lähes kaikissa asioissa on lukuisia puolia ja totuuksia

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muistiinpanojen tekeminen
Advertisements

Nuoret, ulkopuolisuus ja minäpystyvyys
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
FACE TO FACE HANKE -loppuraportti
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Ajatuksia elämästä..
Gardnerin lahjakkuudet verkossa Otavan Opisto Jari Sarja On tunnustettava, että jotkut ovat erityisen fiksuja ja älykkäitä, ehkä taiteellisesti.
Opettaja ja tunteet.
MARK TENNANT LIFELONG LEARNING AS A TECHNOLOGY OF THE SELF HANNA PORRASSALMI Postmoderni kritiikki aikuiskasvatuksessa vallitsevia minuuden teorioita kohtaan.
TUNTEET s. 8-.
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
MUISTIN PERUSTOIMINNOT:
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Leikin merkitys lapsen kehitykselle
Blondin logiikkaa 1 Made by the Man.
Miellekartta ja kuvakollaasi Virikkeitä hiekkavalukorujen suunnitteluun Helena Vuorio 2007.
Onnellisuus ja hyvinvointi
Life cycles and learning cycles
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 II Uusien sukupolvien vastaanotto; ja yhteisyyssuhteet Loving I Elannon.
Aggressiontunne Luento nro 1..
NYKYKÄSITYKSIÄ AHDISTUNEISUUDESTA
VOIKUKKIA vertaistuki-
Punainen: tunteet, vaistot - Millaisia tunteita ja tuntemuksia tehtävä herättää? Musta: varovaisuus, arviointi, kriittisyys - Mitkä ovat ehdotuksen hyvät.
TURVALLINEN KOULUPÄIVÄ JA HYVINVOIVA OPPILAS
Toimivan vuorovaikutuksen kautta läheiseen parisuhteeseen
Väitöskirja prosessina Teologisen tiedekunnan tohtorikoulutuskurssi Maiju Lehmijoki-Gardner.
TUNTEET -spontaani fysiologinen reaktio -yhteys aikaisempiin kokemuksiin -usein myös tiedostamattomaan Tunneälytaitoja voi oppia prosessiin osallistumalla.
Ajatteluhatut Teeman tarkastelua eri näkökulmista
Aikakauslehtimainonnan vaikutukset KMT Kuluttaja 2013 Lehtiryhmittäin ja lehdittäin Lähde: KMT Kuluttaja 2013, N=8 577 Vastaajamäärä N = Toteutus.
Kannattaako opiskelijapalautetta kerätä? Pedagoginen kahvila Saara Repo-Kaarento Pedagoginen yliopistonlehtori.
Ops seminaari Askola.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
Ikäihmisten surutyön erikoispiirteet ja arjen keinoja eteenpäin : Tampere Surukonferenssi Liisa Salmenperä TtT, työnohjaaja,
Syyllisyys ja häpeä. Askel 5 syyllisyys ja häpeä Tavoitteet: Ymmärtää syyllisyys ja häpeä ja niiden välinen ero Tutkia kuinka vastaamme näihin tunteisiin.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Voi hyvin Sosiaalisuus Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä Toteutettu yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa.
Yläkouluakatemia 8 lk. Keskittyminen. Perusteet Urheilijan tulee pystyä sulkemaan suorituksen kannalta epäolennaiset sisäiset ja ulkoiset tekijät pois.
Voimauttava ja tiedostava johtajuus Syksy lähiopetuskerta.
© Luonnonvarakeskus Pohjois-Karjalan maakuntakaava 2040 käynnistystilaisuus Packalen Tuula metsäsuunnittelun professori Talous ja yhteiskunta.
Kilpailuun valmistautuminen
Kateus/mustasukkaisuus Loukkaantuminen Kauhu Häpeä
Tunteiden taulukko ( katolisten munkkien käyttämä itsensä kehittämismenetelmä) John Gray, 1999.
Ongelmanratkaisu (1.) -ongelmana voidaan pitää tilannetta jossa on tavoite (>muutos) muttei keinoja tavoitteen saavuttamiseksi. Arkipäivän ongelmia esim:
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
tunteet ja kehityspsykologia
Essee – tekstien jalokivi
Abille stressikilpi? Sari Toivakka.
Mitä taide on? Sari Toivakka, Kauhavan lukio.
Fyysis-psyykkis-sosiaalinen kokonaisuus
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Tietoa välittävä puheenvuoro
MUSIIKKI VALINNAISAINEENA
EMOOTIOIDEN FYSIOLOGIAA
Leikki-iän tunteet.
Hyvä vanhemmuus (/Pia Salo 2014)
ajatuksia älykkyydestä ja luovuudesta
LAPSEN ITSETUNTO JA TUNNE-ELÄMÄ KEHITTYVÄT -aggression hallinta kasvaa
Skeema Tunteet ilmenevät monin tavoin Ydinsisältö MUOKATTU
ELÄMÄNPUU RY TÄYTTÄ ELÄMÄNARVOA
Näkökulmia videotutkimukseen: ‘Ways-into-a-tape’
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Opintopsykologi Katja Hietanen
Harjoituksen rakenne Valmentajakoulutus taso 1
Minä ja identiteetti – minäkuvat ja itsetunto
OPPIMISTA OHJAAMAAN - Oppimistaidot ja ohjaava opetus
Yläkoulun psykologia - Sinä olet ja minä olen
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
Jukka Tolvanen, Deeply Research Oy.
Esityksen transkriptio:

lähes kaikissa asioissa on lukuisia puolia ja totuuksia Liite 20 Uudelleenmäärittely antaa näkökulmia lähes kaikissa asioissa on lukuisia puolia ja totuuksia voi paljastaa asioista kiinnostavia puolia auttaa lisäämään hyväksyntää auttaa huomaamaan, että yleensä on sekä että, ei joko tai Uudelleenmäärittely voi vapauttaa piintyneistä käsityksistä auttaa kohtuullistamaan asioita auttaa luomaan uusia näkökulmia Lähde: Mattila, Antti S. 2006. Näkökulman vaihtamisen taito. Helsinki: WSOY. Sari Toivakka & Miina Maasola: Itsetunto kohdalleen! Harjoituksia itsetuntemuksen ja vuorovaikutustaitojen oppimiseen (PS-kustannus 2011)

Lähde: Gardner, Howard 1983. Frames of mind: Liite 21 Lahjakkuuden lajit Lähde: Gardner, Howard 1983. Frames of mind: the theory of multiple intelligences. New York: Basic Books. Sari Toivakka & Miina Maasola: Itsetunto kohdalleen! Harjoituksia itsetuntemuksen ja vuorovaikutustaitojen oppimiseen (PS-kustannus 2011)

Lähde: Suomen Enneagrammi ry: www.enneagrammi.fi Liite 22 Enneagrammi: 9 erilaista persoonallisuustyyppiä Lähde: Suomen Enneagrammi ry: www.enneagrammi.fi Sari Toivakka & Miina Maasola: Itsetunto kohdalleen! Harjoituksia itsetuntemuksen ja vuorovaikutustaitojen oppimiseen (PS-kustannus 2011)

aggressio, inho, suuttumus, Liite 23 Perustunteet Perustunteet sukulaistunteita Tunnesekoituksia into, kiihko, hyväntuulisuuden tunne, rakkaus jotain odottamatonta on tapahtunut (ilo, pelko) Ilo Hämmästys Tunne ilmoittaa, että toiminta sujuu hyvin ja sitä kannattaa jatkaa. Voitonriemu (ilo ja viha) epätoivo, masennus, melankolia, alakulo Katkeruus Jännitys (suru ja viha) (ilo ja pelko) Suru Tunne ilmaisee, että toiminta on tuloksetonta ja siitä tulisi luopua. Nämä tunteet liittyvät myös toisesta ihmisestä luopumiseen tai eroon. Ahdistus (suru, pelko ja viha) kauhu, paniikki, ahdistus, jännitys Pelko Perustunteista, katso esim. http://tiedostamaton.net/perustunteet.html Tunne ilmaisee vaaran momenttia toiminnassa. aggressio, inho, suuttumus, Viha ärtymys, kateus, mustasukkaisuus, raivo Tunne auttaa pitämään puoliaan ja puolustautumaan. Sari Toivakka & Miina Maasola: Itsetunto kohdalleen! Harjoituksia itsetuntemuksen ja vuorovaikutustaitojen oppimiseen (PS-kustannus 2011)

Ryhmän jäsenten rooleja Liite 24 Ryhmän jäsenten rooleja Sari Toivakka & Miina Maasola: Itsetunto kohdalleen! Harjoituksia itsetuntemuksen ja vuorovaikutustaitojen oppimiseen (PS-kustannus 2011)