1 Vammaispalvelut 16.4.2013 Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä 30.3.2015 Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TYÖEHTOSOPIMUS – ROOLIPELIN UUSI PELIMERKKI
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
OMAISHOIDON TUKI Omaishoidon tuki KOKONAISUUS, joka muodostuu seuraavista osista: Hoitopalkkio Lomituspalvelut Muut palvelut.
Vanhuspalvelulaki voimaan
Asiakkaana sosiaalipalveluissa
Henkilökohtaisen avun keskus Kaakkois-Suomeen Oma koti – oma elämä –seminaari
JYVÄSKYLÄN VAMMAISPALVELUT
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Kela tukemassa vajaakuntoisen nuoren opintoja
Vaalirahoituksen valvonta - tarkastusviraston tehtävät Ylijohtaja Marjatta Kimmonen
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN ASIAKKAAN KANNALTA
Keijo Kaskiaho Esteettömyys kunnan päätöksenteossa Keijo Kaskiaho Kouvolan Seudun Invalidit ry.
Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille
Kelan palvelut Pia Kankare
Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala1 Edunvalvontailta Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat.
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN
Vammaisten henkilöiden oikeus palveluihin
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
IMATRA Palvelusuunnitelma asumisratkaisujen suunnittelun lähtökohtana Kouvola Sirpa Koistinen.
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
YKSILÖ – JA PERHEKOHTAINEN LASTENSUOJELU
- Hakemukset hallinto-oikeudelle
Vammaisneuvosto ♥ Vammaisuuteen liittyvien asioiden asiantuntijaelin ♥ Vammaisten yhteiskunnallisen tasa-arvon edistäminen.
Elina Akaan-Penttilä, lakimies, Invalidiliitto.
Työolosuhteiden järjestelytuki
Kelan kuntoutusmahdollisuudet työttömille ammatillinen kuntoutus 21. 9
Tietoturvallisuus osa 6
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Vaikeasti puhevammaisten tulkkipalvelu
Vammaisten henkilöiden oikeus palveluihin
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Kouvolan kaupungin palvelustrategia Henkilöstövaikutukset 24
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Avustajapalvelu kuntien avopalvelujen täydentäjänä
Valtakunnallisten nuorisojärjestöjen avustaminen, järjestöpäivä
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Vammaisten palvelut 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Riikka Väyrynen.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Vammaispalvelut osana tulevaa Keski-Pohjanmaan sotea? Kehitysvammahuollon neuvottelukunta Ulla Aspvik Kehitysvammahuollon johtaja, TtT.
VOIMANA MERI.. Henkilökohtaisen avun päivä Heli Kulmala
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Tarpeen mukaiset palvelut... Asiakkaiden tarpeen mukaiset päätökset päätösten mukaiset palvelut, toteutuneen palvelun mukainen laskutus… Tiedotus, neuvonta.
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
1 Invalidiliitto 1 Esteetön ja yhdenvertainen työelämä Työ kuuluu kaikille! Uudenmaan TE-toimisto, Pasila Anne Mäki, Invalidiliitto ry.
ETVK Kuntouttavan työtoiminnan sisältö. Pääkohdat  1. Henkilökohtaisen suunnitelman laatiminen  2. Elämänhallinta  3. Työelämävalmiudet  4. Toimintamuodot.
Henkilökohtainen apu kehitysvammaisten palveluissa
Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat
Pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaan perusopetukseen ottaminen
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) ERITYISJÄRJESTELYT.
Vammainen henkilö vanhempana
Asiakkaan valinnanvapaus
Sosiaaliturva erityistilanteet
Sosiaalinen kuntoutus Sosiaalinen kuntoutus
Aikuissosiaalityön nuorten palvelut
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
Työikäisten kuntoutus
Vaikeavammaisten kuntoutus
Osallisuutta tukeva toiminta: Savon OTE
KP OTE Opinnoista töihin
Sosiaalihuoltolain uudistushanke – Mikä muuttuu?
Neuvontapalvelupäivät 12. –
Vammaispalvelulain uudistuksen tilanne
Esityksen transkriptio:

1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste

Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste

3 Arjen tuki / Vammaispalvelut / henkilöstö Lasten ja nuorten palvelut (0-24v) –1 sosiaalityöntekijä ja 1 palveluohjaaja Aikuisten palvelut (25-64v) –1 sosiaalityöntekijä ja 3 palveluohjaajaa Ikäihmisten palvelut (65v-) –1 palveluohjaaja 1 henkilökohtainen avustaja 1 johtava sosiaalityöntekijä Lisää nimi: Lisää ylä- ja alatunniste

4 Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista /380 Lain tarkoitus (1§) Tämän lain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan jäsenenä sekä ehkäistä ja poistaa vammaisuuden aiheuttamia haittoja ja esteitä. Vastuu palvelujen ja tukitoimien järjestämisestä (3§) Kunnan on huolehdittava siitä, että vammaisille tarkoitetut palvelut ja tukitoimet järjestetään sisällöltään ja laajuudeltaan sellaisina kuin kunnassa esiintyvä tarve edellyttää. Palveluja järjestetään vammaispalvelulain perusteella, mikäli vammainen henkilö ei saa riittäviä palveluja tai tukitoimia muun lain nojalla Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste

5 Laki kehitysvammaisten erityishuollosta /519 1 § Tässä laissa säädetään erityishuollon antamisesta henkilölle, jonka kehitys tai henkinen toiminta on estynyt tai häiriintynyt synnynnäisen tai kehitysiässä saadun sairauden, vian tai vamman vuoksi ja joka ei muun lain nojalla voi saada tarvitsemiaan palveluksia. Erityishuollon tarkoituksena on edistää 1 momentissa tarkoitetun henkilön suoriutumista päivittäisistä toiminnoista, hänen omintakeista toimeentuloaan ja sopeutumistaan yhteiskuntaan sekä turvata hänen tarvitsemansa hoito ja muu huolenpito. ( /1369)( /1369) Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste

6 Palvelujen hakeminen Asian vireilletulo Hakemuksen voi laittaa vireille tarvitsija tai hänen läheinen, asiakkaan suostumuksella myös viranomainen. Hakemus voi olla vapaamuotoinen tai määrätty lomake. Hakemuksen liitteenä tulee esittää terveydenhuollon asiantuntijan, kuten lääkärin, kuntoutusohjaajan tai fysioterapeutin lausunto. Hakemukset ja yhteydenotot osoitetaan ensisijaisesti palveluohjaajalle. Palvelutarpeen selvitys On tavallista, että palveluohjaaja tai sosiaalityöntekijä tekee kotikäynnin asiakkaan arkipäivän ja elinolosuhteiden kartoittamiseksi. Tapaamisessa laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa palvelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon asiakkaan yksilöllinen tuen tarve. Päätös Palvelutarpeen selvittäminen aloitetaan viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä yhteydenotosta tai hakemuksen saapumispäivästä. Päätös haetusta palvelusta tehdään viimeistään 3 kk:n kuluttua hakemuksen saapumispäivästä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste

7 Vammaispalvelut lukuina Vammaispalvelulain mukaisia asiakkaita (2/2013) oli yhteensä 2222 asiakasta, joista 520 asiakasta erityishuoltolain mukaisia Henkilökohtaisen avun asiakkaita oli 244 asiakasta Vaikeavammaisten kuljetuspalvelun piirissä oli 1727 asiakasta Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste

8 Tiedoksi Kouvolassa hyväksyttiin vuonna 2012 joukkoliikenteen palvelutasosuunnitelma. Suunnitelmaan on kirjattu tavoite kehittää avointa joukkoliikennejärjestelmää niin, että tarve erilliskuljetuksille pienenee. Lisäksi palvelutasosuunnitelmaan on yhdeksi laadulliseksi tavoitteeksi kirjattu esteettömyyden parantaminen. Kouvolan kaupungin joukkoliikennetyöryhmä ehdottaa VPL-palvelulinjan hankesuunnitelman käynnistämistä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste