Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto 3. 4

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto 3. 4"— Esityksen transkriptio:

1 Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto 3. 4
Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto Ylitarkastaja Tomi Kytölä

2 Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto
Jaosto perustettu tietovirta- ja sanastotyön koordinaatioryhmän kokouksessa Toimii koordinaatioryhmän alaisuudessa Ensivaiheessa kutsuttu jäseniksi oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan parissa tunnistettuja toimijoita, mahdollisuus täydentää ja muuttaa kokoonpanoa myöhemmin

3 Jaoston tehtävät toimia eri toimijoiden yhteistyöryhmänä opetus- ja kulttuuriministeriön tutkimuksen ja koulutuksen toimialan keskusteluissa oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan osalta viranomaiset, korkeakoulut, opetuksen- ja koulutuksen järjestäjät, tutkijat, yritykset jne. edistää yhteentoimivuutta oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikassa käsitteet, suositukset jne. seurata ja ennakoida oppimisanalytiikkaan liittyvää lainsäädäntöä esim. EU:n tietosuoja-asetus

4 Käsitteistä ” Oppimisprosessiin liittyvän datan keräämistä, käsittelyä ja hyödyntämistä kutsutaan oppimisanalytiikaksi (Learning Analytics). Muita aihepiiriin läheisesti liittyviä käsitteitä ovat Educational data mining sekä Academic Analytics, joista ensimmäinen painottuu analyyseissä käytettäviin tilastollisiin ja teknisiin instrumentteihin ja jälkimmäinen koulutustoiminnan analysointiin koulutusorganisaatioiden tasolla tyypillisesti opiskelijarekisteridataan perustuen ja toisaalta myös koulutusjärjestelmien tasolla. Käsitteille ei ole vielä vakiintuneita suomenkielisiä vastineita, mutta tässä yhteydessä ehdotetaan käytettäväksi käsitteitä oppimistoiminnan analytiikka sekä koulutustoiminnan analytiikka.”

5 Jaoston kokoukset, työpajat ja työtavat, sekä jaoston kokouksiin osallistuminen
Kokouksia 2 – 3 kk välein Mahdollisuus osallistua paikan päällä tai etänä Aineisto, kokousmuistiot ja materiaali Työpajoja eri toimijoille heidän tarpeistaan lähtien, ensimmäinen työpaja 06/2017? Työtavat Yhteistyö tietosuojavaltuutetun kanssa? Tapahtumat: ITK –päivät Hämeenlinnassa , Oppimisanalytiikka ammatillisen koulutuksen kehittämisen tukena –foorumi Kajaanissa, ?

6 Tiedossa olevat hankkeet, selvitykset ja tutkimukset
Selvitykset/tutkimukset Oulun yliopisto, Oppimisanalytiikka ammatillisen koulutuksen kehittämisen tukena, esiselvitys Tampereen DEMOLA, My Learning Data ? Tutkimusyksiköt/projektit eri yliopistoissa Turun oppimisanalytiikan keskus: Ville Oulun yliopisto: LET/ SLAM sekä AVAIN-tutkimusryhmä Aalto-yliopisto: LeGroup (Feeler)

7 Tiedossa olevat hankkeet, selvitykset ja tutkimukset
Hankkeet ammattikorkeakouluissa tai ammatillisissa oppilaitoksissa: Poluttamo - oma digipolku oppimiseen, Valamis: ilmiöpohjaisen oppimisen oppimisympäristö, HAMK: koulupudokkaiden tunnistaminen seuraamalla kirjautumisaktiivisuutta Moodle-oppimisympäristössä, MOOCit: arvioinnin automatisoiminen, ? Erilaiset työkalut ja tuotteet, ?


Lataa ppt "Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto 3. 4"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google