#perjantaipähkinä 6.2.2015. 1. Ettei menisi ”äksät” sekaisin, miettikää seuraavat tutumman kautta: a)2 metriin lisätään 3 metriä, saadaan… b)Samalla idealla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lisää tähän prosessin nimi Kerro tässä tuotteen ja yrityksen nimi.
Advertisements

Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
MB 3 Lineaarisia polynomifunktioita
Polynomifunktiot MA 02 Läsnäolovelvollisuus Poissaolojen selvitys
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
GEOMETRIA MAA
Maastossa liikkuminen ja erätaidot
Tiheys.
Tilavuus.
Tilavuus.
Kappaleiden tilavuus 8m 5m 7cm 5 cm 14cm 6cm 4cm 4cm 3cm 10cm.
Rakenteinen ohjelmointi
HTML-kielen perusteet Osa 5 Vilho Kemppainen
Geometria MA 03 Läsnäolovelvollisuus Poissaolojen selvitys
Normaalijakauma NORMAALIJAKAUMA 1) laske normitettu arvo Gaussin käyrä
Valitse seuraaviin vaihtoehtotehtäviin oikea vastaus…
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
KERTAUSTA PERUSASTEEN MATEMATIIKASTA Piia junes
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
Kirjoita tähän MINUA KIINNOSTAA: Nimi tähän Yritys tähän Kirjoita tähän TYÖSKENTELEN: PARISSA. Tuo tähän oma kuvasi näin: Klikkaa pallo aktiiviseksi >
Ehto- ja toistolauseet
TAULUKKO YKSIULOTTEINEN TAULUKKO. TAULUKKO  Taulukon tarkoitus Ohjelmassa tarvitaan paljon samantyyppisiä samaan kohdealueeseen kuuluvia muuttujia Näitä.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
Aineen ja lämmönsiirto
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
Itämainen filosofia Informaatioverkostojen koulutusohjelman neljäs luento.
Myötäilta III materiaali. Tässä paketissa Mikä Myötäilta? Kuinka paljon porukkaa tulossa Myötäpäiville? Myötäilta 3:paraatiin valmistautuminen.
3.2. Ensimmäisen asteen polynomifunktio
Käsityön opetustuokio
TYÖNANTAJAN LAILLA AJATTELEMINEN Harjoituksen tavoitteena on löytää työpaikkaan soveltuva työntekijä.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014.
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
PARAABELI (2. ASTEEN FUNKTION KUVAAJIA)
@ Leena Lahtinen Toistorakenne Ohjelmassa toistetaan tiettyjä toimenpiteitä monta kertaa peräkkäin Toisto noudattaa sille kuuluvia tarkkoja standardoituja.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
7. Määritä sellaisen ympyräsektorin keskuskulma, jonka pinta-ala on 1 ja piiri mahdollisimman lyhyt. Anna tulos 0,1 asteen tarkkuudella. Keskuskulma =
#perjantaipähkinä Talon ulkomaalaukseen kahteen kertaan kuluu 6 purkkia maalia. Kuinka monta purkkia maalia kuluu, jos talo maalataan kolmeen.
#perjantaipähkinä Mikko, Lauri ja Sari saavat yhteensä 288€ rahaa. Mikko saa kaksi kertaa niin paljon kuin Lauri ja Sari saa 8€ enemmän.
#perjantaipähkinä Pohtikaa, vastatkaa, perustelkaa: Tiedekeskus Tietomaan torninvartija Kalle on nyt 192 vuotta vanha. Hän on nyt kaksi.
2. Lukujonot -äärellinen tai ääretön 2.1. Lukujonon käsiteLuettelona: a 1, a 2, a 3,…,a n,…, jolloin a n on jonon n:s termi Lukujonon merkintätapoja Jono.
#perjantaipähkinä Mikko, Lauri ja Sari saavat yhteensä 288€ rahaa. Mikko saa kaksi kertaa niin paljon kuin Lauri ja Sari saa 8€ enemmän.
#perjantaipähkinä
#perjantaipähkinä
Funktio ja funktion kuvaaja
MATEMAATTISET OHJELMAT Oulun normaalikoulun TVT-koulutus 2006 Ari Heimonen.
Vektorit Trigonometria
Harjoitustyö opiskelijan työkirja MS-Project
Mitä osattava (minimivaatimus)?. Yhtälöiden ja epäyhtälöiden ratkaiseminen –Huom! Määrittelyehdot Peruslaskutoimitukset –polynomien erityisesti binomin.
Liimaus Liimamäärän laskenta Marko Seppä-Murto. Liimattavat pinnat Päällyste (viilu, laminaatti tai muu) liimataan aina levyn molemmin puolin Vääntymisen.
Avaruusgeometria. Minkä niminen kappale? Lieriö (Särmiö, ympyrälieriö) Pallo Kartio (Pyramidi, ympyräkartio)
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä.
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
Mitä saimme aikaan ja minkä arvoisia tulokset ovat?
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Prosessi- ja ympäristötekniikan perusta
Määritä särmiön tilavuus
Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus
Matematiikkaa 3a, Lukualue © Varga–Neményi ry 2016
Novellin käsittelyä ryhmissä
Kuutio 8 4. Potenssi ja polynomi
Murtoluku Murtoluku on jakolasku, jota ei ole laskettu loppuun asti.
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
2. Lukujonot 2.1. Lukujonon käsite -äärellinen tai ääretön Luettelona:
Maantieteen preppaus.
Nein, das ist falsch! Das ist der Kopf.
Blogger Teppo Räisänen.
Lukuvuosi [Lisää vuosi] Koulun nimi Opettajan nimi Luokka-aste
Iitin yläaste Matematiikka 7. luokka
8 henkeä pöydässä, 10 pöytää huoneessa sekä pääpöytä
Esityksen transkriptio:

#perjantaipähkinä

1. Ettei menisi ”äksät” sekaisin, miettikää seuraavat tutumman kautta: a)2 metriin lisätään 3 metriä, saadaan… b)Samalla idealla 2x + 3x= c)Mölkkykentän pituus 10m ja leveys 4m. Muodostakaa pinta-alan lauseke ja laskekaa. d) Kyykkäkentän pituus 5x ja leveys 3x. Muodostakaa pinta-alan lauseke ja laskekaa. e)2 palloa - 2 palloa = f) 2x - 2x = g) 3x ⁹- 2x ⁹ = 4m 10m 3x 5x

2. Yhteen pöytään mahtuu 8 oppilasta. Pöydät asetetaan kuvan osoittamalla tavalla vierekkäin. Piirtäkää kaksi seuraavaa kuvaa. AIHE: Polynomi

3. Edelliseen tehtävään ja sen kuviin liittyen, täydentäkää taulukko: AIHE: Polynomi

4. Kahteen edelliseen tehtävään ja niiden kuviin liittyen, kuinka monennessa pöydässä olisi paikka 56 oppilaalle? AIHE: Polynomi

5. Kirjoittakaa binomi -30x² + 30x kolmella eri tavalla monomin ja binomin tulona. (huom! tähän löytyy, kuten elämässä usein, matikassa kenties harvemmin monia oikeita vastauksia) AIHE: Osittelulaki

6. Onko väite tosi (T) vai epätosi (E)? Polynomin -7x³-3x+9 a)Nimi on trinomi b)Termin -7x³ kerroin on -7 c)Aste on -7 d)Vakiotermi on 9 e)Termit ovat -7x³, 3x ja 9 AIHE: Polynomit

7. Muodostakaa ja sieventäkää suorakulmaisen särmiön pinta-alan lauseke Vihje: piirtäkää vihkoon apukuva, jossa ”avaatte” särmiön. AIHE: Polynomien yhteen- ja kertolasku