Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus"— Esityksen transkriptio:

1 Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
Matias Heinonen ( , Ra16sa) Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus Tutkiva kirjoitelma Viestintätaidot 2017

2 JOHDANTO Valitsin aiheekseni asiakaspalvelun ja vuorovaikuttamisen, koska työskentelen alalla jossa ei panosteta asiakkaan kanssa asioimiseen vaan keskitytään oman työn hoitamiseen Tässä kirjoitelmassa pyrin avaamaan mitä asiakaspalvelu on, ja mikä merkitys vuorovaikutuksella on asiakastilanteissa. Miksi vuorovaikutus on tärkeää työelämässä?

3 ASIAKASPALVELU JA VUOROVAIKUTUS
Vuorovaikutus asiakaspalvelussa tarkoittaa sitä, että viestintä tapahtuu molempiin suuntiin Tärkeintä asiakaspalvelussa on asiakkaan kuunteleminen. Asiakaspalvelija ei voi tietää mitä asiakas haluaa, jollei hän kuuntele tarkasti ja tee mahdollisia selventäviä kysymyksiä. Asiakkaan toiveiden toteuttaminen on ensisijainen asia asiakaspalvelu tilanteessa. Tärkeintä asiakaspalvelussa on asiakaslähtöisyys. Asiakaspalvelijalta vaaditaan ystävällistä asennoitumista asiakkaaseen. Aktiivista kiinnostusta sekä palvelua jonka avulla asiakas voi poistua tyytyväisenä Vuorovaikutus asiakaspalvelussa on koko ajan vähenemässä

4 Asiakaspalvelu Asiakaspalvelu on kaikki se, mitä asiakkaan hyväksi tehdään. Asiakaspalvelumuotoja on monia erilaisia, aina sen ei tarvitse olla kasvoikkain tapahtuvaa toimintaa. Vaihtoehtona on myös asiakaspalvelu puhelimessa tai internetissä. Mahdollisuutena voi olla itsenäinen palvelutilanne toimintaohjeiden mukaisesti, esimerkiksi itsepalveluautomaatit. Jokainen asiakas on erilainen ja kaikkia heitä on palveltava yksilöllisesti ja oltava aidosti kiinnostunut hänen auttamisestaan.

5 Vuorovaikutus työelämässä
Työelämässä vuorovaikutustaidot ovat todella tärkeitä. Yrityksen sisällä voidaan työskennellä paljon tiimeissä sekä yhteistyökumppaneiden kanssa voidaan pitää kokouksia ja neuvotella, jolloin vuorovaikutus näyttelee pääosaa. Yrityksen kannalta henkilöstön hyvät vuorovaikutus taidot ovat tärkeitä, koska silloin yrityksessä vallitsee avoimuus ja luottamus. Tästä seurauksena hyvä ilmapiiri, joka taas parantaa kilpailukykyä ja toimintavahvuutta.

6 Hyvä asiakaspalvelu voi olla osa markkinointia
Markkinointi on yrityksen menestykselle elintärkeä. Suurin osa ostopäätöksistä tehdään vasta ostopaikassa. Tässä kohtaa lavalle astuvat asiakaspalvelijat ratkaisemaan ongelmia ja avustamaan ostopäätöksen tekemisessä. Verkossa hyvän asiakaspalvelun meriitti voi olla toimivat ja helppokäyttöiset verkkosivut sekä esimerkiksi chat-toiminto. Hyvä asiakaspalvelu on tämän päivän valttikortti kohti menestyvää yritystä.

7 Asiakaspalvelun kehitys
Ennen kuin myyjistä hiotaan timantteja on asiakaskohtaamisen perusteet oltava hallussa. Palvelun kehittämisessä on hyvä huomioida kilpailevat yritykset ja tarjota jotakin mitä heillä ei vielä ole. Asiakastyön kehittäminen on haasteellista, sillä resursseja on käytettävissä vähemmän kun toisaalta taas työtä tehdään tuottavammin ja vaikuttavammin.


Lataa ppt "Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google