Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suomalainen koulu ulkomailla syntyneen opettajan silmin
Advertisements

VKK-Metro Katse lapseen –hankkeen tutkimusyksiköiden omat kehittämiskohteet Hankekausi
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Maritta Törrönen, Sosiaalityön professori Helsingin yliopisto, sosiaalitieteiden laitos Lastensuojelun tila nyky-Suomessa.
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
NOKIAN kaupunki Vammaispalveluohjelma Nokialaiset asuvat viihtyisässä ja turvallisessa kaupungissa. Yhdenvertaisuus.
Lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluiden nykytila
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU Paimiossa
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
LAPSEN HYVÄN KASVUN JA KEHITYKSEN ARVIOINNIN NÄKÖKULMAT OPASKIRJASSA
Hankkeessa mukana kaikki Kanta-Hämeen 11 kuntaa Forssan seutukunta (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä) Hattula, Hämeenlinna, Janakkala ja Riihimäen.
sosiaalialan käytäntötutkimus Porvoossa
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
Yhteistyö oppilaitoksen ja päiväkodin kanssa - opiskelijanäkökulma Tarja Vakimo, HDO Ammattiin kasvua varhaiskasvatuksen kentällä –seminaari
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
Itäinen perhekeskus, Lapsiperheiden varhaisen tuen palvelut
Toimintamenojen hallinta Toimintamenojen hallinta Talous Palvelujen järjestäminen Henkilöstö Asiakas ja kaupunkilainen Elinvoimainen ja kilpailukykyinen.
Kohdennetun tuen antaminen Torkinmäen koulu
OPETUS 2500 h TENTIT (300 h) TUTKINTO (O 2 ) (8000 h) OPPIMISTEOT (O 0 ) ( X h) OPPIMINEN (O 1 ) NÄKÖKULMIA OPINTOJEN SEURANTAAN OPPIMISTULOS LAADUNARVIOINNIN.
LASTEN OSALLISUUS MUKSUTEEKIN PÄIVÄKODISSA PYHÄJÄRVELLÄ
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Samran Khezri Kieliparlamentti, Helsinki
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Ops seminaari Askola.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Kotipuu Anita Novitsky, Monikulttuurisuuden asiantuntija.
TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
Kaija Ray: Siirtymät sujuviksi Antti Maunu: Yhteisöjen aika Kommenttipuheenvuoro Petteri Ora Petteri Ora1.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Varhaisen vaiheen moniammatillinen yhteistyö
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
TIETOISKU ESIOPETUKSEN OPS-PROSESSISTA
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Kulttuurienvälinen viestintä
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Tiedonkeräämisen ja talouden ja toiminnan kohtaamisn haasteet
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa.
Oma Häme Lape: Koulutuskuntayhtymä Tavastian osahanke
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Rovaniemen omaisten työryhmä
LUONNE – Omistajuus kehittymisestä
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio

mitä kuulin tänään?

3. LAVAn yhteiskunnalliset vaikuttavuus- tavoitteet LAVAn yhteiskunnalliset vaikuttavuus- tavoitteet Lavan aikaansaamat välittömät tulokset Prosessit Talous ja Resurssit Oppiminen ja uudistuminen Heitteille ei jää kukaan Kodittomuuden poistaminen Köyhyyden vähentäminen Syrjäytymisen ehkäiseminen Asiakasläheinen palvelukulttuuri Asiakkaiden osallisuus palveluissa Asiakkaan valinnanvapauden lisääminen Kunnioittavan asiakaskohtaamisen kulttuurin vahvistaminen Kohti joustavampia palvelukokonaisuuksia Asiakasläheisten työprosessien kehittäminen Palvelurakenteen keventäminen Palveluverkon strateginen ohjaus Innovaatioilla kokonaistuottavuus paremmaksi Budjettitasapaino Kustannustehokas palvelujen tuottaminen Henkilöstövoimavarojen turvaaminen ja hallinta Suomen paras työpaikka Osaava henkilöstö Hyvä esimiestyö Hyvinvoivat työyhteisöt ja joustavat työjärjestelyt Kehittämisorientoitunut toimintakulttuuri VISIO 2012 Sosiaalisesti eheä ja moniarvoinen Helsinki! LAPSIPERHEIDEN PALVELUJEN TOIMINTA-AJATUS: Turvaamme lasten ja nuorten hyvän kasvun edellytykset

Kokemukset varhaisen tuen hankkeísta: Hankkeiden lähtökohdat: Kielitaidon puute ja kulttuurien välinen erilaisuus ovat synnyttäneet esteitä perheiden ja henkilöstön väliseen vuorovaikutukseen. Suomalainen kasvatus- ja opetuskulttuuri sekä koulu- että sosiaalipalvelujärjestelmä ovat vanhemmille vieraita. Vanhempien on usein vaikea ymmärtää perheiden palveluiden työkäytäntöjä. Lapsiperheille tarjolla olevat tukipalvelut ovat vieraita ja herättävät kysymyksen mahdollisesta syrjinnästä. Osa perheistä eristäytyy kotiin, suomen kielen taidot jäävät heikoiksi. Palveluiden ja suomalaisen yhteiskuntajärjestelmän tuntemus jäävät heikoksi ja asiointi on vaikeaa. Osalta puuttuu vielä lisäksi oman vertaisryhmän tuki.

Mitä pitäisi tehdä?: perheet pitää löytää sekä olemassa olevia luomuverkostoja hyödyntäen tai viranomaisten avulla perheiden tarpeet ja toiveet täytyisi olla tiedossa toimitaan kulttuuritulkkeina ja linkkeinä perheiden ja viranomaisten välillä autetaan perheitä oppimaan hoitamaan omia asioitaan pitäisi löytää yhteisiä näkemyksiä lastenkasvatuksesta ja vanhemmuudesta kasvatuskumppanina voimaannuttaminen arjessa yhteistyön rakentaminen ja syventäminen päivähoidon, leikkipuistojen, neuvolan, kotipalvelun, sosiaaliaseman ja lastensuojelun sekä muiden alueella toimivien viranomaisten ja kolmannen sektorin tahojen kanssa maahanmuuttajien ja suomalaisten lapsiperheiden kanssakäymisen edistäminen vertaisryhmätoiminnalla

Nyt ollaan rakentamassa uudenlaista tapaa oppia Olemme mahdollisesti siirtymässä seuraavaan vaiheeseen ammatti- Käytäntöjen opiskelussa tulevaisuudessa enemmän monikulttuurisia työntekijöitä ja työhteisöjä Onnea ja menestystä Osmokselle!