Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan"— Esityksen transkriptio:

1 Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan
Sähköistyvä lukio Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan

2 Lukiossa käytetään jatkuvasti erilaisia ohjelmistoja ja sähköisiä ympäristöjä
Sähköiset kokeet: Abitti-koe, kielissä kirjantekijöiden selainpohjaisia oppimisympäristöjä ja kokeita, Moodle, Googlen ympäristöt, … Kursseilla käytettävät ohjelmistot Laskinohjelmistot (pitkä ja lyhyt matematiikka) Geometriset piirto/laskentaohjelmistot Kuvankäsittelyohjelmat Excel Word Powerpoint Vastaavat LibreOffice –ohjelmat OneNote -luokkahuoneet Sähköposti ja tallennus Office365-ympäristössä. Netissä tallennustilaa jokaiselle opiskelijalle.

3 Sähköiset kirjat ja opetusympäristöt
E-Kirjat: Suurimmalle osalle kursseista on tarjolla sähköiset e-kirjat. Halvempia kuin normaalit kirjat.  Opetusympäristöt Joillakin kursseilla käytetään opiskeluun sähköistä, selainpohjaista opetusympäristöä. Tehtävät ja teoria löytyvät sieltä. Esim. Moodle, Tabletkoulu, Kirjantekijöiden omat ympäristöt. Kurssin materiaali tai osamateriaaleista voidaan jakaa Office365-ympäristössä OneNoten avulla.

4 Tiimijakso Kiimingin lukiossa 1. vuoden opiskelijat osallistuvat tiimijaksolle, missä koko lukion kuuden viikon jakso opiskellaan pienissä tiimeissä projektitöitä- ja tehtäviä tehden. Tiimijaksolla oma kannettava tietokone on käytännössä pakollinen, kun tehtäviä ja töitä jaetaan ja työstetään tiimin sisällä sähköisesti ja monen työn lopputulos on sähköinen esitys. 

5 Sähköiset ylioppilaskirjoitukset
Opiskelijalla oltava oma kannettava kone viimeistään ylioppilaskirjoituksissa! Mielellään koko lukio- opintojen ajan. Vaatimukset: Prosessori 64-bittinen x86-prosessori. Yksiytimisen prosessorin kellotaajuuden suositus 2 GHz tai enemmän. Suosittelen useampiytimisiä koneita. Keskusmuisti (RAM) Vaatimus 2 Gt tai enemmän, josta näytönohjain voi käyttää tarvittavan osan. Mahdollisuus käynnistää käyttöjärjestelmä USB-muistilta. Näyttö Tietokoneen näytön tulee olla resoluutioltaan vähintään 1024x768. Suositeltu vähimmäisresoluutio on x768. Näytön koon on oltava alle 18 tuumaa. (suurempia näyttöjä voi käyttää ainoastaan lautakunnan myöntämänä erityisjärjestelynä.) Suositellaan toimivaa akkua sähkönsyöttöhäiriöiden varalta. Ylioppilaskokeessa käytettävissä päätelaitteissa on hyvä olla Ethernet-liitäntä. Päätelaitteessa on hyvä olla myös WLAN-verkkokortti opiskelu- ja kurssikoekäyttöä varten. Mahdollisuus liittää kuulokkeet ja mikrofoni joko USB-liitännän tai 3,5 mm:n pistokkeiden avulla. Hiiri Lisälaitteet eivät voi käyttää radiotaajuuksia (esim. Bluetooth). Eli langallisia lisälaitteita => Koneessa tarpeellinen määrä USB-portteja (3 kpl)

6 Oppilaan oma kone Ei tarvitse olla järein ja kallein tykki, mitä kaupasta löytyy Satsatkaa nopeaan käynnistymiseen ja kevyeen kannettavuuteen Sellainen näyttö, että sen kanssa työskentely on silmille mukavaa (tarpeeksi iso, tarkka) Toimiviksi osoittautuneita merkkejä: HP, Lenovo. Hintaluokassa € saa varmasti toimivan koneen lukion kolmeksi vuodeksi.

7 Lukion jälkeenkin kone on tarpeellinen!
Yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelu: Opiskelu/luentomateriaalit jaetaan pääsääntöisesti netissä, yliopistojen tai AMK:n omissa oppimisympäristöissä. Kursseille ilmoittaudutaan em. ympäristöjen kautta. Tehtävät palautetaan sähköisesti, paperipalautuksia ei juurikaan. Opintosuoritusten hyväksyminen ja kurssipalautteet näkyvät sähköisesti. Yliopistolla ja ammattikorkeakoululla oletetaan, että tietyt ohjelmat osataan, Office365, alasta riippuen erityisohjelmistoja. 


Lataa ppt "Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google