Iltapäiväl passaa rauhottuu! Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan neuvottelupäivät 26.-27.10.2009 Imatra Tervetuloa !

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asenne kohilleen- ja tuas jaksaa!
Advertisements

TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Mun Vuoro! -hanke Mun Vuoro! on valtakunnallinen lasten osallisuushanke, jonka tavoitteena on edistää 6-12-vuotiaiden lasten osallisuutta järjestöissä.
Kättä päälle –haastekampanja
Onneni on olla Herraa lähellä
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
TAITOTASO 5 = TAITAJAN TAIDOT
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Jumalan kanssa.
Vihdin seurakunnan ilta
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
LASTEN KOKEMUKSET JA OSALLISUUS SAIRAALASSA
Tiedonhankinnan prosessit muutoksessa
Nykykulttuuri ja minä Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Paavalin kirje Filemonille
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
Hyvää Joulua! Sinun ei tarvitse odottaa jouluun asti…
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Lihavuus on onnellisten hetkien kertymää....
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Avaimia itsensä valmentamiseen
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Täysivaltainen osallisuus – vammaisalan tulevaisuusseminaari
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
LIONS-PERIAATTEET JA LIONS-ARVOT
LATENSSIVAIHE 6-11 V. 1. Varhaislatenssi 6- 8v.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Järjestön logo tähän Olla vertainen Vertaistoiminta yhteisöllisyytenä, osallisuuden tukena ja paikkalähtöisenä toimintana Mona Särkelä-Kukko.
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
Mitä asenne tarkoittaa?
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Koulussa elämää opettelemassa
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Mitä uskonnolla tarkoitetaan? Uskonnollisia ajatuksia ja kokemuksia muokkaa Uskonto vaikuttaa yhteisö Homo religiosus 1.Ihmisellä lajiominainen kyky uskonnolliseen.
Teini-ikäisen mielialoista Teini-ikäisen ”tuulet” ovat osa aikuistumista.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Lasten ”Voimaryhmä” Metropolia amk, Itäinen perhekeskus (Vuosaaren toimipiste) & Haruspuisto Katja Ihamäki & Paula Olkkonen.
Lasten väkivaltakokemukset perheessä Mikko Oranen XI Lähisuhde- ja perheväkivaltaa työssään kohtaavien valtakunnallinen verkostofoorumi Oranen.
Sosiaalinen kehitys lapsuudessa
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Näkövammaisen lapsen vuorovaikutuksen ja puheenkehityksen tukeminen NKL Lasten kuntoutus Riitta Laakso Maria-Liisa Punkari
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Uuden suunnitelman äärellä Hämeenlinnassa
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Tervetuloa.
Syrjäytymisestä ja sen ehkäisemisestä
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
SADUTUS Ruut Ruokonen 2013.
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Katja Ihamäki & Paula Olkkonen
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
”Voin 100% olla oma itseni, eikä kukaan tuomitse mua”
Esityksen transkriptio:

Iltapäiväl passaa rauhottuu! Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan neuvottelupäivät Imatra Tervetuloa !

LL Mikä osallisuus? Minkälaisia mielikuvia sanasta ”osallisuus” nousee ? Mitä seuraavat lauseet kertovat luokkalaisen osallisuudesta ?

LL ”Siellä on kivaa ja saa paljon kavereita” saan mie olla kyllä mä saan olla anna mun olla mä haluun olla rauhassa mie tuun mukkaa mä oon kans ookkonää mua

LL Olla minä ja me Olla minä -fyysinen, henkinen ja hengellinen osallisuus -saada vaikuttaa ja tehdä päätöksiä kehitystason mukaisesti -olla hyväksytty -saada olla rauhassa ja turvassa Kuulua joukkoon - sosiaalinen osallisuus, tulla kuulluksi, nähdyksi ja ymmärretyksi -”yhteiset kokemukset muuttuvat omiksi mahdollisuuksiksi” (Jukka Mäkelä)

LL Olla ystävä ja saada vaikuttaa Olla ystävä ”Hei, nyt mä sanon sulle.” (poika päiväkerho-ryhmässä, 5 v.) Saada vaikuttaa Haluan kehittää uusia juttuja, joita maapallolla ei vielä ole.” (poika, 6 v.)

LL ”Yhteiset kokemukset muuttuvat omiksi mahdollisuuksiksi” Minkälaista kokemusta sinulla on siitä, että yhdessä koettu on muuttunut henkilökohtaisiksi mahdollisuuksiksesi? Mitä lapsi tarvitsee saadakseen näitä kokemuksia?

LL Saanha mie olla? "Lapsi on kallisarvoinen aarre, joka herkkyydellään avaa uskon salaisuutta eri- ikäisille seurakuntalaisille." (Vake) Mitä tämä tarkoittaa aamu- ja iltapäivätoiminnassa osallisuuden näkökulmasta? Sallikaa lasten tulla.” (Jeesus) Mitä tämä tarkoittaa työssäni?

LL Kaveruus lasten silmin Luokitus ”pidän eniten” ja ”pidän vähiten” kyselyn pohjalta Christina Salmivallin teoksesta. (Coie, Dodge, Coppotelli)

LL torjutut joko vetäytyviä tai aggressiivisia usein häiritsevää käyttäytymistä suuri riski myöhempiin ongelmiin

LL suositut yleensä kyky myönteisiin suhteisiin ja tavoitteiden saavuttamiseen sosiaalisesti ja kognitiivisesti kehittyneitä vähän kielteistä käyttäytymistä

LL ristiriitaisessa asemassa olevat eniten ja vähiten pidettyjä herättävät paljon mielipiteitä eivät yhdentekeviä juuri kenellekään monesti myös ystävällisiä ja auttavaisia

LL huomiotta jätetyt vähemmän aggressiivisia ja vähemmän ulospäin suuntautuneita kuin keskimäärin saattavat olla ahkeria ja tyytyväisiä eivät välttämättä riskiryhmää, jos heillä on kahdenkeskisiä ystävyyssuhteita

LL Sosiaalinen suosio ja ystävyyssuhteet Sosiaalinen asema ryhmässä on yleensä hyvin pysyvä Torjutuksi tuleminen on kehityksellinen riski, kohtalainenkin toverisuosio suojaa monilta ongelmilta Vertaisryhmässä opitaan taitoja, joita tarvitaan työelämässä, ryhmissä toimittaessa ja yhteiskunnassa Vastavuoroiset ystävyyssuhteet ennustavat myöhempää itsetuntoa ja masennuksen puutetta, mutta eivät välttämättä sosiaalisuutta tai työelämässä pärjäämistä Kielteinen käsitys itsestä lisää vertaissuhdeongelmien riskiä (Salmivalli)

LL Mitä tyttöjen ja poikien osallisuus tarkoittaa omassa työssäni? Minkälaisia kokemuksia sinulla on työssäsi edellä esitetyistä lasten kaverisuhteista? Mitkä ryhmät/ketkä lapset mielestäsi tarvitsevat eniten apua ja huomiota? Mikä on itsellesi haasteellisinta? Minkälaisia keinoja sinulla työssäsi aamu- ja iltapäivätoiminnassa on auttaa heitä?

LL Rauhoittuminen, lepo ja ilo lapsen oikeuksina Kasteessa lapsi saa osallisuuden Jumalan lapseuteen ja seurakunnan jäsenyyteen. Aamu- ja iltapäivätoiminnassa tarjoamme yhteisön ”syliä”, jossa lapsi saa kokea tätä osallisuutta.

LL Mitkä ovat minun kysymykseni? Löytääkö lapsi elämänuskoa? Löytääkö lapsi luottamusta ihmiseen? Saako lapsi kokea pyhiä hetkiä ja turvautua Jumalaan omissa asioissaan?