Tiedotus- ja keskustelutilaisuus vanhoille opiskelijoille 10.9.2009.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Advertisements

Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
LUK-TUTKINTO Pääaine Maantiede tai aluetiede. Vuosi •
Tohtoriopinnot CMT:ssä Pekka Isotalus Kaikki kuuluvat •Tampereen yliopiston tutkijakoulu •Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelma •Oppiaineet:
HOPS – Henkilökohtainen opintosuunnitelma opiskelun tukena
- kuraattori/opinto-ohjaaja/erityisopettaja suosittaa HOJKS- opiskelijoille, jotka ovat tippumassa tai tippuneet opiskeluryhmästä - puu- ja metallialan.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
SIVUAINEKURSSIT TIEDEKUNTIEN OPINTO-OPPAAT • PAINETUT OPPAAT → student center, kirjasto, tiedekuntien palvelupisteet • PAINETTUJEN OPPAIDEN.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
Tutkinnonuudistus voimaan tänä syksynä – Mikä muuttuu?
Strategiakausi käynnistyi. Mitä uutta opintohallintoon? Päivi Pakkanen Rehtorin kanslia/ Tutkimus- ja opintoasiat / Opintoasioiden.
Tutkintorakenneuudistus Automaatio- ja systeemitekniikan osasto.
Valmistuvien ryhmien ryhmänohjaajakoulutus. Arviointilomake: Omnia – valmistuvat 2009.
Alla olevissa kaavioissa havainnollistetaan, miten aineenopettajan opetettavat aineet muodostuvat diplomi- insinöörin tutkinnon opinnoista. Pedagogisten.
Oodin opintoaikojen rajaus: opinto- oikeuksien päättymispäivien laskenta Määrittelyn ja suunnittelun esittely Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Infotilaisuus Sosiaalityön uudesta tutkinto-ohjelmasta
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
HOPS eli Henkilökohtainen OPiskeluSuunnitelma
Tervetuloa!.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
1 Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus Työvalta / Kaarnakorpi, Laine, Muotka, Ovaska ”Tekemällä oppii!” - Liiketalouden perustutkinto.
VOKKE1 Kysymyksiä tiedekunnille tutkintorakenteeseen liittyen: 1.Hyväksytäänkö lähtökohdaksi ajatus tutkinnon rakentumisesta pääainetta painottavaksi?
RS2014 SyyslukukausiKevätlukukausi HISTORIAN PERUSOPINNOT (14 op) VALTIO-OPIN PERUSOPINNOT (10 op) ENGLANTI (5 op) HISTORIAN PERUSOPINNOT (11 op) HISTORIAN.
AKVAATTISET TIETEET Aquatic Sciences. Akvaattiset tieteet tarkastelee vesiekosysteemejä  Makeaa vettä = Limnologia Järviä, lampia, lätäköitä, kosteikkoja.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 5 VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Annina Korpela, tiedottaja Kehittämisyksikkö.
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri.
Opetussuunnitelmaviestinnän kohderyhmät ja viestinnän kohdistaminen (ryhmätehtävä)
Opintokohteiden tunnisteiden ja asteikkojen ylläpito WinOodissa Hilkka Hanhenoja.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Raportointi ja Oodi-tietovarasto Oodi-päivät Sari Zitting ja Hilkka Hanhenoja.
Bio- ja ympäristötieteiden laitos
Siirtymät koulutukseen ja työelämään
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Marko Lehtimäki Biologia sivuaineena Helsingin yliopistossa.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa Tervetulotilaisuus
OTK infotilaisuus opinnoista lukuvuonna Dekaani Juha Karhu klo ls 10.
Opettajan pedagogiset opinnot Kielten opettajien koulutukseen valitut 2016.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
BIOLÄÄKETIETEEN koulutusohjelma
Erilaisia vaihtoehtoja….
Arviointi.
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Kemian laitoksen OPS-info 2.5.
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Tutkintorakenteen tekninen malli
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Kasvatusalan tutkintorakenne-suositukset
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
HOPS-työpaja.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
BIOLÄÄKETIETEEN koulutusohjelma
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Englannin ja ruotsin tasokokeet
Vuosikurssi-info vaka
Professori Juha Raitio KURSSIAVAIN: YksOik2 (sisämarkkinaoikeus)
Hannu Mäyrä OHJELMOINTI PROJEKTI Hannu Mäyrä
EU:n sisämarkkinaoikeuden opetus lukuvuonna
HALLINTO-OIKEUDEN OPETUS LUKUVUONNA
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
Iso pyörä –koulutusuudistus: vaikutukset biologian aineenopettajan opintoihin Infotilaisuus bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa klo.
Esityksen transkriptio:

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus vanhoille opiskelijoille

2 portainen tutkinto Ota LuK-tutkinto heti kun se on valmis Ilmoittaudu maisteriopintoihin lomakkeella

Pääaineuudistus - tavoitteet Koulutuksen tehostaminen  päällekkäisyyksien ja sirpaleisuuden poistaminen Opettajaresurssit ja kurssien aikataulutus  LuK 3 vuodessa ja FM 2 vuodessa mahdollista Tutkintojen ja kurssien osaamistavoitteiden määrittely Tutkimuksen ja opetuksen yhteyden parantaminen

Pääaineuudistus 11 pääaineesta viiteen pääaineeseen Biologian aineenopettaja Akvaattiset tieteet Ekologia ja evoluutiobiologia Solu- ja molekyylibiologia Ympäristötiede ja -teknologia

Kaikissa pääaineissa FM tutkinnon rakenne –85 op pääaineen syventäviä opintoja –35 valinnaisia opintoja (suositellaan/vaaditaan sivuaineen aineopintokokonaisuutta)

Mitä seurauksia opiskelijalle? Kaikki bio- ja ympäristötieteiden laitoksen opiskelijat voivat halutessaan siirtyä uuden pääaineen mukaisiksi opiskelijoiksi kirjallisen ilmoituksen tekemällä.

Tutkinto vanhassa pääaineessa Akvaattiset tieteet (WET) Akvaattiset tieteet on kaikkien entisten vesistötieteiden opiskelijoiden pääaine lähtien. Opintonsa ennen vuotta 2005 aloittaneet opiskelijat, joiden pääaine on limnologia ja hydrobiologia tai kalabiologia ja kalatalous, voivat suorittaa opintonsa loppuun valitsemansa pääaineen mukaisesti asti. Ekologia ja evoluutiobiologia (ECO) Opintonsa ennen vuotta 2009 aloittaneet opiskelijat, joiden pääaine on ekologia ja ympäristönhoito tai evoluutiogenetiikka, voivat suorittaa opintonsa loppuun valitsemansa pääaineen mukaisesti saakka, tämän jälkeen kaikkien pääaine on ekologia ja evoluutiobiologia. Solu- ja molekyylibiologia (SMB) Opintonsa ennen vuotta 2009 aloittaneet opiskelijat, joiden pääaine on biotekniikka, kemiallinen biologia, molekyylibiologia tai solubiologia, voivat suorittaa opintonsa loppuun valitsemansa pääaineen mukaisesti saakka, tämän jälkeen kaikkien pääaine on solu- ja molekyylibiologia. Ympäristötiede ja –teknologia (YMP) Ympäristötiede ja –teknologia on kaikkien entisten ympäristötieteen opiskelijoiden pääaine lähtien. Ympäristötieteen ja -teknologian maisteriopinnoissa edelleen kolme pääainelinjaa, joka valitaan ennen maisteriopintojen aloittamista.

Mitä seurauksia opiskelijalle? Suurimmat sisällölliset muutokset SMBssa ja EKOssa SMB –Kurssitarjonta muuttunut paljon FM opinnoissa EKO –Kurssitarjonta muuttunut jonkin verran –Erikoistumisalakokonaisuudet FM opinnoissa: Luonnontuntemus ja luonnonsuojelubiologia Evoluutiogenetiikka

Tutkintovaatimukset Opiskelijalla on oikeus suorittaa kandidaattitutkinto ja maisteritutkinto opintojen aloittamisvuoden tutkintovaatimusten mukaisesti. Suosittelemme, että opintonsa 2008 aloittaneet opiskelijat (ja mahdollisimman monet aikaisemmin opintonsa aloittaneet) siirtyvät jatkamaan opintojaan tutkintovaatimusten mukaisesti.

Yksittäiset opintojaksot, jotka kuuluvat tutkintovaatimuksiin, mutta joita ei enää järjestetä, opiskelija suorittaa vastaavilla opintojaksoilla. Osastot päivittävät verkkosivuilleen opintojaksojen vastaavuustaulukot. Opintojaksot, jotka opiskelija on suorittanut, mutta jotka eivät kuulu tutkintovaatimuksiin eivät mene hukkaan.

HOPS Jokaisen maisteriopintovaiheessa olevan opiskelijan tulee päivittää oman HOPSinsa marraskuun loppuun mennessä ja käydä henkilökohtainen keskustelu oman HOPS -ohjaajansa kanssa viimeistään vuoden 2009 loppuun mennessä