Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ELÄMÄNPUU RY TÄYTTÄ ELÄMÄNARVOA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ELÄMÄNPUU RY TÄYTTÄ ELÄMÄNARVOA"— Esityksen transkriptio:

1 ELÄMÄNPUU RY TÄYTTÄ ELÄMÄNARVOA
Kaikki toimintamme, työntekijämme ja asiakkaamme ovat palveluavaruudessa, jossa ihminen kohdataan kokonaisvaltaisesti ELÄMÄNARVOA kohottavasti. Ilmapiiriämme kuvaavat tekijät ovat: ILO JA RAKKAUS

2 ELÄMÄNPUU RY TÄYTTÄ ELÄMÄNARVOA
YHTEINEN KOHTAAMISTA OHJAAVA TEKIJÄ JA OSALLISUUDEN ILMAPIIRI ON ILO JA RAKKAUS Pohdimme yhdessä sekä tuemme ja kuntoutamme ikääntyviä ystäviemme: Ajattelun ja tunteiden- , fyysisen kokemisen ja olemisen- , kohtaamisen- , vuorovaikutuksen ja ihmisen läheisyyden kaipuun- , sekä ihmisenä olemisen kipujen ja kysymysten äärellä.

3 ELÄMÄNPUU RY TÄYTTÄ ELÄMÄNARVOA
FYYSINEN OSA-ALUE - ohjattua ja omatoimista liikuntaa - koordinaation, lihaskunnon ja kestävyyden kehittämistä - terveysneuvontaa, luentoja lääkityksestä ja ravinnosta sekä alkoholin käytöstä. - ohjausta apuvälineiden käytöstä - ulkoilua ja retkiä

4 ELÄMÄNPUU RY TÄYTTÄ ELÄMÄNARVOA
Psyykkinen osa-alue: Kognitiivinen, ajattelun edistäminen: - muistin ja ongelmien ratkaisutaidon kehittäminen - osallistuminen yhteiskunnallisiin asioihin - omien virastoasioiden hoitaminen - yhteisöllisiä ryhmiä, mm keskustelua ajankohtaisista asioista Tunne-elämän käsittely: - terapeuttisia ryhmiä, esim. tunteista, masennuksesta, ahdistuneisuudesta, menneisyydestä, tulevaisuudesta, päihdeasioista.

5 ELÄMÄNPUU RY TÄYTTTÄ ELÄMÄNARVOA
Sosiaalinen osa-alue - ohjattuja vuorovaikutuksellisia ryhmiä - yhteydet läheisiin, niiden rakentamista jos ei ole - vuorovaikutustaitojen kehittäminen ja ylläpito erilaisilla toiminnallisilla menetelmillä.

6 ELÄMÄNPUU RY TÄYTTÄ ELÄMÄNARVOA
Hengellinen osa-alue - osallistavia hartauksia eri seurakuntien toimesta ja myös asiakkaiden toteuttamana - osallistavia laulutilaisuuksia - ehtoollinen ja ruokouspalvelua - sielunhoidollisia keskusteluja Yhteisiä ryhmiä joissa pohditaan turvallisessa ilmapiirissä olemassaolon kysymyksiä, kuoleman läheisyyttä jne.


Lataa ppt "ELÄMÄNPUU RY TÄYTTÄ ELÄMÄNARVOA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google