksi monipuolinen ruokavalio Kasviksia, hedelmiä ja marjoja Laadukasta proteiinia Hyviä hiilihydraatteja Riittävä nesteen saanti, eli hyvä nestetasapaino Ruokailujen ja syömisien suunnittelu etukäteen Tällä vältetään mielitekoja Kun ruokavalio on kunnossa, ei pieni herkuttelu silloin tällöin haittaa

Urheilijan järkevän syömisen periaatteet Riittävyys Riittävä syöminen on urheilijan kannalta tärkeintä Riittävä energiansaanti mahdollistaa tehokkaan ja kehittävän treenauksen Laatu Laadukkaassa ruoassa on runsaasti ravintoaineita Laadukkaasta ruosta on helppo koostaa ruokavalio, josta saa kaikki tarvittavat ravintoaineet Rytmitys Säännöllinen ateriarytmi on tärkeää mm. sopivan energiansaannin ja hyvän harjoitteluvireen kannalta Monipuolisuus Monipuolinen ruokavalio turvaa välttämättömien ravintoaineiden tasapainoisen saannin Kohtuus Terveellisiäkään ruokia ei pidä syödä kohtuuttomia määriä Rentous Liian tiukka asenne syömiseen voi johtaa niukkaan energiansaantiin

Terveellisen ruokavalion hyödyt Parantaa oppimis- ja keskittymiskykyä Pysyy terveenä Menestyksekäs harjoittelu ja kilpailu Tehostaa palautumista harjoittelusta ja kilpailusta Kroppa voi paremmin Jaksaminen on päivänaikana hyvä Verensokeri pysyy tasaisena Auttaa tunne-elämässä

Lähteet http://www.terveurheilija.fi/kymppiympyra/urheilijanravitsemus http://www.sport.fi/huippu-urheilu/urheilijat/urheilijan-ravitsemus--2 http://www.sport.fi/system/resources/W1siZiIsIjIwMTQvMDMvMTIvMTZfNThfNDB fNDY1X0hLX3Jhdml0c2VtdXNvcGFzX2F1a2VhbWFfbmV0dGkucGRmIl1d/HK_ravitse musopas_aukeama_netti.pdf http://www.huippu-urheilija.fi/urheileminen/ravinto/ Kuvat: http://2.bp.blogspot.com/- Wao2UTjFH1A/UH0uKVmWlpI/AAAAAAAAAYQ/pLMLtDSbkkU/s1600/kolmio2.jpg http://images.slideplayer.fi/7/1896540/slides/slide_7.jpg