MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo 13.45-15 Ihan sama ihmisarvo?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suuri sosiaalinen innovaatio
Advertisements

Valtion kotouttamisohjelma. 2 Lähtökohdat Nyt • ulkomaan kansalaista ( ) Vuonna 2020 •Jo ulkomaan kansalaista Vuonna 2030 •Puoli.
Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Big Society ja paikallisuuden paluu yhteiskuntapolitiikkaan Ilkka Haavisto yhteisöllisyyden.
Uudistuva sosiaalihuoltolaki ja työelämäosallisuus
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
NOKIAN kaupunki Vammaispalveluohjelma Nokialaiset asuvat viihtyisässä ja turvallisessa kaupungissa. Yhdenvertaisuus.
Työeläkekuntoutus © Tapiola-ryhmä.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
Työluotsityö työterveyshuollossa – kokemuksia
Työluotsityö työterveyshuollossa – kokemuksia
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Köyhyys ja t Osallistava sosiaaliturva ja perusoikeudet
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Kansalaisneuvonnan markkinointi Neuvontapalveluiden yhteistyötilaisuus
Sosiaalinen kuntoutus
Työllisyys, osaaminen, osallisuus - Miten kehittämistä jatketaan Välkkeen jälkeen? Rakennerahastoasiantuntija Jaana Niemi
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Terveysvaikutusarviointi kaikessa päätöksenteossa Jouni Tuomisto, Mikko Pohjola YMAL.
Tampereen työllistämistuki
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä.
Osallisuus ja työllistyminen
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
Terveysvaikutusarviointi kaikessa päätöksenteossa Jouni Tuomisto, Mikko Pohjola YMAL.
T U L I M M E S U O M E E N. SUOMALAINEN KAUPPA TARVITSEE KILPAILUA  kaupan kansainväliset toimijat pitävät huolen kilpailusta  toimivat ja kilpaillut.
Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palvelut
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Jukka Lindberg, tilaajajohtaja.
Keuruun työllistämisen malli ja monialainen yhteistyö Keuruun Työkanava –hankkeen tuloksia.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
”Miten kaikki mukaan” Pilvi Torsti Työministerin erityisavustaja
Kuntoutuksen asema sosiaali- ja terveysalan muutoksessa – kokemuksia Suomesta ja Ruotsista Rehabilitation Finland ry:n järjestämä seminaari kuntoutusalan.
Terveyden määritelmät
Kuopion alueen työllisyyskokeilu
Köyhyys ja lapsen oikeudet
TYÖLLISTYMISEN EDISTÄMINEN ASUKASTUVILLA
Lean Canvas palveluiden suunnittelun ja kehittämisen apuvälineenä
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Liikeyrityksen yhteiskuntavastuu – onko sitä?
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Sosiaalialan tehtävärakenne
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Vantaalainen näkökulma osatyökykyisten työllistymiseen
Uusi suunta työelämään -hanke

TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
Työikäisten kuntoutus
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Yhteistyökumppani ASIAKAS / PALVELUN KÄYTTÄJÄ
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Asumistuki ja toimeentulotuki
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Palvelu pettää – kuka vastaa?
Esityksen transkriptio:

MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?

Kanavan vaikuttamistavoitteet (3-5) 1.Luodaan oma suomalainen malli: ketään ei jätetä ulkopuolelle. Sekä palvelujen tuottajat että käyttäjät otettava huomioon yhtä lailla 2Työmarkkinatuen tasokorotus (nyt 551 ), tarveharkinnan poistaminen 3Verkkosivu avataan, missä poliitikoille voi esittää konkreettisia esimerkkejä työttömyysturvan tasosta ja siihen liittyvistä asioista - ansiosidonnainen, peruspäiväraha, työmarkkinatuki ja niiden riittävyys, harkinnanvaraisuuden seuraukset (puoliso/vanhemmat), tulojen vaikutukset 4Oikeus työhön ! 5Työttömien terveydenhuolto turvattava 1. Köyhät ja laki

Kirjatkaa tähän kanavan vaikuttamistavoitteet (3-5) 1.Syrjäyttämistä ehkäisevän politiikkaohjelman valmistelu. (Kuntouttavan työtoiminnan kehittäminen ja lisääminen, työkokeilupaikkojen kehittäminen ja lisääminen, työelämävalmennuksen kehittäminen ja lisääminen pitkäaikaistyöttömille yhdistyksiin ja yrityksiin). Osallisuuden tukeminen 2.Työttömyysturvaan oikeudenmukaiset oikaisut. Päivärahan tason nosto, harkinnanvaraisen työmarkkinatuen poisto, puolison tulojen vaikutuksen poisto työmarkkinatuen saantiin. 2. Työttömien top-5 lista päättäjille

3.Asiakkaan aito kuuleminen. Luottamuksen syntyminen ja palvelusuunnitelman laatiminen yhdessä asiakkaan tarpeet huomioiden ja suunnitelman päivittäminen. - Motivaation rakentaminen kohti muutosta - vankka tuki työnhakijan työllistymisprosessille - oikea palvelu, oikeaan aikaan, saattaen vaihdettava, tiedon siirtyminen 4.Yhteiskunnallisen osallisuuden turvaaminen kaikille kansalaisille. - Myös niille joilla ei ole enää mahdollisuus palata kovaan työelämään. - Kolmannen sektorin pehmeät työpaikat pysyviksi osallisuuden järjestämiseksi normaalin työelämän ulkopuolelle jääville ihmisille. - Pysyvä tukiorganisaatio ja työtoiminnan kehittämien nykyinen lainsäädäntö huomioon ottaen. - rajattava uudelleen ne työtoiminnan alat ja muodot, jotka jäävät palkkatukidirektiivin ulkopuolelle 2. Työttömien top-5 lista päättäjille

5.Työttömien terveydenhuollon turvaaminen kaikille työttömille. Toimintakyvyn rakentaminen ennen työkyvyn rakentamista ja toimintakyvyn palauttaminen esimerkiksi ennaltaehkäisevän perusterveydenhuollon palveluna). 6.Asiakkaan aito kuuleminen. Luottamuksen syntyminen ja palvelusuunnitelman laatiminen yhdessä asiakkaan tarpeet huomioiden ja suunnitelman päivittäminen. - Motivaation rakentaminen kohti muutosta - vankka tuki työnhakijan työllistymisprosessille - oikea palvelu, oikeaan aikaan, saattaen vaihdettava, tiedon siirtyminen palveluista toiseen (asiakkaan luvalla) 7.Työelämään polutus- ja nivelvaiheen tuki -Nuoret  koulutuksesta työelämään -Pitkäaikaistyöttömät  tukityöllistämisestä -(esim. työelämävalmennuksesta) työelämään -Palkkatukia pidemmäksi 2. Työttömien top-5 lista päättäjille

Kirjatkaa tähän kanavan vaikuttamistavoitteet (3-5) 1.Tukimuoto ei saa olla määräaikainen vaan sen tulee joustavasti ottaa huomioon ihmisten erityistarpeet. 2.Status: Esim. sosiaalisella kirjanpidolla tulee tehdä yhteiskunnallisesta yrityksestä tunnettu ja mm. siten osoitetaan sen yhteiskunnallinen vaikuttavuus. 3.Julkisen sektorin tulee huomioida tilauksissa yhteiskunnallisen yrityksen status. 4.Asennemuutokseen tarvitaan selkeä laki ja konkreettista tukea – ainakin enemmän kuin mitä sosiaaliseen yritykseen on annettu. Yhteiskunnallista rahallista tukea tulee antaa esim. yhteiskunnallisille yrityksille suunnatusta rahastosta. 5.Pitkäaikaistyöttömille tulee tarjoutua yhteiskunnallisen yrityksen kautta pitkäkestoisia työsuhteita. 3. Yhteiskunnallinen yritys on yhteinen yritys

Kirjatkaa tähän kanavan vaikuttamistavoitteet (3-5) 1.Tavoite ASUNTO, RUOKA JA TERVEYDENHOITO OVAT KESKEISEN TÄRKEITÄ JOKAISELLE 2.Tavoite OIKEUS TYÖHÖN JA / TAI TURVATTUUN TOIMEENTULOON 3.Tavoite OIKEUS JA MAHDOLLISUUS OTTAA VASTUU OMASTA JA LÄHEISTEN ELÄMÄSTÄ 4.Tavoite OIKEUS ITSENSÄ KEHITTÄMISEEN JA KOULUTUKSEEN 5.Tavoite OIKEUS KUULUA YHTEISÖÖN JA KOKEA OLEVANSA ARVOKAS 4. Kohtuullinen elämä – mikä riittää kohtuulliseen elämään?

Kirjatkaa tähän kanavan vaikuttamistavoitteet (3-5) 1.Talous ja velkaneuvontaa lisää. Resursseja lisää 2.Sosiaalinen kuntoutus valtakunnalliseksi – joka kuntaan 3.Ankarampi lainsäädäntö pikavippifirmoille 5. Vapaaksi vipeistä