ISO GPS-toleranssit 6 Yleistoleranssit

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HITSAUSMERKIT.
Advertisements

1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
LUONNONKIVISEMINAARI 2010 Pirjo Kuula-Väisänen, TTY
Teknisen piirustuksen standardit
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra RSS -syötteet.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
eSavonia ”Verkko-opetuksen hyvät käytänteet
W w w. a m k. f i Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen verkko-opinnot, 15 op Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen opinnoissa hankitaan tietoperustaa.
DI-koulutuksen teemapäivä Tuotantotalous
TIETOLIIKENNE. Tietoliikenteen opetus Tietoliikenteen opetus tarjoaa opiskelijoille hyvän näkemyksen modernista tietoliikennetekniikasta ja tietoturvasta.
AMK-kirjastopäivät, Rovaniemi Uudet yhteistyömahdollisuudet suomalaisella kirjastokentällä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
HITSAUKSEN LAATU Hitsiluokat ja hyväksymisrajat
Creative Commons ja yhteisöttömän aineiston lumo Tietoisku Jari Sarja Otavan Opisto.
TIETOA JA TAITOJA TIEDONHANKINTAAN: Marttaliitto ry:n ja Uudenmaan Marttojen toimiston henkilökunnalle.
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Pientalon 3Dmalli-pilottiaihio Mikkelissä Pientalon 3Dmalli-pilottiaihio Mikkelissä Olli Ilveskoski.
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Käki-projekti 2. opponointi Käki-projekti 2. Opponointi
Laskennallisen tieteen pääaine Pääaineinfo Kai Puolamäki Pääainekahvit kello 15:10-16 huoneessa A328 (T-talo, 3 krs., T2:n puoleinen A-käytävä.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Kuvahaku internetistä ja kuvien laillinen käyttö.
Panu Tuominen Projektipäällikkö MANK ry.
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
Neuron Jyväskylän yliopisto Tietotekniikan sovellusprojekti Kevät 2004.
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
Standardit, mitä ne ovat? Jari Välkkynen, Lähde:
Laskennallisen tieteen pääaine Pääaineinfo Kai Puolamäki Pääainekahvit kello 15:10-16 huoneessa A328 (T-talo, 3 krs., T2:n puoleinen A-käytävä.
Standardisointi Mikko Huuskonen, OTT, dos Neuvotteleva virkamies, TEM.
Laskennallisen tieteen pääaine Pääaineinfo Kai Puolamäki Pääainekahvit kello 15:10-16 huoneessa A328 (T-talo, 3 krs., T2:n puoleinen A-käytävä.
ELEKTRONIIKAN OPINTOSUUNTA
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
1 Opintoluotsi kansalaispalveluna Senja Jouttimäki Helsingin yliopisto Avoin yliopisto Jyväskylässä
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
INTERNET ja ROTARY Piiri 1420 Piirineuvottelu ROTARY INTERNATIONAL PIIRI 1420 PIIRINEUVOTTELU INTERNET JA ROTARY Jaakko Castrén Lauttasaaren.
ISO GPS-toleranssit 3 Geometriset toleranssit
ISO GPS-toleranssit 4 Peruselementit
ISO GPS-toleranssit 7 Pinnankarheus
ISO GPS-toleranssit 2 Pituusmitat
ISO GPS-toleranssit 5 Maksimimateriaalin vaatimus
ISO GPS-toleranssit 1 Yleiset perusteet
ISO GPS-toleranssit 8 Kokoonpanotehtävä
Käki-projekti, Loppuesittely Käki-projekti Loppuesittely
MATRI -seminaari Eeva-Liisa Lilja, Elintarvikekehityksen OSKE.
SHAMAN-projekti  Projektiryhmä Marko Andersson Mika Rinkinen Matti Törmä Timo Valonen  Tilaaja Jyväskylän yliopiston atk-keskus.
HITSAUSMERKIT.
TKI-aineistonhallinta ja uusi työkalu Minna Marjamaa, Laurea-ammattikorkeakoulu Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla.
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Avointen aineistojen julkaisualusta AVAA © 2016 OKM ATT 2014–2017 -hanke Lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto 3. 4
Neuvontaa ja vientiosaamista elintarvikealan pk-yrityksille www. evira
Ilmanlaadun mittausohjeen päivittäminen Mittaajapäivät Kuopiossa Helena Saari Ilmatieteen laitos/Asiantuntijapalvelut.
Vesihuollon kehittämissuunnitelma
”Elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta opetussuunnitelman toteutuksessa: Etnografinen tutkimus” Maarit Marttila, LitT, opinto-ohjaaja   Tampereen.
Prosessiteollisuuden standardisointia yli 40 vuotta
Datan metadata - mitä metadata on ja miksi sellaista tarvitaan?
465104A Metallien lämpökäsittely ja hitsaus 5op
Tervetuloa kirjastoon Suomessa
Opiskelu ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa
HITSAUSMERKIT.
OSAO Myllytulli Taina Kylmänen, Marjo Ahola
Hybridistandardit Asiantuntija Ville Saloranta
PSK STANDARDISOINTI Teollisuuden standardisointia 45 vuotta
PSK STANDARDISOINTI Teollisuuden standardisointia 45 vuotta
Moduulivalinta
Suun terveydenhoidon ammattiliitto STAL ry
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan
Esityksen transkriptio:

ISO GPS-toleranssit 6 Yleistoleranssit Kysymyspankki tekniikan alan oppilaitoksia varten 2015

Kysymyspankki ISO GPS-toleranssijärjestelmästä Esipuhe Tämä ISO/GPS-toleransseja käsittelevä kysymyspankin on laadittu tukemaan teknisen piirustuksen opetusta ja harjoitustöiden tekemistä. Materiaalia voi hyödyntää vapaasti ja sieltä voi poimia haluamiaan tehtäviä. Materiaali on suunnattu pääasiassa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opetushenkilökunnalle ja opiskelijoille täydentäväksi luentomateriaaliksi, mutta se soveltuu myös sellaisenaan kenen tahansa ISO/GPS-toleransseista ja -standardeista kiinnostuneen käytettäväksi. Aineisto on laadittu METSTAn johdolla SFS:n tukemassa projektissa. Materiaalin ovat laatineet: TkT Björn Hemming, asiantuntija, VTT Ins. YAMK Antti Henell, lehtori, Jyväskylän AMK Di Jyrki Laaksonen, koulutusasiantuntija, konepajatekniset mittaukset ja kalibroinnit, AEL TkL Heikki Lehto, emeritus-tutkija Di Anssi Suhonen, lehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu Di Jukka-Pekka Rapinoja, asiantuntija, METSTA ry Di Tero Ristonen, tutkimuspäällikkö, TTY. METSTA ry Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry (METSTA ry) on Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n toimialayhteisö. METSTAn standardisointialue kuuluu Teknologiateollisuus ry:n toimialaan. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää standardisoinnin avulla suomalaisen kone- ja metalliteollisuuden kilpailukykyä sekä alan ja käyttäjän turvallisuutta. Lisäksi yhdistyksen tehtävänä on turvata alan yrityksille ja yhteisöille edellytykset osallistua toimialan standardisointityöhön ja huolehtia alan teollisuuden tarvitsemien SFS–standardien laadinnasta. Lisätietoa Suomessa standardeja myy Suomen Standardisoimisliitto SFS ry. SFS:n verkkosivujen www.sfs.fi lisäksi SFS:n oppilaitosportaali www.sfsedu.fi on hyvä tietolähde standardien hakemiseen. Sieltä löytyy myös muuta opintoja tukevaa, standardeja koskevaa materiaalia. Useat oppilaitokset ovat solmineet online-sopimuksen SFS:n kanssa, jolloin standardeja on saatavilla internet-yhteyden kautta. Kysy online-käytöstä oppilaitoksesi kirjastosta. Tämä materiaali on päivitetty viimeksi 10.3.2015. Varmista tiedon oikeellisuus ja ajantasaisuus voimassaolevista standardeista. © Metalliteollisuuden standardisointiyhdistys ry, 2015 Aineiston käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.

Kysymyspankki ISO GPS-toleranssijärjestelmästä Sisällys Osa 1: Yleiset perusteet Osa 2: Pituusmitat Osa 3: Geometriset toleranssit Osa 4: Peruselementit Osa 5: Maksimimateriaalin vaatimus Osa 6: Yleistoleranssit (tämä tiedosto) Osa 7: Pinnankarheus Osa 8: Kokoonpanotehtävä

Yleistoleranssit (ISO 2768-1 ja ISO 2768-2) Kysymys Kappaleelle on annettu yleistoleranssi, joka koskee myös geometrisia toleransseja. Osaatko sanoa mitä geometrisia toleransseja yleistoleranssi ohjaa?

Yleistoleranssit (ISO 2768-1 ja ISO 2768-2) Vastaus Tehtävän opetus: älä käytä geometrista yleistoleranssia jos et tiedä mitä se tarkoittaa! Yleistoleranssin vaatimukset voivat olla aika vaativiakin!