Palauteseteli Sosiaalinen innovaatio © Nisse Suutarinen, 29.7.2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Inspiroidu uudelle uralle
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Valmistautuminen Alkuverryttely Kilpailusuoritus Loppuverryttely
Palkkatuki.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
HEKMI OY/ PALVELUKESKUS KASKI
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Pidä turvallisuusväli
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
HAAGA-HELIAn laadunvarmistusjärjestelmä
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
LEAN JA PUHTAUSPALVELUT
Matti Sipponen 1 Power taitoilta Kilpailun jälkeen – Pohdinta ja oppiminen.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Preppaus ENA 4.
NALLE PUH.
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Rakkaat ystäväni!.
EU-vaikuttaminen Suomessa
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Kuukasjärvi Leena Nieminen Hanna-Mari Vänttilä Marika.
AMK tutkimuksen tulevaisuus Tulevaisuustyöpaja 2/Aluekehitys
Työrauha ja haastavat tilanteet
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Luennoitsijan nimi. Olemme olemassa, koska yhteiskunta haluaa varjella elämää, kulttuuria, omaisuutta, toimintaedellytyksiä Arvot, palokuntahyveet, eettiset.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
KVTES luku IV vuosilomalaista johtuvat muutokset 2013
Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.
©Tieto Corporation 2 Ydinajatus: eri orientaatio eri horisontteihin Horisontti 1 ”Ydin” Horisontti 2 ”Kasvu” Horisontti 3 ”Tulevaisuus” R&D: 70% Uusia.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Otapa pieni lepohetki ja lue muutama hyvä neuvo…
Kohtalokas erehdys…. Olipa kerran eräs iäkäs rouva, joka eleli kissansa kanssa.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
Meijän vai teijän elämä? Oulun hyvinvointifoorumi Osmo Soininvaara.
UMF I Luento 7. Viime kerralta Lue II.5 ja II.6. Lause II.5.1 tapauksessa f(x,y) = (x, sin(y)) ja g(x, y) = (cos(x), y). Voit lähettää epäselvistä kohdista.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Sankarit ja sankaruus Venäjällä Makula, kevät 2015 Tavoitteet, suorittaminen ja aikataulu.
Yhteysopettajakoulutus
T U L I M M E S U O M E E N. SUOMALAINEN KAUPPA TARVITSEE KILPAILUA  kaupan kansainväliset toimijat pitävät huolen kilpailusta  toimivat ja kilpaillut.
MinunMatka eli kutsujoukkoliikennettä työmatkailijoille Tämä idea on kehitetty Peloton Tampere -työpajassa maaliskuussa
Markkinoinnin kilpailukeinot Jakelu, vai Saatavuus ? Asiakaslähtöisyys. Vaikuttaako ajattelu toimintaan, ja vaikuttaako muutos ajat- telussa.
Kuntatalo Helsinki Kuntien tietoliikenneratkaisun esiselvityksen esittely- ja keskustelutilaisuus Simo Tanner
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
MATEMAATTISET OHJELMAT Oulun normaalikoulun TVT-koulutus 2006 Ari Heimonen.
7. Syö hyvin TERVEYSTIETO 7. Terveellinen ruokavalio Monipuolinen ruokavalio edistää terveyttä ja hyvinvointia. 1. Mitä syön? Valitse monipuolisesti ruokapyramidin.
Terveyden määritelmät
Y56 Luku 23 Yrityksen teoria: toimialan tarjonta
Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
Infotilaisuus välityömarkkinatoimijoille Muutoksia 2018 työttömyysturva, liikkuvuusavustus, aktiivimalli.
HATKAT-tekoälytiketti
Esityksen transkriptio:

Palauteseteli Sosiaalinen innovaatio © Nisse Suutarinen,

Mikä työnhaussa mättää? ● ”Lue työpaikkailmoituksia, lähettele työhakemuksia” -ohjenuora työnhaussa ei ole huono, mutta yhteiskunnan rakenteiden puutteellisuus tekee siitä heikon ● Ongelmana on palautteen puute työhakemuksia lähettäessä ● Työnantajilla on liian vähän aikaa keskittyä hylätyn hakijan auttamiseen ● Työtön elää nollainformaation keskellä työnhakuongelmissaan; pirukaan ei ota selvää onko hän oikeilla jäljillä

Palauteseteli ratkoo työttömän fundamentaalista ongelmaa ● Palauteseteli on konsepti, jossa valtiovalta sponsoroi rahallista arvoa työttömän työnhakijan käytettäväksi palautteen keruuseen työhakemuksistaan ● Palautesetelin arvo voi olla esimerkiksi 200e / vuosi ja yhdestä palautteesta maksetaan työnantajalle esimerksi 25e. ● Tällöin työnhakija voi saada 8 laadukasta palautetta työhakemuksistaan vuodessa

Palauteseteli ratkoo työttömän fundamentaalista ongelmaa ● Sekä palautesetelin arvo ja yksittäisen palautteen hinnoittelu ovat parametrejä, joiden suuruus pitää neuvotella ● Faktaa on se, että esimerkiksi alanvaihtoa harkitsevan polttavin ongelma on saada tietoa siitä, onko hänellä mahdollisuuksia havittelemallaan alalla vai tarvitaanko esimerkiksi lisäkouluttautumista

Ketterä työnhaku ● Ohjelmistokehityksessä totaalisesti läpilyönyt ketterän kehityksen metodologia korostaa kokeilujen tekemistä nopeilla sykleillä eli palautetta keräten mahdollisimman paljon ja vauhdikkaasti ● Työnhakijan maailmaan sovitettuna tämä tarkoittaa sitä, että työhakemuksia lähettäessä on tavalla tai toisella saatava palautetta hakemuksista; tämä ei nykymaailmassa ole mahdollista riittävän tehokkaasti

Lean startup sovellettuna työnhakuun ● Suosittu yrittäjyyttä koskeva lean metodologia opettaa tekemään suuren epävarmuuden vallitessa kokeiluja, joista voi oppia olettamusten ja hypoteesien todenperäisyyden ● Työnhakijan tilanteessa tämä on mahdollista vain, jos hakemuksista saa palautetta ● ”Kokeillaanpa kepillä jäätä. Lähetänpä hakemuksen tuonne.” Mitä kokeilusta voi oppia, jollei saa rehellistä ja perusteellista palautetta siitä?

Kuvitellaan täydellinen maailma ● Palautteen voima on ihmeellinen, mikäli se on asiakaspalautetta eli työnhakijan tapauksessa työnantajalta tulevaa palautetta ● Elämme niukkojen resurssien maailmassa, mikä tarkoittaa sitä että niukkaa resurssia on käytettävä harkiten ● Palauteseteli-konsepti on sukua lounassetelille ja liikuntasetelille, mutta sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi joka päivä tai joka viikko ● Palautesetelissä olennaisinta on mahdollistaa kriittisen tiedon saanti silloin, kun sitä kipeimmin tarvitaan

Kuvitellaan täydellinen maailma ● Täydellisessä maailmassa kysyntä ja tarjonta kohtaavat 100% tehokkaasti ● Ei turhia toiveita ja lukemattomia turhauttavia ”valitettavasti valintamme ei osunut Sinuun...” vastauksia ● Ei haaskaan heitettyä aikaa työnantajalta epäsopivia kandidaatteja seuloessa ● Siihen maailmaan on pitkä matka. Mutta Palauteseteli on askel oikeaan suuntaan!