Fysioterapia Toimintaterapia

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AVH-potilaan polku Vaativa neurologinen kuntoutus osastolla L51
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
KUNTOUTUKSEN OSAAMISKESKUKSEN ESITTELY
KUNTO -projekti
SIDA1 Yksityisen yrityksen ja ammattikorkeakoulu Arcadan ylläpitämä palvelukeskus Arabianrannassa. Living lab. yhdistää teoriaopintoja käytäntöön.
Hyvän mielen talo Pori. Mitä on itsemääräämisoikeus? l Itsemääräämisen keskeinen ajatus on, että henkilö saa itse, ulkopuolisten puuttumatta.
MISTÄ OIKEIN ON KYSE?.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Kyläfoorumi Valtimolla
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Milloin tarvitaan kuntoutussuunnitelma ja kuka sen tekee?
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN ASIAKKAAN KANNALTA
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
Terveydenhoitaja ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitäjänä
Interaktiivinen etäkuntoutus IKU Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alue
Voisitko työskennellä tulevaisuudessa tällaisissa työpaikoissa?
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN
Johda sanoman ääreen.. OPERAATIO MEDIAENKELI Uusi Tie –lehtipaketti (UT ja Vie Sanoma) Suomen julkislaitoksiin 5 krt/vuosi mikä?
MTKL:n liittovaltuuston
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Lääkehoidon päivä Toimiiko lääkehoitosi?
Sosiaalisten vaikutusten arviointi SVA Ann Holm, Vaasan kaupunkisuunnittelu,
TOIMINTAKYVYN EDISTÄMINEN JA KOTIKUNTOUTUS
SUOMEN GERONOMILIITTO RY Työelämän edustaja ja uusi tulokas vanhustyön kentällä Arvot ja perustehtävä - ikääntyvien hyvinvoinnin, terveyden, turvallisuuden.
Kuntoutusmuodot Minna Launonen.
Kuntoutumisen tukeminen hoitotyössä
NOPS – hanke LbD –arjen onnistumisia Leppävaara Projektipäällikkö, lehtori Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS Projektipäällikkö.
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
Ammatti työ Iisak.
Ystäväpiiri-toiminta verkostoi ja lievittää ikääntyvien ihmisten yksinäisyyttä iAreena Anu Jansson Vanhempi suunnittelija (toimintaterapeutti,
Myasthenia Gravis Sari, Marjo & Enni.
TYK Työkykyä ylläpitävä ja parantava valmennus
Mielenterveys kuntoutus
Toimintakyvyn arviointi
Näkökulmia opintojen seurantaan biotieteissä Yliopistopedagogiikan yliopistonlehtori BioTDK Soila Judén-Tupakka.
Aivoverenkiertohäiriön jälkeinen moniammatillinen kuntoutus
Sepelvaltimotauti ja liikunnanohjaus
AMK VALMA -KOKONAISUUS Opintojen toteutusten laatiminen Yhteiset opinnotAlakohtaiset opinnot Toimintojen organisointi Tiedotus, markkinointi Opiskelijavalinta.
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Sosiaalinen hyvinvointi. Kunnallisessa päivähoidossa olevat lapset Helsingissä % vastaavan ikäisestä väestöstä – Naisten ja miesten.
Fysioterapian rakenteisen kirjaamisen kehittäminen Effica- potilastietojärjestelmässä – Case Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Marja Arkela, oh, TtT Johtamisen.
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja (koulutus kestää 3 vuotta) Satakunnassa Porin ja Rauman WinNova Sataedu Harjavalta - Yhteishaun lisäksi.
Hoitotyön keskeiset käsitteet
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN YKSIKKÖ Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
Turvallinen hoitotyö 1,5ov
( TE3 NÄKÖKULMIA TERVEYTEEN Hurtig
Kiljavan Sairaala - Toimintakykyä kuntoutuksella.
Lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä, Lihasmassa vähenee lähes puoleen 20. ja 90. ikävuoden välillä lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä,
TE3 TERVEYDEN, TOTTUMUSTEN JA TOIMINTAKYVYN ARVIOINTI JA SEURANTA Hurtig
Kuntoutuksen edunvalvontaverkostot KUVE Kuntoutusverkosto Marjukka Aaltonen Kuntoutusjohtaja, Kiipulasäätiö.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Autismi- ja Aspergerliitto ry
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
5. Mitä kansanterveydellä tarkoitetaan
Kelan tules-kuntoutuksen toteutuminen kuntoutujan ja kuntoutuksen palveluntuottajan näkökulmista Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimuksen.
Ikäihmisten kuntoutus
Kuntoutus - kuntoutuminen
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
- fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky
Fysioterapeutti (AMK), 210 op
Taru Patrikainen, Ruut Kielinen, Tanja Seppänen, Helena Lavikainen
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Läheisen ohjaus terapiatyössä
Potilaan puhtaudesta huolehtiminen
Liikunta tukee työhyvinvointia
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
Vaikeavammaisten kuntoutus
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Kuntoutuksen perusteet
Esityksen transkriptio:

Fysioterapia Toimintaterapia Kuntoutus Fysioterapia Toimintaterapia

Kuntoutus edistää ihmisen terveyttä edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä vähentää toiminnan vajavuutta ja siitä aiheutuvaa haittaa lähde: Pohjois-Savon amk. Sosiaali- ja terveysala. Opinto-opas 2001-2002

lähde: Kallanranta, Rissanen & Vilkkumaa. Kuntoutus. 2001. Perustuu: kuntoutujan ja kuntouttajien yhteisesti laatimaan suunnitelmaan ja jatkuvaan prosessin arviointiin Yleistavoite: auttaa kuntoutujaa toteuttamaan elämänprojektejaan ja ylläpitämään elämänhallintaansa lähde: Kallanranta, Rissanen & Vilkkumaa. Kuntoutus. 2001.

lähde: Kallanranta, Rissanen & Vilkkumaa. Kuntoutus. 2001. Lisää ja parantaa yksilön voimavaroja toimintakykyä oman elämän hallintaa Muokkaa ympäristöä ja toimintamahdollisuuksia yksilöllisen tarpeen mukaan lähde: Kallanranta, Rissanen & Vilkkumaa. Kuntoutus. 2001.

Kuntoutus yhteistyötä asiakkaan, hänen omaistensa ja asiakkaan kuntoutukseen osallistuvien ammattilaisten kanssa laaja-alaista lakisääteistä moniammatillista prosessiluontoista tavoitteellista poikkitieteellistä fyysistä psyykkistä sosiaalista kokonaisvaltaista suunnitelmallista lähde: Pohjois-Savon amk. Sosiaali- ja terveysala. Opinto-opas 2001-2002

Ikääntyvien kuntoutus Päivittäisten toimintojen harjoittelu mm. Pukeutuminen ja riisuuntuminen Wc-käynti ja peseytyminen Sängystä nouseminen ja sänkyyn meneminen Ruokailu Kävely ja portaiden nousu Voima-, kestävyys- ja tasapainoharjoittelu Hengitysharjoittelu lähde: Kallanranta, Rissanen & Vilkkumaa. Kuntoutus. 2001.

Ikääntyvien kuntoutus Laitoskuntoutus Sairaala Kuntoutuslaitos Avokuntoutus Päiväsairaanhoito Koti Ostopalveluna esim. terveyskeskuksessa tai yksityisissä hoitolaitoksissa lähde: Kallanranta, Rissanen & Vilkkumaa. Kuntoutus. 2001.

Ikääntyvien kuntoutus Seuranta Lähimpien ihmisten ohjaaminen ylihoivaamisen ja virheellisten menettelyjen välttämiseksi Apuvälinetarpeen tarkistaminen Kodinmuutostyöt Liikuntaan rohkaiseminen lähde: Kallanranta, Rissanen & Vilkkumaa. Kuntoutus. 2001.

Ikääntyvien kuntoutuksen erityisalueet Lonkkamurtumapotilaat Hengityselinsairaat Depressiopotilaat Dementoituvat potilaat Erilaiset neurologiset potilaat mm. halvauspotilaat lähde: Kallanranta, Rissanen & Vilkkumaa. Kuntoutus.2001.

Suomen fysioterapeuttiliitto ry Suomen toimintaterapeuttiliitto ry

Savonia-amk:n koulutusohjelmat (3,5 v) Fysioterapia kohteena ihmisen toimintakykyyn liittyen liikkuminen ja sen suhde yksilön toimintaan sekä toiminnan heikkenemisen riski tai häiriö Toimintaterapia kohteena ihmisen itsensä kokema ja määrittelemä hyvinvointi ja elämän laadukkuus siten, että hän voi toteuttaa itselleen tärkeitä toimintoja elinympäristössään lähde: Pohjois-Savon amk. Sosiaali- ja terveysala. Opinto-opas 2001-2002

Fysio- ja/ tai toimintaterapeutti voi työskennellä sosiaali- ja terveysvirastojen toimipisteissä sairaaloissa kuntoutuskeskuksissa kouluissa ja päiväkodeissa tutkimus- ja hoitolaitoksissa kylpylöissä työterveyshuollossa kansanterveys-, liikunta- ja vammaisjärjestöissä vanhainkodeissa liikuntatoimessa yksityisinä yrittäjinä lähde: Pohjois-Savon amk. Sosiaali- ja terveysala. Opinto-opas 2001-2002

KUNTOUTUKSELLA LAATUA ELÄMÄÄN