Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

Yhteisöllisyys – utopiaa vai arjen tekoja
2. Lapin mielenterveys- ja päihdepäivät Rovaniemellä 4. – ”Ihmisyyden äänellä – vertaistuki mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa” vertaisohjaaja.
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
Miten hyödynnämme Sininauhaliiton vaikuttamiskanavat mahdollisimman hyvin? Siniboss Toiminnanjohtaja Aarne Kiviniemi, Sininauhaliitto.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Jäsentensä arjessa ja juhlassa
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhdistymishanke.
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
TURUN YLIOPISTO KOKOUS Eduskunnan kirjasto, Helsinki, Sirkka-Liisa Kivelä, professori, ylilääkäri Turun yliopisto, yleislääketiede Turun yliopistollinen.
Ehkäisevän päihdetyön verkoston strategia
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Kirkkovaltuusto § 29, liite nro 9 Strategia 2015
Ammatillisuus ja kristillisyys huumetyössä
Diakonian olemus ja ajankohtaiset haasteet
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
- mahdollisuus kehittämiseen -
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
TTL Sosiaalisessa mediassa
NEUVOTTELUORGANISAATIOT. Neuvotteluorganisaatiot KT Kuntatyönantajat on kunta-alan työnantajajärjestö. JUKO ry on julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö.
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Johtajuus ja kansainvälisyys Siniboss 7. 6
Juha Kauppinen Consulting oy Rakenneselvitykseen liittyviä tutkimuksia Tiedotustilaisuus Karjasillan kirkolla Juha Kauppinen.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Hannu Kallio Miten yhdessä samaan suuntaan 1 Miten yhdessä samaan suuntaan? 400 yksilöä 40 yksikköä 1 suunta.
FinnWell -ohjelma 2007 – 2009 Kalevi Virta. Mitkä ovat tulevaisuuden suuntaviivat FinnWell- ohjelman jatkoa ja Tekesin positioitumista terveydenhuollon.
Hengellinen ja ammatillinen Ismo Valkoniemi
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Sininauhaliiton Jäsenjärjestöpäivät 2009
Sininauhaliiton Jäsenjärjestöpäivät 2009
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Sininauhaliiton projektiklinikka Sininauhaliiton projektityön painopisteet ja kehittämistyön strategiat TOIMINNANJOHTAJA AARNE KIVINIEMI.
Kumppanuus – kupla? Junkala Pekka, tutkija, Koske Puustinen Alisa, vapaaehtoistoiminnan ohjaaja, MLL.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Kansainväliset hankkeet Anneli Pienimäki Päihdetyön kehittämispäällikkö Kansainvälisten asioiden koordinaattori Sininauhaliitto.
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
1Kehittämiskeskus Tyynelä Kokemuksia kolmikantayhteistyöstä Lähipalveluseminaari, RAY-talo Seppo Sulkko.
LUONNONTUOTEALAN YRITTÄJYYS MENESTYKSEEN – pohjoiskarjalaisia näkökulmia Juha Rutanen, Irja Mäkitalo, Katri Kranni Luonnontuotealan teemaryhmä Aluetilaisuus,
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
TURKU 2029 Pohjoisen Itämeren kiinnostavin kaupunki.
Tietoisku Merimieskirkosta Lappeenranta 2016 Timo Lappalainen hallituksen puheenjohtaja Suomen Merimieskirkko ry.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
Elämän alku Luku 12  Ydinsisältö.
JÄRJESTÖN JA JULKISEN YHTEISTYÖN PULMAT
Nokian seurakunnan strategia
Kotka Suomen Romanifoorumi.
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 2017
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
”Ruoveden rohkaisijat”
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Esityksen transkriptio:

Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto

Valtakunnallinen päihdejärjestö Sininauhaliittoon kuuluu 90 järjestöä, joista pohjoisin toimii Sodankylässä ja eteläisin Hangossa. Jäsenjärjestöt ovat itsenäisiä ja vain osa niistä toimii Sininauha-nimisinä. Jäsenjärjestöissä työskentelee noin 1000 palkattua ja 2000 vapaaehtoista henkilöä. Keskusliiton palveluk-sessa on keskimäärin 30 henkilöä. Toiminnan merkittävin rahoittaja on Raha-automaatti-yhdistys. Sininauhaliitto on yksi 40:stä kansainvälisen Siniristin jäsenestä.

Organisaatio Arviointi Nina K Hyttinen Päihdetyön kehittäminen Taloushallinto Kaisa Junkkarinen Operatiivinen johto Aarne Kiviniemi Arviointi Nina K Hyttinen Päihdetyön kehittäminen Anneli Pienimäki Tutkimus Rahapelit Pekka Lund Järjestötuki Päivi Heimonen Viestintä Olli Kariniemi

Perustehtävä ”Palvelemme niitä, jotka palvelevat” Sininauhaliiton perustehtävänä on toimia kristilliseen ihmiskäsitykseen perustuvan päihdetyön edunvalvo-jana ja valtakunnallisena asiantuntijana. Perustehtävänsä toteuttamiseksi Sininauhaliitto palvelee jäseniään, kristillisiä yhteisöjä, kirkkoja ja seurakuntia sekä tekee yhteistyötä yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa. Palvelemisen ensisijaisena tarkoituksena on jäsenyhteisöjen toimintaedellytysten edistäminen.

Arvopohjana kristillinen ihmiskäsitys Kristilliseen ihmiskäsitykseen kuuluu jokaisen ihmisen kunnioittaminen Jumalan luomana yksilönä. Jokaisen elämällä on ainutlaatuinen tarkoitus. Luovuttamatonta kristilliselle ihmiskäsitykselle on ihmisten keskinäinen tasa-arvo ja huolenpito sekä hengellisen ulottuvuuden mukaan ottaminen muiden ulottuvuuksien – henkisen, fyysisen ja sosiaalisen – rinnalle.

Sininauhaliiton visio ”Olemme johtava sillanrakentaja järjestöjen, seurakunta-yhteisöjen ja julkisen sektorin välisessä päihdetyössä.”

Sininauhaliiton strategia Olemme sektorit ylittävien toimintamallien ja rakenteiden kehittäjä ”Kehitämme yhteistyössä järjestöjen, seurakunta-yhteisöjen ja julkisen sektorin kanssa sektorit ylittäviä toimintamalleja sekä uusia organisaatiorakenteita huono-osaisuuden vähentämiseksi.”

Sininauhaliiton strategia 2) Olemme koulutuksellisen ja kokemuksellisen osaa-misen hyödyntäjä ”Kehitämme eri ammattiryhmien välisiä kumppa-nuuksia sekä selkeytämme kokemuksellisen osaa-misen ja vapaaehtoistyön rooleja eri toimijoiden välisessä yhteistyössä.”

Sininauhaliiton strategia 3) Olemme hengellisen ulottuvuuden johtava asian-tuntija päihdetyössä ”Kehitämme toimintamalleja hengellisen ulottuvuuden huomioimiseksi päihdetyössä. Tuemme päihdetyötä tekevien työntekijöiden hengellistä hyvinvointia.”

Sininauhaliiton strategia 4) Olemme vastuullisen tiedon tuottaja ja puolesta-puhuja ”Tuotamme uutta tietoa yhteiskunnallisista ilmiöistä sekä eri toimintojen vaikutuksista päihdetyössä. Luomme tutkimuksellisen tiedonkeruun lisäämiseksi uusia kumppanuuksia.”

Yhteystiedot Sininauhaliitto Krämertintie 2, 00620 Helsinki puh. 0400 620 149, faksi (09) 8763452 keskustoimisto@sininauhaliitto.fi www.sininauhaliitto.fi